Procreate Pocket voor de Apple Watch.

Procreate Pocket heeft nu 3D Touch en een native Apple Watch-app

Procreate Pocket voor de iPhone en Apple Watch is flink bijgewerkt. Met 3D Touch maak je nu dikkere en dunnere strepen en dankzij watchOS 2 is de Apple Watch-app sneller geworden. Daarnaast zijn er nog meer functies toegevoegd.

Procreate Pocket voor de Apple Watch.Procreate is een schilder-app die oorspronkelijk op de iPad verscheen, maar kwam een jaar geleden ook uit voor de iPhone. Deze versie is een aparte download onder de noemer Procreate Pocket en werd later nog eens aangevuld met een Apple Watch-app. Vandaag zijn zowel de originele iPhone-app als de Apple Watch-app geüpdatet met handige nieuwe functies waar veel mensen blij van zullen worden.

Schilderen door harder te drukken met Procreate Pocket

Hoewel iPad Pro-gebruikers met de Apple Pencil en Procreate al gebruik konden maken van drukgevoelig schilderen, kan dat nu ook met een iPhone 6s dankzij 3D Touch. Door harder op het scherm te drukken, maak je dikkere lijnen. Met 3D Touch maak je ook snel een nieuwe tekening vanaf het beginscherm door hard op het appicoontje te drukken. De app is ook qua prestaties flink verbeterd, waardoor de app soepeler draait.

Procreate Pocket met drukgevoelige strepen. Procreate Pocket met tools.

Over prestaties gesproken, ook de Apple Watch-app is onder handen genomen. Deze gaat nu door het leven als Procreate Palette en is aangepast voor watchOS 2, waardoor de app een stuk sneller geworden is. De Apple Watch-app wordt nog steeds gebruikt als digitaal palet, waardoor je op je pols de juiste kleur verf kunt kiezen.

Bekijk ook

Procreate Pocket voor iPhone: snel schetsen, maar iCloud-functies blijven achter

Review van Procreate Pocket, waarin we kijken naar gebruiksgemak. Hiermee kun je makkelijk tekenen en schilderen.

Naast deze twee verbeteringen, is er nog een aantal andere zaken aangepast. Met twee vingers kun je je schilderkunsten ongedaan maken, terwijl je met drie vingers weer opnieuw hetzelfde kunt schilderen. Je kunt zelfs vier vingers op het scherm plaatsen om te wisselen naar een schermvullende weergave. Andere verbeteringen vind je op het gebied van de toolbar in landschapsmodus en de Alpha Lock is nu beschikbaar via de Layer-opties in plaats van met een swipe-beweging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.