Reacties voor: Poll: hoe gaat de volgende iPhone heten?

Apple gaat in september 2012 de volgende iPhone aankondigen. Hoe gaat de nieuwe iPhone heten? iPhone 5, iPhone 6 of misschien iPhone 4GS? We zijn benieuwd wat jullie denken.
Lees het complete artikel → Poll: hoe gaat de volgende iPhone heten?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 69 reacties

  1. De volgende iPhone zal volgens mij gewoon “iPhone” gaan heten, aangekondigd worden als “de nieuwe iPhone” (zoals ook met de iPad nu het geval is) en zal worden aangeduid als de 6e generatie iPhone.

  2. Ik heb iPhone 5 ingevuld, maar zit me net te bedenken dat het wel raar is om de 6e generatie een iPhone 5 te noemen. ..

    Iets met een 4 in de naam lijkt me sowieso uitgesloten.

    Wellicht dat toch ‘the new iPhone’ het moet gaan worden. Vind dat zelf echt een superdomme naam.

  3. Bij ons in de familie al weken onenigheid over de naam van de nieuwe iPad met 7″ scherm. Ik ben er van overtuigd dat Apple deze niet iPad Mini gaat noemen. Uiteraard ook niet De Nieuwe iPad. Net iets spannender dan de naam van een nieuwe iPhone.

  4. Het maakt me al niet uit hoe hij gaat heten als hij er maar snel is…

  5. Alsof 90% weet dat het de 6e generatie iPhone is?!
    Lekker boeiend. iPhone 5 klinkt toch lekker verkoopbaar?
    Als het mijn toko was het gewoon iPhone 5.
    Bij mensen blijft 4 en 4S hangen dus is de volgende stap gewoon 5. Trouwens het de new iphone noemen is niet echt onderscheidend. Werkt voor de iPad, maar niet voor een reclameproduct als de iPhone. Hiermee hoop ik dus op iPhone 5. Hoor je me Apple?! 😉

  6. iPhone S III ???
    Lijkt me wel een stunt

  7. Ja, gewoon iPhone 5 noemen, er is niks logischer dan dat!

  8. Ik denk “new iPhone” in plaats van “nieuwe iPhone”. Dat is handiger voor de Amerikaanse markt 😉

  9. Kan er bij de keuze “The New iPhone” dan een submenu komen hoe de volgende iPhone dan moet heten

  10. De 6 zal het zoizo niet worden. 6e generatie zou wel kunnen. Maar ze zullen het waarschijnlijk gewoon the new iPhone noemen. Alhoewel dat wel lastig wordt, als er daarna weer een nieuwere is. Ja welke heb je? Ja de nieuwste nieuwe iPhone.

  11. Ik ( hoop ) zelf op iets met een 5. Dat 4tje dat kennen we nou onderhand wel. Maar goed smaken verschillen. De naam vind ik ook weer niet zo belangrijk als het maar een Iphone word zowel INSIDE als OUTSIDE waar je je vingers bij af likt.

  12. Ik zou zeggen dat ze de route van de Mac nemen, met jaartal en eventueel iets extra als dat niet genoeg blijkt te zijn.

    Mijn gok dus: in documentatie ‘iPhone (2012)’ of ‘iPhone (Fall 2012)’ en advertenties ‘iPhone’ of ‘new iPhone’ waar relevant.

  13. Zou hem iCall noemen

    Lachen in Nederlandstalige gebieden

  14. iPhone 4″ (inch)

  15. @Patrick: Dat is heel makkelijk, dit doen ze al jaren bij macbooks en andere producten. Ik heb een macbook en die is Mid 2010, dus wanneer gekocht? mid 2010 of iets later 😉

    Een Iphone 2012 model zou dus prima kunnen gecommuniceerd worden

  16. Iedereen die stemt “Nieuwe iPhone” snapt het niet helemaal. Uiteraard word zal er mee geadverteerd worden als “The new iPhone”, echter betekend dat niet dat de naam daadwerkelijk “New iPhone” is. “The new iPhone” staat gewoon voor de laatste versie van de iPhone, de “nieuwste iPhone”.

    Zou ook erg krom zijn:
    Pietje: Welke telefoon heb jij Klaas?
    Klaas: Ik heb de “nieuwe iPhone”!
    Pietje: De “nieuwe iphone”, die kon ik 2 jaar geleden al kopen! Je loopt achter Klaas!

    Je hebt straks gewoon de iPhone uit 2011, die gewoon “iPhone” heet. Net als met de MacBooks, iMacs, Mac Mini’s en sinds kort de iPad.

