Reacties voor: Praat mee over het Apple maart 2019-event: wat vind jij van de aankondigingen?

Het maart 2019-event van Apple is achter de rug. In een bijna twee uur durende keynote kondigde Apple een nieuwe dienst voor games, een tijdschriftendienst, een tv-dienst voor series en documentaires en een eigen creditcard aan. We kregen vooral heel veel bekende sterren te zien, waaronder Oprah Winfrey. Wil je graag meepraten over alle aankondigingen? Laat je horen en praat mee over alles wat Apple vanavond introduceerde!

Reacties: 69 reacties

  1. Voor het eerst sinds lange tijd blijf ik er niet voor thuis, ik vrees dat het gros van de aankondigingen vanavond alleen in de VS beschikbaar zullen zijn. Ik ga gezellig naar de bioscoop, preview van Shazam.

  2. Vind het jammer dat ze geen producten introduceren vandaag, zit echt op airpower te wachten zodat die eindeloze grap op houd

  3. Zoals gewoonlijk moeten we waarschijnlijk ongeveer 5jaar wachten tot t in NL beschikbaar is

  4. Ik ben nou ook wel eens aan apple pay toe hoor 💨

  5. Ik ga zeker kijken, maar net wat me naamgenoot ook aangeeft verwacht niet te veel

  6. Heb nog nooit een event gevolg

  7. Origineel geplaatst door Michel
    Zoals gewoonlijk moeten we waarschijnlijk ongeveer 5jaar wachten tot t in NL beschikbaar is

    Precies dit! Hier irriteer ik mij ook echt mateloos aan….

  8. De zelf rijdende Apple auto rijd vast naar het Steve Jobs Theater in Cupertino.

  9. Ik ben alleen geïnteresseerd in een iPhone SE2

  10. Amusic was toch ook direct na bekendmaking beschikbaar in NL?

  11. @Sido: Hangt er dan nog van af bij welke bank.
    Beschikbaar in België… enkel voor Fortisklanten.

  12. Origineel geplaatst door Sido
    Ik ben nou ook wel eens aan apple pay toe hoor 💨

    Ja, het duurt wel erg lang!

  13. Een iPhone en/of iPad die ik ook in het zonlicht kan gebruiken. Daar kijk ik naar uit! Zodat ik aan het strand of aan de rand van m’n zwembad eens fatsoenlijk op een scherm kan kijken.

  14. Ik zit eigenlijk nergens meer op te wachtem of te verwachten. Volgde het vroeger altijd maar de laaste jaren is de lol er wel vanaf.

    Producten en of features zijn of te duur of niet voor Nederland.

    Nee apple is mij wel kwijt als trouwe volger

  15. @L.: same here, maar zal niet gebeuren helaas…..
    Zogenaamd is de XR de vervanger, of ze zien de iPhone 7 /8 als vervanger gezien die nog te koop zijn.
    De XR is geen vervanger iig, kunt bijna twee se ‘s kopen voor een xr en ook het formaat is geen vervanging…

  16. @Freaky: inderdaad ,met als uitzondering de goedkopere iPad ,wat mogelijk volgend jaar ook zo weer gecanceld wordt dat weet je nooit zeker.
    Maar het iPhone se publiek is lelijk in de steek gelaten door Apple.
    Dan lees je hier en daar stukken dat de gebruikte Apple apparaten populair zijn en men dat liever heeft dan Android , maar ik voorspel dat dat nog op basis van iPhones t/m nr 8 is, daarna gaat dat veranderen ook gebruikt zijn al die x dingen nog lange tijd veel te duur en gaan nieuwe Android toestellen interessanter worden, je dan een nieuwe middenklasser goedkoper koopt dan een jaren oude Apple.

  17. Origineel geplaatst door Freaky
    Ik zit eigenlijk nergens meer op te wachtem of te verwachten. Volgde het vroeger altijd maar de laaste jaren is de lol er wel vanaf.

