Powerbeats 4 release

Powerbeats 4 liggen al in de winkel, nog niet officieel aangekondigd door Apple

Nieuw design voor oortjes met nekband
De Powerbeats 4 komen eraan. Eerder lekten er al hints via de code van iOS 13.x en lekten er foto's en specs. Inmiddels zijn de Powerbeats 4 al in een winkel gesignaleerd voor nog geen 150 dollar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 15 maart: De Powerbeats 4 zijn al in de winkel aangetroffen. Een Walmart-supermarkt in de staat New York legde ze alvast in de winkel voor een prijs van $149 in de kleuren zwart, wit en rood. Daarmee zouden de nieuwe modellen 25 procent goedkoper zijn dan hun voorganger Powerbeats 3, die voor $199 in de winkel liggen.

De verpakking noemt de eerder gelekte specs, zoals 15 uur accuduur. Daarmee gaan de Powerbeats 4 drie uur langer mee dan het vorige model. Erg veel verrassingen kan Apple nu niet meer brengen. Er zit een H1-chip in voor Hé Siri en je kunt er ook berichten mee laten aankondigen. De introductie kan nu niet lang meer duren, aangezien de eerste voorraad al is uitgeleverd. Met dank aan onze tipgevers!

Update 9 maart: Afbeeldingen en specs van de Powerbeats 4 zijn nu gelekt. De Powerbeats 4 zijn voorzien van een H1-chip en hebben een batterijduur van 15 uur, terwijl het voorheen 12 uur was. Foto’s bevestigen het nieuwe design, waarbij de kabel uit de achterkant van de oortjes komt. WinFuture meldt dat vijf minuten opladen genoeg is voor 60 minuten luisteren.

Apple Powerbeats 4 wit

Aan de binnenkant zit een H1 draadloze chip, vergelijkbaar met de Powerbeats Pro. Hiermee krijg je toegang tot functies zoals Hé Siri en het aankondigen van berichten met Siri. De Powerbeats 4 zijn verkrijgbaar in zwart, wit en rood. Een prijs is nog niet bekend, maar z’n voorganger kostte $199,95. De aankondiging zal waarschijnlijk via een persbericht plaatsvinden; door toenemende zorgen over het coronavirus is de kans klein dat Apple deze maand nog een traditioneel persevenement organiseert.

Apple Powerbeats 4

Update 27 februari: De Powerbeats 4 hebben nu goedkeuring gekregen van de FCC, de Amerikaanse goedkeuringsinstantie. Het gaat om modelnummer A2015 en het nieuwe model heeft naar verwachting een H1-chip met ondersteuning voor ‘He Siri‘. Overige functies zijn nog niet bekend.

PowerBeats 4 FCC

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 28 januari.

Powerbeats 4 afbeelding gelekt

De Powerbeats 4 vertonen overeenkomsten met de voorganger Powerbeats 3 en de onlangs verschenen draadloze Powerbeats Pro. Ze zijn wel iets meer gekromd, maar er zit nog steeds een draadje in je nek. Op de afbeelding is dat ook te zien. Hieronder zie je een afbeelding van de drie modellen, zodat je het verschil goed kunt zien. De kabel komt nu uit de onderkant van de oorhaak, waardoor ze waarschijnlijk beter blijven zitten.

De Powerbeats 3 hadden nog een kabel die uit het logoplaatje kwam. Wat functies betreft zitten er waarschijnlijk dezelfde functies in als de Powerbeats Pro, met een H1-chip voor functies zoals ‘Hé Siri’ en het aankondigen van iMessage-berichten via Siri.

De aankondiging kan niet lang meer duren, nu de afbeeldingen al in iOS 13.3.1 zitten. Het huidige model Powerbeats 3 dateert uit 2016, dus het is wel weer eens tijd voor een update.

Powerbeats vergelijking
Links de Powerbeats Pro, in het midden de nieuwe Powerbeats 4 en rechts de voorganger Powerbeats 3.

Apple verkoopt de Powerbeats 3 nog voor €199,95 in drie kleuren: zwart, wit en rood/zwart. Bij andere winkels betaal je gelukkig een stuk minder. De nieuwe oortjes zullen bij Apple waarschijnlijk weer rond de 200 euro kosten en daarmee zijn ze zo’n 50 euro goedkoper dan de Powerbeats Pro.

Bekijk ook

Zo leest Siri nieuwe berichten en meer voor via je AirPods of Beats-apparaat

Siri kan berichten voorlezen op je AirPods, zodat je bij binnenkomende meldingen meteen weet wat iemand gestuurd heeft. Je kan er ook supersnel op antwoorden. Zo werken de berichtaankondigingen met de AirPods.
Waar komt deze info vandaan?
De functies die we in dit artikel bespreken zijn veelal afkomstig uit een gelekte interne versie van iOS 14, die vermoedelijk dateert van december 2019. De websites 9to5Mac en MacRumors hebben deze versie in handen gekregen en zijn in de code gedoken. Daarnaast lijken beide websites te beschikken over interne bronnen binnen Apple, die vroegtijdig informatie over de nieuwe releases naar buiten hebben gebracht. In juni 2020 verwachten we dat Apple tijdens WWDC 2020 de genoemde functies officieel aankondigt. De nieuwe software is naar verwachting vanaf september 2020 beschikbaar voor iedereen met een geschikt toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.