iPad vanaf vandaag officieel in Europa te koop

Wereldwijd is de iPad in 9 nieuwe landen in de verkoop gegaan. Een overzicht van foto's en video's uit Sydney, Tokio, München, Rome, Frankfurt en andere steden.

londen regent streetApple is vandaag gestart met de officiële verkoop van de iPad in Europa. Inwoners van Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk konden vanaf vanmorgen 8:00 uur hun iPad afhalen. Er komen nu 9 extra landen bij: naast de al genoemde Europese landen zijn dat Australië, Canada en Japan. In juli zijn Nederland, België, Oostenrijk, Hong Kong, Ierland, Luxemburg, Mexico, Nieuw Zeeland en Singapore aan de beurt. Europese klanten hebben bijna 900.000 pre-orders geplaatst, volgens de Britse krant The Sun. Mensen zouden zelfs voor honderden Britse ponden anderen hebben ingehuurd, om namens hen in de rij te staan.

Het Britse bedrijf My Lifestyle PA zette betaalde medewerkers in de wachtrij, om iPads voor hun klanten te kunnen kopen. Eén van die klanten is een (ongetwijfeld rijke) man die zijn dochter heeft beloofd dat ze vrijdag een iPad krijgt, op haar verjaardag. Om 8:00 uur konden de kopers terecht bij de Apple Store, een uur later gingen de deuren van Dixons, PC World en Currys open, winkelketens die de iPad ook mogen verkopen. Als eerste ging de 17-jarige student Jake Lee met een iPad naar huis: “I just came down for the atmosphere, and I don’t think I could have waited. I’m a gadget lover”, zei Lee tegen de Times.

Ook in Japan is er behoorlijk wat iPad-gekte. Zo’n 1.200 kopers stonden in de rij bij de Apple Stores en elektronicawinkels in Tokio. De nummer 1 in de rij (jongen in geel shirt) wilde de iPad zo snel mogelijk na de lancering aanraken:

japan rij

De rij in Tokio was bijna een kilometer lang:

Hieronder nog een andere impressie van de lancering bij operator Softbank (ook in Japan):

Een impressie hoe lang de rij was (maar ze hadden in ieder geval lekker weer):

Begin mei stonden de Japanners ook al massaal in de rij om een pre-order te plaatsen:

japan ipad pre-order

Australië was vanochtend als eerste aan de beurt. Er stond een 200 meter lange rij bij de Apple Store in Sydney. Beveiligingsmensen moesten de horde kopers in bedwang houden. Uiteindelijk was het Rahul Koduri die als eerste met twee iPads naar buiten liep. De 22-jarige stond meer dan 24 uur in de rij maar zegt erover: “It’s fantastic, it was so worth the wait,”

Nummer 2 in de rij had zich als een soort superman verkleed:

Dichterbij huis vond in Frankfurt (Duitsland) ook een iPad-lancering plaats. Daar waren de gebruikelijke taferelen te zien, die we al meermaals bij de Amerikaanse lancering hebben gezien: zwarte gordijnen en Apple-medewerkers in blauwe t-shirts die het publiek opzwepen:

Hetzelfde gebeurde in München:

En ook in Rome was het enthousiasme enorm (iets slechter opgenomen filmpje):

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 12:50
Categorie Providers
Onderwerpen internationaal, ipad, lancering, t-mobile, tekort, voorraad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.