    Producten en of features zijn of te duur of niet voor Nederland.

    Nee apple is mij wel kwijt als trouwe volger

    Behalve die laatste regel zit ik op dezelfde golflengte. Maar ben voornamelijk uit nieuwsgierigheid nog wel trouwe volger.
    Hoop dat er weer eens iets verrassends, innovatiefs én betaalbaars wordt gepresenteerd. En natuurlijk beschikbaar in Nederland. We lijken niet zo interessant als omzetgenerator voor Apple als ik kijk naar de HomePod, ECG functie, Apple pay en dual Sim (waarom China wel!?).
    Ga het steeds meer eens worden met die azijnzeikerds van Android😜 in plaats van veel voor weinig, weinig voor veel😏

  18. Ik vraag me af of er iets relevants voor de Nederlandse markt komt.

    En ik ga niet eens meer moeite of aandacht geven voor Apple Pay. Dat zal wellicht in een volgend millennium uitkomen.

  19. @L.: geloof me dat soort dingen ga je niet meer terug zien.

  20. Niet echt een aankondiging van Apple waar ik op wacht, al heeft het er wel mee te maken: Ik hoop dat Samsung vandaag ook de AirPlay 2 update voor hun TV’s beschikbaar maakt. Als de aankondiging van vandaag inderdaad de eigen TV dienst van Apple is dan hoop ik dat ze niet al te lang wachten in ieder geval.

  21. Pfff weer iets wat we pas in 2025 gaan zien

  22. Dus, na drie kwartier presentatie kijken is er nog niks wat we in Europa (laat staan Nederland) kunnen gebruiken…

  23. De eerste 40 minuten niks bruikbaars voor NL🤔

  24. Die onnozele titanium of was t platina pas slaat helemaal alles daar zitten we op te wachten bij een technologie bedrijf.
    Wordt duidelijk een merk voor de rijken

  25. Jezus wat schreeuwt die vrouw bij het TV gedeelte

  26. Het enige waar we op kunnen hopen is een IOS update😕. Focus bij Apple ligt te veel bij geld maken (abonnementen verkopen) en te weinig bij (hardware) innovatie. Alle nieuwigheden zijn al door concurrenten Samsung en Huawei op de markt gebracht. Blijft een goed merk, maar de glans is er wel van af. Zeker als je in NL woont, dat blijkbaar niet zo interessant meer is voor Apple.

  27. Slechtste event ooit dit🤡🤨

  28. Het valt me echt zwaar tegen. De laatste maand zeg ik al dat ik niet zeker weet of ik nog wel een nieuwe iPhone wil of iets anders van Apple of ik overschakel naar een ander merk.

    Het exclusieve is er van af, je kan alleen maar diensten gebruiken in US, Canada en misschien ook UK.

  29. Never before (om in stijl te blijven) heb ik zo’n saaie en slaapverwekkende presentatie van Apple meegemaakt. Ieder z’n meug, maar ik vond het een draak. Hoop dat Apple niet verder afzinkt.

  30. Wil iculture bedanken voor de samenvatting en de reacties….was nl in diepe slaap gevallen na ca 10 minuten. Een hoop ophef maar wat is er nu eigenlijk interessant…. NIETS.

    APPLEPAY = voorlopig niet
    APPLETV = voorlopig niet
    APPLECHANNEL = voorlopig niet

    IOS 12.2 …… geen nieuws voor mij ongeacht alle rumours op ic van dit is ontdekt en dit en ook dit. Nederland en een groot stuk van EU pist naast het Apple potje.

    Je ziet het ook al aan het aantal reacties, laag en bijna iedereen meld het zelfde, niet innoverend, niet verrassend, waarom nog steeds niet in Nederland etc etc.

