App Store algoritme stuk

Problemen met onvindbare apps in App Store

Diverse apps blijken momenteel onvindbaar via de zoekfunctie van de App Store voor iOS en Mac. Onder andere apps van Spotify, Google, Facebook, iCulture en Apple zelf zijn onvindbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Diverse apps blijken momenteel onvindbaar in de App Store. iCulture-lezers melden dat ze veel bekende apps niet meer kunnen vinden via de standaard zoekfunctie. Het geldt bijvoorbeeld voor onze eigen iCulture-app, maar ook voor apps van Spotify, Facebook Messenger, Google Translate, Bol.com, Star Wars en meer. Apple heeft het probleem inmiddels bevestigd en de statuspagina bijgewerkt. Ook iBookstore en de iTunes Store blijken te zijn getroffen.

App Store algoritme stuk

Zoeken in de iOS App Store en Mac App Store levert geen resultaten op, zelfs bij eigen apps van Apple zoals Xcode. Bij sommige lezers is er sprake van onjuiste zoekresultaten, waarbij je apps in beeld krijgt die niet geschikt zijn voor jouw toestel. Er zijn geen apps verwijderd uit de App Store, het gaat puur om een zoekprobleem.

Het gebeurde trouwens wel vaker dat apps onvindbaar zijn, zo blijkt uit dit oudere artikel.

Oplossing: rechtstreekse link gebruiken

Zoek je een bepaalde app en kun je die niet vinden? Als je de rechtstreekse link gebruikt, werkt het wel. Voor de iCulture-app kun je bijvoorbeeld deze link gebruiken. Voor andere apps kun je op onze site zoeken of we er eerder een artikel over hebben geschreven. Bij vrijwel al onze artikelen over apps staat een rechtstreekse downloadlink.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2016, 10:52
Categorie Diensten
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.