Reacties voor: PowerTrekk: iPhone opladen met waterstof #CES2012

De PowerTrekk is een brandstofcel die je iPhone en andere gadgets oplaadt met waterstofgas. De PowerTrekk is gemaakt door een Zweeds bedrijf en kost 300 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Wat doet zo’n ‘PowerPukk’ dan? Met alleen een bakje water kan je niet zomaar energie maken, lijkt me..

  2. Deze snap ik niet. Ik dacht dat je elektriciteit nodig had om water om te zetten in waterstof (en zuurstof). Dus je gebruikt elektriciteit om water te splitsen in waterstof en zuurstof zodat je elektriciteit kan opwekken met deze waterstof? Niet echt ecologisch dan. Zal wel veel verlies inzitten

  3. Handig voor festivals! Maar de vraag is natuurlijk hoe lang duurt zoiets?
    Idem als elektrisch rijden, mooi concept. Maar indien niet genoeg mensen op die manier autorijden is er niet voldoende animo om snel laad manieren toe te passen.

  4. Merkwaardigerwijs Is water niet het eindproduct (waste) van de waterstof verbranding.

    “Fuel-cell technology uses the chemical reaction between the hydrogen in water and special electrodes and electrolytes in fuel cells to generate electricity. What’s better is that fuel cells never deplete — as long as you have hydrogen gas produced by water to flow through them, they can deliver an endless supply of cheap electricity.”

    Waar het addertje onder het gras zit…
    Wordt er tijdens de fabricage een paar megawatt aan chemische energie ingepompt net zoals de Toyota Prius die in zijn hele lifecycle meer vervuilt dan een dikke Benz..?

  5. Dit is natuurlijk onzin. Je hebt energie (in de vorm van elektriciteit) nodig om water te ontleden in zuurstof en waterstof. Als je het proces omdraait (wat een brandstofcel doet) krijg je je energie weer terug. Neem aan dat dit apparaat zn batterij gebruikt om waterstof te maken maar dat zou niet logisch zijn omdat je dan wel energie verlies hebt..

  6. @charlie: @gonny: Deze vond ik. Lijkt dus al een tijdje te bestaan.

  7. @Dd: Ik citeer van jouw bron:

    “It runs on Sodium Silicide and water, not just water. Na + H2O -> H2 + Na2O (+ more H2o) -> NaOH . Approximate reactions, not showing any interaction with the silicon which is mainly to control the reaction speed and safety. The PowerPukk contains 5 grams of NaSi. Once used up the thing will go to the landfill. You just install a new one… But new ones won’t be all that cheap because NaSi won’t be cheap, nor will the container that keeps it from reacting with humidity in the air prematurely. There are many other, and better, chemical reactions that can make electricity, in other words a common battery. What is the advantage of carrying lots of PowerPukks over carrying lots of cheap batteries? None.”

    Oftewel, Gonny, het is niet onbeperkt. Je moet kleine ‘brandstoftanks’ kopen, die het water omzetten in H2-gas, wat vervolgens energie oplevert. Zoals deze man terecht zegt, is dit milieubelastender dan gewoon een batterij en een zonnepaneeltje. Of een oplaadbare accu bij je dragen.

  8. Toch wel grappig. Jammer dat het nog niet oneindig is. Vind daar maar eens wat voor uit:D

  9. Het gaat er ook om dat je in de bushbush en van god en iedereen verlaten je iphone en nog een heleboel andere dingen kan opladen want in de bomen zitten geen stopcontacten.En wat er in de powerpuk zit gaan ze natuurlijk niet vertellen.
    Of die powerpuk is ook een oplaadbare batterij die zichzelf voed met de energie die opgewekt wordt. Maar het zal vast een chemische reactie zijn.

  10. @HF: wat u beweert over dat waterstof alleen door middel van elektriciteit gevormd kan worden is complete onzin. Waarom praat u over dingen waar u geen verstand van heeft?

  11. Handiger zou zijn dat je enkel dat bakje moet zeiken. Dan heb je helemaal geen beekje meer nodig!

  12. Uiteindelijk is dit apparaat niets anders dan een batterij die op een ingewikkelde manier (zoals Gautam uitlegt) gebruik maakt van water en andere chemicaliën waardoor iedereen denkt: “Oh kijk nou een apparaat om met water je telefoon op te laden!”.