    Nee, volgens Apple misschien een leuke avond maar het niet waard om live te bekijken laat staan om als gast daar een dikke 1500 $ voor neer te leggen. Ook de gekochte celebraties maken deze keynote een blamage voor Apple en laten goed zien hoe Apple van innovatief merk is afgezakt naar zoveel mogelijk platforms te lanceren waar snel en makkelijk geld te verdienen is. Daarnaast wordt het motto “beter goed gestolen dan zelf slecht bedacht” voor Apple steeds herkenbaarder.

    Ben nog steeds een Apple fan maar meer om de kwaliteit en veiligheid dan voor het innovatieve wat Apple ca 6 jaar geleden had.

  31. Hallo, ik heb de meeste Keynotes wel gevolgd….. maar deze was echt niet interessant voor de mensen aan de andere kan van de oceaan. Jammer. Hoop dat de updates wel snel komen.

  32. Waardeloos event voor wereldwijde Apple fans. Veel te geamerikaniseerd. Wat hebben we hier nu aan? Zoals een eerdere reactie…het was slaapverwekkend en totaal niet interessant voor ons. Alles in een abo jasje gestoken dus over niet al te lange tijd zit je aan allemaal abonnementen vast. En ja tuurlijk hoef je het niet te nemen, maar dit is wel de toekomst…dat alles in een abo jasje wordt gegoten. Ook de games.

    Nee, ik ben niet content met dit alles.

  33. Zo even lekker een tukje kunnen doen, complimenten aan iCulture dat zij wakker gebleven zijn.

  34. Het enige wat ik interssant vind is arcade. De rest kan me gestolen worden, het komt toch nooit hier

  35. @Pieter: idd, ze heeft vroeger zeker op de markt gestaan 😂

  36. Meest saaie Apple Event ooit…compleet USA georiënteerd. Straks hebben we allemaal een abonnement op tv, tv+, news, news+, music, arcade, Netflix, Videoland, Spotify….en een lege portemonnee….

  37. Apple is nog de eerste stappen aan het zetten met de video dienst. Tja je hebt een apple tv nodig de nieuwste of een ander streaming device. Android app en chromecast? Netflix gaan ze nog niet van de troon stoten.

    Apple pay Vanaf 31 maart eindigt bnp exclusiviteit dus ik denk dat volgende week maandag er meer mensen blij zullen zijn die bunq gebruiken.

    Tv dienst ja zal zo als prime zijn om af en toe een maandje te nemen om hun shows te zien.
    Apple news + niets nieuws, news stand bestond vroeger toch ook.

    Dan nog komt niets beschikbaar in de lente.

  38. Zeer teleurstellend

  39. Wat een waardeloos event. Werkelijk geen enkele innovatie.

  40. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Een iPhone en/of iPad die ik ook in het zonlicht kan gebruiken. Daar kijk ik naar uit! Zodat ik aan het strand of aan de rand van m’n zwembad eens fatsoenlijk op een scherm kan kijken.

    Ik wil een waterdichte MacBook zodat ik onder het snorkelen in de Caraïben gewoon verder kan surfen op het internet. 🤣

  41. Helaas 2 uur kostbare tijd weggegooit aan dit saai event. Helemaal niet interessant voor de nederlandse markt.

  42. Korte samenvatting voor Nederland: niets voor nu. Had dan de iPad Mini als “one more thing” gedaan in de presentatie. Dat was een mooie uitsmijter geweest. Apple is de magie kwijt. Met Jobs was er die stronteigenwijze magie met een verbluffende realiteitszin. Met Cook zie ik een sterke drang naar extravagante hi-tech luxe, nodeloos. Jammer.

    Het leuke is vorige week al geweest: de nieuwe iPads, de nieuwe iMac en de Airpods. Heel mooi, heel welkom (mijn bankrekening is het wat dat betreft niet met me eens) maar zeker niet keynote-waardig. Die diensten zijn wel keynote-waardig want het is zeker iets nieuws. Apple timmert wel aan de weg met deze diensten. En het gaat ze ongetwijfeld veel geld opbrengen. Of de diensten wat voor mij of mijn gezin zijn? Tijd zal het leren. We hebben bv. ook nog steeds geen Apple Music, wel Spotify.