  17. Niet zoveel kletsen, dat kost tijd….la ma komuhhhh!

  18. Iphone 5SJ (Steve Jobs) als ode aan hem

  19. Ik denk iPhone 5. Bij een iPad hoeft per release niet zoveel te veranderen, dus dan wordt het een teleurstelling als je het steeds een nummertje ophoogt.
    Bij een iPhone wordt meer vernieuwing verwacht, waardoor het denk ik juist tegenwerkt als je het ieder jaar iPhone noemt. Zie je de versus reclames al voor je?
    De nieuwe iPhone vs SGS3, De nieuwe iPhone vs SGS4 etc.. De gewone consument gaat dan eerder denken dat Samsung wel met nieuwe telefoons komt en Apple niet.

  20. iPhone 5 denk ik. Voor de 4 was ook niet een speciale reden toch? en omdat het nu weer een nieuw model is ligt het voor de hand om door te tellen. De opvolger van de 5 zal dan wel weer een toevoeging krijgen. Een leuke reden om het de iphone 5 te noemen is dat de iphone vijf jaar bestaat.

  21. iphone HD

  22. Het is niet ‘the new iphone’ het is the new ‘iphone’.
    Zoals met macbook generaties enzo

  23. De “iPhone 4G” natuurlijk. Dat staat eigenlijk al vast, aangezien de volgende iPhone hoogstwaarschijnlijk 4G-netwerk zal ondersteunen

  24. @Sezgin: Denk dat 99 procent van de mensen wel weet dat hij in elk geval geen iPhone 4G gaat heten..no way.

  25. Dit wordt ‘the new iPhone’, de opvolger daarvan wordt dan ‘the new IphoneS’ (a la 3GS en 4S)

  26. Ik sluit me aan bij de grote hoop ik denk dat het ook iPhone wordt new iPhone… Echter hoop ik dat de nieuwe iPhone in lijn wordt gebracht met de rest als k de huidige achterkanten zie en het zou een van die worden haak k af bij de nieuwe totaal niet Apple unibody en 2 streepjes glas niet om aan te zien jobs zou zich omdraaien volledig unibody zou alles in lijn brengen met de huidige macbooks ipads we zullen moeten wachten 🙂 ben benieuwd

  27. Het zal the new iPhone worden, maar zal in volksmond denk ik iPhone 5 genoemd worden (net als bij de ‘iPad 3’).

  28. 1:the new İphone
    2: İphone 5
    En Als Apple zijn iphones aan iedereen wil verkopen denk ik meer aan İphone 5.
    Sowieso wordt het niks met een 4.

  29. iPhone 4inch zou kunnen.
    Maar ik vrees zelf gewoon “The New iPhone”. Ze gaan waarschijnlijk wel de trend van de iPad volgen.
    Zo gaat waarschijnlijk de nieuwe iPod Touch ook zo heten, denk ik…

  30. Origineel geplaatst door peter
    iPhone 5 denk ik. Voor de 4 was ook niet een speciale reden toch? en omdat het nu weer een nieuw model is ligt het voor de hand om door te tellen. De opvolger van de 5 zal dan wel weer een toevoeging krijgen. Een leuke reden om het de iphone 5 te noemen is dat de iphone vijf jaar bestaat.

    Jawel er was wel een speciale reden voor. De iPhone 4 was ook daadwerkelijk de 4e generatie iPhone…

  31. Origineel geplaatst door Lesley Declercq
    Alsof 90% weet dat het de 6e generatie iPhone is?! Lekker boeiend. iPhone 5 klinkt toch lekker verkoopbaar? Als het mijn toko was het gewoon iPhone 5. Bij mensen blijft 4 en 4S hangen dus is de volgende stap gewoon 5. Trouwens het de new iphone noemen is niet echt onderscheidend. Werkt voor de iPad, maar niet voor een reclameproduct als de iPhone. Hiermee hoop ik dus op iPhone 5. Hoor je me Apple?!

    Gelukkig maar dat het niet jou toko is!

  32. iPhone
    iPhone 3G
    iPhone 3GS
    iPhone 4
    iPhone 4S
    Dus meest logisch is nu:
    iPhone 5
    Maar ik denk dat het “The new iPhone” gaat heten. En dat het iPhone (zesde generatie) geformulierd gaat worden. Maar dat het in volksmond toch gewoon iPhone 5 gesproken gaat worden.

    Apple dus niet moeilijk doen gewoon iPhone 5

  33. Ik denk de new iPhone !

  34. De “Previous iPhone” want het duurt allemaal zo lang dat de volgende versie er al bijna is.

  35. De nieuwe iPhone, maar doe iedereen met een logische gedachtegang een lol en noem ‘m in het algemeen de iPhone 6

  36. ik snap niet dat mensen denken dat de nieuwe iphone de iphone 5 gaat heten. het is immers de 6e generatie iphone en naar mijn mening gaat de telefoon van apple gewoon iphone heten.

  37. Apple stapt gelukkig af van type aanduidingen bij de iPhone net zoals bij de iPad gebeurt is. Geen type aanduiding maar hetzelfde systeem als bij de Mac’s, jaartallen dus. Dit om in de toekomst problemen te verkomen met de aanduidingen, want anders hebben we het bij wijze van spreke over ong. 8 jaar over de iPhone 13 en de iPad 11. En dat klinkt voor geen meter.