    Dat is natuurlijk een leuk verkoop argument (en dus de reden dat dit product overal vernoemd word), maar als je beter kijkt is dit gewoon een inefficiënte batterij en kan je beter een oplaadbare accu pack gebruiken.

  13. Stel je voor een iPhone die je onder de kraan moet houden om op te laden. Lol. Levert in dat geval geen waterschade meer op. Als gorillaglas 2 echt niet meer breekt ook geen val schade. Niet goed voor hersteldiensten.

  14. Waar praten jullie over, als je niet eens weet hoeveel waterstof kan worden gemaakt met zo’n pukk?

  15. @staggable: Dat kan hoor. 2 verschillende materiaal electrodes in je urine en je hebt een batterij.

  16. @niels: Volgens mij snap jij er niks van, wat HF zegt is waar;)

  17. @Nino: Is dat belangrijk dan? Leg het anders uit hoe het werkt. Of ga je eerst googelen?

  18. @HF: zeker nooit gehoord van omgekeerde elektrodialyse?

  19. Ik snap niet dat mensen hun mobiel willen opladen in het bos… Waar geen bereik is. Of op festivals. Geniet toch eens van een festival of de natuur ;). Altijd maar op die mobiel kijken…

  20. Heb een zonnecel om op te laden. Lijkt me handiger.

  21. Ik denk dat de schrijver het een beetje mis heeft.
    De reactie komt uit de pack die je er in doet (waar je iedere keer voor moet betalen)
    Op de website staat ook dat je ze per 5, 10 of 24 kan kopen. Dat is ook hun business model!

    Dus Pack + een eetlepel water = een volle iPhone.
    Hij kan 1 uur lang 1 ampere leveren dus dat is goed voor 1 of twee volle iPhones.
    Daarna moet je er weer een pack in doen om het weer op te kunnen laden, het is niet zo dat hij energie uit water haalt!

    Het is trouwens alles behalve eco-vriendelijk omdat er gewoon een chemische reactie is, na afloop zal je de gebruikte pack ook weg moeten gooien. Laten we hopen dat deze niet in de natuur gaan belanden als je op een trip bent.

    Ik het liever gezien dat je het thuis aan de lader moest doen, water toevoegen.. zodat hij van water, waterstof en zuurstof maakt. Om daarna als je in de bossen zit weer zuurstof toe te voegen waardoor je elektriciteit en water krijgt.

  22. Origineel geplaatst door John
    Ik snap niet dat mensen hun mobiel willen opladen in het bos… Waar geen bereik is. Of op festivals. Geniet toch eens van een festival of de natuur . Altijd maar op die mobiel kijken…

    op festivals is het wel fijn om te kunnen whatsappen met je vrienden op het festival. dan weet je waar ze zijn. in het bos, s’avonds bij een kampvuur een boek lezen in iBooks, een leuk spelletje spelen of je moeder bellen?

  23. Hoe lang zal dat mee gaan dan? Denk dan bijv. aan kalkafzetting in het apparaat

  24. Fantastisch….een groene behuizing en het is eco-friendly!

    Zo te zien hou je gootsteenontstopper (NaOH/natronloog) over.

  25. Origineel geplaatst door harley1968: @Nino: Is dat belangrijk dan? Leg het anders uit hoe het werkt. Of ga je eerst googelen?

    Dat weten we toch niet? Wie weet is het, zeker in de natuur, wel degelijk voordeliger en gaat het langer mee dan een standaard accu.

  26. Vorig jaar ergens ook al van dit trucendoosje gehoord, maar het klinkt allemaal veel mooier dan het is. Iemand met een beetje een scheikundige ( en natuurkundige) achtergrond begrijpt dat dit een verkooptrucje is. De beste manier om ‘oneindig’ op te laden lijkt mij toch een zonnecel, maar die zijn naar mijn mening vaak bijzonder inefficient naar de grote van zo’n apparaat. Ik heb trouwens een manier nodig om mijn iPhone op te laden op de fiets, naar Italië. Iemand suggesties? Tweet reactie a.u.b. dat is makkelijker te tracken voor mij 😉 (zelfde naam als hier op twitter)

  27. Horizon levert in Benelux een betere oplossing welke op deze site al vaker is besproken. Zoek op HydroFill, MiniPak en HydroStik’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.