    Zelf wacht ik op een opvolger van de iPhone SE en een Macbook Pro die met recht het label ‘Pro’ mag dragen. Net zoals de Pro’s tot en met 2015. Het gerucht gaat dat er een nieuwe Pro komt in het najaar. Maar over een SE-2 hoor ik niets meer.

  43. Ik tegenstelling tot velen hier vond ik het wel een interessante keynote. Ik kijk dan ook uit naar de nieuwe services, hopelijk komen ze hier snel in NL uit. (Waarschijnlijk niet)

    Ik had stiekem gehoopt dat Apple ook nog een ‘ultimate’ abbo zou aankondigen.

    Hierin zouden dan alle Apple diensten in kunnen zitten:
    – 50 GB iCloud opslag
    – Apple Music
    – Apple News+
    – Apple Arcade
    – Apple Card
    – Apple TV+

    En dit dan voor een reduceert tarief, laten we zeggen €30,- per maand.

  44. Alle aangekondigde diensten zijn een soort rip off van al bestaande diensten, niets nieuws dus. Enige wat ik nog wel wat vond was de Apple card, maar wanneer dat naar Nederland komt??? Denk nooit.

  45. Ze gaven wel aan eind 2019 zal Apple pay in 40+ landen beschikbaar zijn. Ze zitten nu op 24 landen.

    Dus duimen dat wij 1 van de 16 landen gaan worden.

  46. Ik heb sinds 2009 geen Apple Event gemist en dit was toch echt met grote afstand de meest saaie en meest nutteloze voor iedereen buiten de VS ooit.

    Iemand in de reacties hiervoor zei al dat Apple zijn glans begint te verliezen en dat gevoel begint de laatste jaren bij ook steeds meer door te dringen. Helaas.

  47. Ik geloof dat Apple Pay nog eerder beschikbaar komt in de Sahara dan in NL.
    Of is het daar ook al?

  48. Waarom zit iedereen al een jaar op de se2 te wachten en te schreeuwen, de se gaat nog nog zeker weten ios13 krijgen dus gaat nog 1,5 jaar mee.

    Waarom zou Apple dan geld investeren in een nieuwe, ik voorzie pas 2020 september nieuwe iPhone se.
    Of misschien pas 2021 in maart event ofzo, maar sneller echt niet.

    Kunnen ze nu even duur doen met nieuwe iPhones, net zoals met de iPads 2 jaar goedkoop en nu ineens 500+ begint die nieuwe 2019 iPad.

  49. Om de teleurstelling wat te verzachten.. Apple Pay komt voor de zomer naar Nederland!

  50. Bijna volledig US focus voor de diensten, terwijl hier de groei uit moet komen de komende jaren, vreemd. Ook het feit dat de er voor de weinig vernieuwende streaming dienst geen bedrag werd genoemd is veelzeggend. Geen uitdagende prijsverlaging voor de AppleTV…. Ik kom ben niet onder de indruk. Creditcard met ApplePay wereldwijd zou een grote uitdaging voor de bestaande banken zijn geweest, nu is het slechts een Amerikaans feestje. En ik heb geen antwoord gezien op de goedkope telefoons uit China. Niet onder de indruk nee 🤔

  51. Wat een negatieve reacties.

    Zijn jullie ervan bewust dat de filosofie van Apple is dat als ze het brengen dat het goed moet zijn?

    Apple rolt de diensten niet wereldwijd uit omdat ieder land aparte afspraken vereist, en dus ook een aparte aanpak, daar komt ook nog eens bij dat Apple vaak wel wil maar er ook partijen zoals banken en zenders en producenten bij betrokken zijn, en die werken ook behoorlijk vertragend.

