Apple SAP samenwerking

Apple en SAP gaan zakelijk samenwerken

Apple heeft een zakelijke samenwerking aangekondigd met SAP. Ze gaan zakelijke software voor iOS maken en ontwikkelaars helpen met iPhone- en iPad-toepassingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De woordgrapjes over appelsap zullen vandaag niet van de lucht zijn, op bedrijven die met SAP werken. Apple heeft namelijk een samenwerking met SAP aangekondigd, een Duits bedrijf dat vooral actief is in de zakelijke markt. Met de samenwerking hoopt Apple beter door te dringen tot zakelijke gebruikers, waar nog veel potentieel ligt voor iPhones en iPads. Eerder sloot Apple al een samenwerking met IBM en Cisco. Daarmee is het dus de derde grote zakelijke deal voor Apple.

Apple SAP samenwerking

Apple en SAP samenwerking, waarom?

Apple zou de samenwerking met SAP zijn gestart vanwege de teruglopende verkoopcijfers van de iPhone en iPad. Het is de bedoeling om apps voor specifieke markten te ontwikkelen, voornamelijk in bedrijfstakken waar al veel gebruik wordt gemaakt van SAP.

In het persbericht vergeleek CEO Tim Cook deze samenwerking met het begin van de App Store, in 2008 “SAP is de ideale partner om ons te helpen om écht te veranderen hoe bedrijven wereldwijd werken met de iPhone en iPad”, meent Cook.

SAP heeft veel zakelijke connecties

SAP is de wereldmarktleider op het gebied van ERP, enterprise resource planning. Met de software die ze maken kunnen bedrijven hun dagelijkse planning uitvoeren, van inkoop van ruwe materialen tot productie, verkoop en distributie. Ook de verkoopprocessen kan SAP stroomlijnen. Als onderdeel van de overeenkomst zal SAP een aantal iOS-apps maken, plus een software development kit. Met laatstgenoemde kunnen ontwikkelaars zelf toepassingen maken die aansluiten op SAP’s HANA-database. Deze wordt gebruikt voor toekomstige zakelijke applicaties. Er zijn wereldwijd zo’n 2,5 miljoen software-ontwikkelaars die SAP-applicaties maken voor klanten. Zij krijgen meer ondersteuning en hulpmiddelen als ze iOS-apps voor klanten willen maken.

Apple zakelijk

Apple en SAP: samenwerking bestond al langer

Voor SAP zitten er ook voordelen in de deal: ze kunnen zich beter onderscheiden van rivaal Oracle, die ook zakelijke software en database-systemen maakt. Apple wordt het standaard mobiele platform voor Sap, al zullen ze ook nog steeds Android blijven ondersteunen.

Eigenlijk werkten SAP en Apple al met elkaar samen, vooral op het gebied van de iPad. SAP heeft ook behoorlijk wat apparaten gekocht voor intern gebruik door eigen medewerkers. Apple gaat profiteren van de enorme salesteams die SAP heeft, gericht op het verkopen van software aan grote bedrijven. Zelf heeft Apple dergelijke teams niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2016, 13:41
Categorie Achtergrond
Onderwerp Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.