PowerTrekk: iPhone opladen met waterstof #CES2012

De PowerTrekk is een brandstofcel die je iPhone en andere gadgets oplaadt met waterstofgas. De PowerTrekk is gemaakt door een Zweeds bedrijf en kost 300 dollar.

PowerTrekk-Fuel-Cell-ChargerOver brandstofcellen wordt vaak wat lacherig gedaan. Beloftes genoeg, maar waar blijven de producten? Simpel, je kunt ze gewoon kopen bij Amazon en ze zijn niet eens duur. Het probleem is wel dat je steeds cartridges moet aanschaffen, om de brandstofcel te kunnen gebruiken. PowerTrekk maakt het een stuk makkelijker: dit is een nieuw type brandstofcel van fabrikant myFC waarbij je alleen wat water nodig hebt.

De PowerTrekk is te bekijken op de CES 2012 in Las Vegas. Het idee is simpel: je loopt op vakantie rond in de bossen en je iPhone raakt leeg. Gelukkig kom je een kabbelend beekje tegen. Handig! Terwijl je geniet van een korte pauze kun je meteen je iPhone opladen. Dat is althans het scenario dat myFC, het Zweedse bedrijf achter de PowerTrekk ons voorspiegelt. De groene kleur van het apparaat moet meteen duidelijk maken dat dit een eco-vriendelijke oplossing is. Er zitten twee usb-poorten op het ding, waarmee je twee apparaten kunt opladen. Waterstofgas wordt omgezet naar elektriciteit, wat als bijproduct alleen wat gas oplevert. In het groene deksel zit een oplaadbare batterij, zodat je de PowerTrekk ook kunt gebruiken als normale reservebatterij. Prijzig is de oplossing nog wel: 299 dollar voor het apparaat en nog eens 12 dollar voor een pak van drie PowerPukks. Maar daarna hoef je geen geld meer uit te geven en levert het apparaat een ‘eindeloze’ hoeveelheid energie… zolang je maar water bij de hand hebt.

Op plannen van Apple om een telefoon op brandstofcellen te ontwikkelen die wekenlang meegaat op één batterijlading werd in een artikel op iPhoneclub niet onverdeeld enthousiast gereageerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2012, 20:59
Categorie Accessoires
Onderwerpen brandstof, ces2012

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.