    Wat hebben we aan Apple pay als er 1 bank mee wil werken? Gaan we dan spontaan allemaal naar die bank?Denk ik niet.

    Daarnaast vind ik het ergens wel fijn dat die landen al het voorwerk doen dan weet ik zeker dat als ik het hier kan gaan gebruiken ik een volledig doorontwikkeld product in handen krijg.

    Ik zat weer heerlijk klaar en heb dan ook echt weer mijn technische hart kunnen ophalen.

    Alle respect voor jullie meningen uiteraard.

  52. @Victor: Dubai!

  53. @Kaas: Mijn iPhone X is perfect te gebruiken in volle zon. Het scherm verlicht dan extra hard.

  54. @Leo: Heb je de rest van de info over de kaart ook gezien? Juist geschikt voor iedereen en gericht op het afbetalen makkelijker maken in plaats van moeilijker. Klinkt niet als iets voor rijke mensen toch?

  55. @Daan: Is hopelijk niet bedoelt voor alleen maar rijke mensen, daarvoor moet je bij AMAX zijn.

    Het is ook zo dat Apple niets heeft vrijgegeven over de kosten van deze nieuwe dienst. Ik neem aan dat je niet gratis gebruik kan maken van deze dienst. Plus (misschien denk ik ook al veel te vroeg vooruit) Hoe gaan ze om met BKR? En hoe zou “Daily Cash” in Nederland of überhaupt in EU gaan werken? Moeten we over financiële zaken ook naar de Apple Store gaan of gaat alles via de App?

    Dus er zijn nog veel vragen omtrent dit onderwerp.

  56. Eigenlijk kijk ik nergens meer naar uit.of misschien toch……..naar de eerste rechtszaak tussen Apple en Netflix.

  57. Normaal zat ik altijd klaar voor de buis, nu was ik het gewoon vergeten… zegt genoeg

  58. Vanavond zat ik klaar…. eindelijk 18.00 uur, Tim komt op en na een half uur nog niets gezien wat we hier in Nederland kunnen gaan gebruiken. Nog nooit uitgezet, nu klaar mee. We betalen een hoop en we krijgen 75%.

  59. Ik ben Apple fan! Maar ben nu echt niet onder de indruk. Creditkaart? Waar is Apple Pay? Hoezo een fysieke kaart uitbrengen? alsof ik morgen een nieuwe cd uitbreng! 💿 Netflix is dat zo slecht? Pijnlijk maar wel waar.

  60. Elders las ik een reactie: hoop aangekondigd, maar is er al iets af?
    Geeft het goed aan. Om nog maar te zwijgen wanneer alles beschikbaar zal zijn in NL.

    En ja, is een zure reactie maar zo denken er meer over volgens de reacties.

  61. Als Apple YouTube had gekocht dan was ik onder de indruk! Apple maakt de beste hardware dat weet iedereen! Maar dit..,! nee sorry

  62. Normaal kijk ik altijd naar Apple’s Keynotes. Nu ben ik op vakantie en was lekker op safari (nee, niét de browser, maar op zoek naar wilde dieren en heb er een hoop gevonden!) Dat was een stuk sensationeler dan wat Apple heeft aangekondigd. Wie gaat 10 euro per maand betalen (want dat zal het hier minstens kosten) voor wat Amerikaanse tijdschriften? De nieuwsvoorziening is voor een groot deel de print tijdschriften voorbij – ook de digiversies daarvan. Ook Blendle gebruik ik nauwelijks meer. Er is genoeg nieuws (+ achtergronden) gratis online te vinden.

    Apple’s ‘TV Plus’ is een giller. Een soort prehistorische Netflix. Al jaren de boot gemist Apple! ApplePay zou handig zijn als je het overal kunt gebruiken. We wachten er al jaren op. Ik zie het eigenlijk niet gebeuren.

