camera-plus-witbalans-instellen

Populaire app Camera+ tijdelijk gratis via Apple Store-app

De app Camera+ is voor het eerst gratis te downloaden, via een omweg: je moet een promocode via de Apple Store-app aanvragen.

camera-plus-tijdelijk-gratisEen download die je niet mag laten schieten: de populaire fotografie-app Camera+ is momenteel gratis te downloaden via de Apple Store-app (dus niet via de App Store-app). Apple geeft wel vaker een gratis app weg om te zorgen dat mensen regelmatig even kijken wat er te koop is bij Apple.

In onze lijst met beste foto-apps voor iPhone en iPad staat Camera+ prominent bovenaan. En ook in de vergelijking van camera-apps met geavanceerde functies die we onlangs maakten, mocht Camera+ niet ontbreken. We adviseerden in dat overzicht dan ook Camera+ omdat je met de macrostand dichterbij kan komen dan de standaard Camera-app op de iPhone. De ISO-waarde kun je handmatig instellen en de app is ook nog goed te bedienen. Kortom: die wil je hebben als je je iPhone-foto’s naar een hoger plan wilt tillen.

Camera+ downloaden via Apple Store-app

Let wel op: Camera+ wordt gratis aangeboden via de Apple Store-app en is dus niet gratis in de App Store te vinden. Let op dat deze actie alleen geldt voor de iPhone-versie, niet voor de iPad. Je moet in de Apple Store-app een promocode bemachtigen, waarmee je vervolgens de app kunt downloaden. In een handleiding beschrijven we uitgebreid hoe je dit doet.

Ga hiervoor naar het tabblad Winkels onderaan het scherm en blader naar de speciale aanbieding. Let op het Camera+ icoontje dat je hierboven op de afbeelding ziet. Tik erop en geef aan dat je de app gratis wilt downloaden.

Mocht je in de grensstreek van Nederland wonen en is een Duitse Apple Store dichter bij? Dan moet je bij Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Apple Store uitschakelen. Vervolgens ga je weer naar de Apple Store-app, klik je op Winkels, scroll naar beneden en daar staat de Camera-app. Het is niet nodig om de Apple Store-app te verwijderen en je iDevice opnieuw op te starten.

In België is Camera+ niet gratis verkrijgbaar omdat daar geen fysieke Apple Stores zijn (en dus ook geen Apple Store-app). Maar je kunt als Belg natuurlijk makkelijk een Nederlands iTunes-account erbij aanmaken.

Teveel gedoe of is de actie alweer voorbij? Dan kun je Camera+ ook gewoon via de App Store downloaden, waarbij je uiteraard wel betaalt voor de app:

Er is ook een iPad-versie van de app:

Artikel aangepast 14:00: toevoeging opmerking over locatievoorzieningen (dank, @Gonus en @Stan) en duidelijk gemaakt dat dit alleen werkt op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2014, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.