OLPC gaat tablet van 75 dollar maken

Nicholas Negroponte gaat een OLPC tablet maken, gericht op kinderen in ontwikkelingslanden. De tablet gaat 75 dollar kosten.

olpc tabletNicholas Negroponte, oprichter van het project One Laptop Per Child (OLPC), heeft aangekondigd een tablet te willen maken. Het gaat om de XO-3 tablet, waarvan in december 2010 een werkend prototype getoond kan worden. Dat is twee jaar eerder dan Negroponte eerder had gepland. Op de Consumer Electronics Show (CES) in januari zal de tablet voor het eerst voor het grote publiek te zien zijn.

Negroponte erkent dat de lancering van de iPad een stimulans is geweest om met de OLPC-tablet bezig te gaan, maar zegt ook dat hij het systeem van Apple te gesloten vindt. In plaats daarvan gaat hij Linux gebruiken, waarbij de eerste exemplaren op Android kunnen draaien.

olpc tablet

De XO-3 combineert volgens de bedenker de functies van een laptop, iPad en Kindle. Het apparaat is bedoeld voor kinderen in ontwikkelingslanden en gaat 75 dollar kosten. Negroponte deed zijn onthulling in een interview bij MIT Media Lab, waar hij als oprichter aan verbonden is.

olpc tablet

Veel details zijn er nog niet bekend, maar er wordt gesproken over een 9 inch scherm, ARM-processor en een dubbel scherm, dat zowel binnenshuis als in de zon is af te lezen. Kinderen die de tablet gaan gebruiken zijn vaak buitenshuis en hebben ‘s avonds niet altijd voldoende verlichting om een E-Ink-scherm te gebruiken, denkt Negroponte. Het apparaat krijgt een volledig plastic behuizing, met een glazen scherm. Of het gaat lukken om voor 75 dollar een tablet te maken, valt nog te bezien. Eerdere plannen om voor 100 dollar de OLPC-laptop te fabriceren bleken niet realistisch: de OLPC ging uiteindelijk 175 dollar kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 10:53
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.