iBooks-Store

Apple geeft auteurs nu 250 promocodes per iBook

Apple heeft wijzigingen doorgevoerd voor iBooks en iBooks Author. Je kunt nu 250 promocodes weggeven per ebook en rechtstreeks ePub importeren in iBooks Author.

iBooks-StoreApple heeft enkele verbeteringen aangekondigd in iBooks, de online boekwinkel waar je ebooks kunt aanschaffen. Auteurs en uitgevers die meedoen aan het iBooks-programma kregen een e-mail waarin de wijzigingen worden uitgelegd. In de eerste plaats zal het goedkeuren van boeken een stuk sneller verlopen. Nieuwe boeken die een auteur of uitgever aanlevert zullen in 95 procent van de gevallen binnen één werkdag worden beoordeeld. Een boek kan daardoor sneller in de iBookstore staat. Ook hebben boeken niet langer een ISBN-nummer nodig om te worden opgenomen in de iBookstore. En bovendien hoeft de auteur pas afbeeldingen toe te voegen nadat het boek in de verkoop is gegaan.

Handig voor auteurs die hun boek willen laten reviewen is dat je nu 250 promocodes kunt weggeven aan reviewers of deelnemers aan prijsvragen. Ze kunnen het boek met de promocode vervolgens gratis downloaden uit de iBookstore.

In de iTunes Connect-app voor iOS en de iBooks Author-app voor de Mac zijn onlangs ook wat verbeteringen doorgevoerd, die het dagelijkse werk van boekauteurs en uitgevers makkelijker maken. Je kunt nu bijvoorbeeld bestaande ePub-bestanden en Adobe Indesign IDML-bestanden rechtstreeks inlezen in iBooks Author. Bij de iTunes Connect-app kun je nu inloggen met Touch ID.

Was je van plan om nog snel een boek in te leveren bij Apple, dan is het slim om rekening te houden met de Thanksgiving-vakantiedagen die er binnenkort aankomen. Boeken die je tussen 24 november en 1 december in de iBookstore wilt zien verschijnen, zul je voor 14 november moeten inleveren bij Apple. Het heeft te maken met de verwachte drukte en met het feit dat Apple-medewerkers rond Thanksgiving extra vrije dagen krijgen.

Downloaden: iBooks Author voor Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2014, 12:06
Categorie Diensten
Onderwerpen ebook, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.