iPhone-verkoopcijfers: de schatting van 37 Apple-analisten

Hoeveel iPhones heeft Apple het voorgaande kwartaal verkocht? Schattingen van analisten lopen uiteen van 25 tot 35 miljoen stuks.

iphone-verkoop-groeiAls we de analisten mogen geloven, gaat Apple op 24 januari weer recordcijfers aankondigen. Maar hoeveel iPhones hebben ze nou precies verkocht? Dat cijfer is belangrijk, want de iPhone is tegenwoordig goed voor meer dan de helft van de omzet van Apple. Zolang de officiële cijfers niet bekend zijn, moeten we afgaan op schattingen van mensen die er verstand van menen te hebben. Fortune vroeg 40 analisten die Apple op de voet volgen naar de verwachte verkoopcijfers.

Niet iedereen kon of wilde meedoen, waardoor uiteindelijk 37 voorspellingen in onderstaande indrukwekkende tabel staan. Als het aan de analisten ligt heeft Apple tussen de 25 en 35 miljoen iPhones verkocht in het kwartaal dat liep van 25 september tot en met 31 december 2011. Daarmee wordt opnieuw een record gevestigd.

Het laatste record was 20,3 miljoen iPhones, dat in het voorjaar van 2011 werd gehaald. In onderstaande tabel zijn ook eerdere schattingen van de analisten te zien. De onafhankelijke analisten zijn daarbij iets optimistischer (gemiddeld 33,4 miljoen) dan de analisten die bij een groot bedrijf zoals JP Morgan, Deutsche Bank of Piper Jaffray zijn aangesloten (gemiddeld 29,4 miljoen). De onafhankelijke analisten zijn in onderstaande tabel in groen weergegeven, de analisten bij grote organisaties staan in blauw op de kaart.

schatting-verkoop-iphones

Apple’s Chief Financial Officer Peter Oppenheimer moest de analisten bij de vorige conference call over de financiële resultaten nog teleurstellen. Omdat de iPhone 4S pas laat op de markt verscheen, werden er in het voorgaande kwartaal relatief weinig iPhones verkocht. Deze keer kan Oppenheimer de analisten weer tevreden stellen: alles lijkt erop dat er records worden gebroken. Grappig is dat we in juli 2009 nog enthousiast rapporteerden over Apple met 5,2 miljoen verkochte iPhones, waardoor een ongelooflijke verkoopgroei van 626% was geboekt. Maar dat cijfer was nog niets, vergeleken met de huidige aantallen iPhones die over de toonbank gaan.

iphone-verkoop

Via: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2012, 20:38
Categorie Apple
Onderwerpen apple, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.