Qik wil 5 dollar per maand rekenen voor videochat

Qik is van plan $4,99 per maand te vragen voor videobellen. Dat blijkt uit trainingsmateriaal van Sprint rondom de lancering van de HTC EVO 4G.

qik evo videochatVideochatten is door geruchten rondom de iPhone opeens weer actueel geworden. Toch is er in feite niets nieuws onder de zon: KPN maakte er in 2004 bij de lancering van UMTS in Nederland al reclame voor. Zelfs acties waarbij je tot 31 december 2004 kon videobellen voor hetzelfde tarief als gewoon bellen, sloegen niet aan. Met de komt van de vierde generatie iPhone met (vermoedelijk) een tweede camera aan de voorzijde is het onderwerp videobellen weer helemaal terug. In de VS is al een toestel gelanceerd waarmee het mogelijk is: de HTC EVO 4G. Maar bij de lancering van dit toestel bleek dat diensten zoals Qik het videochatten niet gratis willen aanbieden. Qik is van plan $4,99 per maand te rekenen, te betalen via PayPal.

qik betalenUit trainingsmateriaal van operator Sprint blijkt dat Qik van plan is om geld te rekenen voor de videofunctie. Uit andere materialen die voor de lancering van de EVO 4G zijn gemaakt blijkt eveneens de maandelijkse vergoeding van $4,99. De Amerikanen hebben behoorlijk pech, want Sprint rekent ook nog een ‘Android-tax’ bovenop de normale abonnementsprijzen. Qik wordt standaard meegeleverd op het toestel en is ook prominent afgebeeld op de doos van de EVO. Nu maar hopen dat Apple een andere partner in gedachten heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 12:02
Categorie Apps
Onderwerpen qik, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.