    Het enige dat nog een beetje vernieuwend kan zijn is Apple’s Arcade game systeem. ‘Alleen interessant voor wie een paar games per maand koopt’. Wie doet dat?? Zelfs mijn zoons niet, die behoorlijk veel gamen!! Die hebben een paar PlayStation games die ze online gebruiken en veel spelen. Ik game helemaal niet.

    Er is geen enkele innovatie in deze diensten. Apple heeft de boot gemist. Als ze 6 jaar geleden een échte Apple smart 4K TV hadden uitgebracht waar dit allemaal in zat, plus vanzelf streamen vanaf al je Apple devices én Netflix overgenomen toen het groot en interessant was, had het wat kunnen worden. De overbodige ‘Apple TV’ Gaf al aan dat Apple de verkeerde weg insloeg. Er is geld genoeg, maar het wordt niet of nauwelijks gestopt in innovatie. Nu ben ik heel tevreden met mijn 4K 65” Sony, ingebouwde Google Chromecast, Netflix HD/4K familieabonnement voor 3 euro pp en handige app waarmee ik álles van m’n iPhone naar mijn tv stream.

    Apple: zorg eerst maar ‘s dat de ECG op de Apple Watch en Nederland gaat werken. En dat Apple Pay éin-de-lijk breed wordt uitgerold. De ING wil al jaren meewerken.

  63. Ik denk dat Apple nu toch echt doorslaat met diensten. Ze zouden de focus beter op hardware en software kunnen houden. Hier zitten echt niet veel mensen op te wachten.

  64. @Dinesh: Het meeste van deze dingen hebben ze in de Keynote behandeld. Enige wat ik niet helemaal snapte was Daily Cash, zal wel iets Amerikaans zijn.

  65. Origineel geplaatst door Daan
    @Dinesh: Het meeste van deze dingen hebben ze in de Keynote behandeld. Enige wat ik niet helemaal snapte was Daily Cash, zal wel iets Amerikaans zijn.

    Dat is dat wanneer je betaald met Apple pay je 2% van het gespendeerde bedrag van Apple op je rekening krijgt, wanneer je in de Apple store koopt gaat het om 3% ( ze hebben er dus belang bij dat je met Apple pay betaald anders zouden ze dat niet doen)

  66. @Biscuit: je vergeet applenews! Maar dat kun je ook wel vergeten 🤣
    Komt namelijk ook niet, ja alleen in t VK.

  67. @Dennis: dat is het punt ook niet, zo bekeken hoefde er ook geen iPhone XS te komen de x krijgt namelijk nog vele updates.
    Ik hoop een beetje dat iOS 14 er ook nog in zal zitten, maar ook zonder iOS updates kun je nog gauw 2 a 3 jaar verder, heb laatst als 2 e toestel een iPhone 4s gehad, klein jaar of zo, alles bleek te kunnen.
    Ik mocht oudere versies van apps installeren wanneer een app te hoge iOS had.
    Dus zeker wanneer je al een se in gebruik hebt zal je lekker lang door kunnen.
    Maar het punt is dat er nooit weer een se komt waarschijnlijk , niet in 2020 niet in 2021 gewoon niet…,

  68. @Daan: toch wel, door de luxe die er omheen hangt.
    En het kosten plaatje is niet genoemd, zal er zeker zijn.
    En t zal we weer niet hier komen…..
    Mijn oranje ING pas doet t prima overigens….

  69. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Een iPhone en/of iPad die ik ook in het zonlicht kan gebruiken. Daar kijk ik naar uit! Zodat ik aan het strand of aan de rand van m’n zwembad eens fatsoenlijk op een scherm kan kijken.

    Origineel geplaatst door Kaas
    Ik wil een waterdichte MacBook zodat ik onder het snorkelen in de Caraïben gewoon verder kan surfen op het internet. 🤣

    Zou niet verkeerd zijn. Dan doet Apple tenminste nog iets goeds!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.