  38. Origineel geplaatst door Simon
    ik snap niet dat mensen denken dat de nieuwe iphone de iphone 5 gaat heten. het is immers de 6e generatie iphone en naar mijn mening gaat de telefoon van apple gewoon iphone heten.

    Ik snap jou niet, iPhone 3G was tog ook gewoon de 2e generatie en iPhone 4S was toch ook gewoon de 5e generatie. Dus waarom iPhone 5 niet de 6e genaratie??

  39. iPhonomatic, het ding doet waarschijnlijk alles vanzelf!

  40. iPhone XP.

  41. Waarom is iedereen zo dom om te denken dat het de iPhone 5 wordt? Het is de 6e iPhone in de reeks, dus wordt het op z’n minst iPhone 6. Aangezien dat saai wordt, zullen ze het ‘de nieuwe iPhone’ noemen. Klaar, toch?

  42. Hij zal de iPhone Galaxy S heten en dan zal Apple samsung gaan aanklagen vanwege de Galaxy SIII, die de merknaam van Apple steelt.

  43. Het wordt natuurlijk de: Eye-Phone.

  44. Hoe kan tie the new iPhone genoemd worden terwijl er een opvolger van diezelfde iPhone zal zijn? iPad 3 is de laatste iPad in zijn serie, die ipad the new ipad noemen is dan geen enkel probleem omdat dat t laatste model is, maar de iphone 5 kunnen ze niet the new iphone noemen want volgend jaar komt een nieuwere model weer uit, hoe wordt tie dan genoemd? the newest iPhone?

    wat een onzin zeg!

  45. Gezien de iPad zal de nieuwe iPhone wel ‘The New iPhone’ worden genoemd.

  46. iPhone Maverick

  47. De Eye-Phone. Apple reinvents the phone again.

  48. Haha wat is deze discussie toch heerlijk. Grappig om te zien dat mensen Apples gedachte achter ‘the new iPad’ totaal verkeerd interpreteren. De naam is nooit ‘the new iPad’ geweest, ze bedoelden gewoon the new ‘iPad’ als aanduiding, niet als officiele naam. Hoewel sommigen iPhone6 niet logisch vinden (terwijl het dat feitelijk wél is) zou iPhone5 juist kant noch wal raken. Grotere verwarring kun je immers niet veroorzaken. Hoor je Tim Cook al zeggen ‘This is the iPhone5, our 6th iPhone with iOS6’ :-S

  49. Origineel geplaatst door joblamie
    Haha wat is deze discussie toch heerlijk. Grappig om te zien dat mensen Apples gedachte achter ‘the new iPad’ totaal verkeerd interpreteren. De naam is nooit ‘the new iPad’ geweest, ze bedoelden gewoon the new ‘iPad’ als aanduiding, niet als officiele naam. Hoewel sommigen iPhone6 niet logisch vinden (terwijl het dat feitelijk wél is) zou iPhone5 juist kant noch wal raken. Grotere verwarring kun je immers niet veroorzaken. Hoor je Tim Cook al zeggen ‘This is the iPhone5, our 6th iPhone with iOS6′ :-S

    Hier sluit ik me volledig bij aan!

  50. Lb ik noem hem toch de laatste iPhone.

  51. Origineel geplaatst door Tom van ZummerenOrigineel geplaatst door joblamieHaha wat is deze discussie toch heerlijk. Grappig om te zien dat mensen Apples gedachte achter ‘the new iPad’ totaal verkeerd interpreteren. De naam is nooit ‘the new iPad’ geweest, ze bedoelden gewoon the new ‘iPad’ als aanduiding, niet als officiele naam. Hoewel sommigen iPhone6 niet logisch vinden (terwijl het dat feitelijk wél is) zou iPhone5 juist kant noch wal raken. Grotere verwarring kun je immers niet veroorzaken. Hoor je Tim Cook al zeggen ‘This is the iPhone5, our 6th iPhone with iOS6′ :-SHier sluit ik me volledig bij aan!

    Ook ik denk de iPhone 6 met iOS 6

  52. Tuurlijk wordt het iPhone 5. Bij een nieuwe soort apparaten als de iPad kun je het nog maken om het gewoon de nieuwe iPad te noemen. Maar de iPhone en zijn publiek is toch echt de nummering gewend, dus ‘de nieuwe iPhone’ is uitgesloten. 4gs hamert te veel op oud terwijl dit toch echt als nieuwe generatie iPhone moet overkomen bij het publiek. iPhone 6 slaat een nummer over en zal het ook niet zijn want dat is marketing-technisch niet slim. Kortom: iPhone 5. 100% zeker 🙂

  53. Het boeit mensen echt niet dat het de 6e generatie iPhone is. Het is de NIEUWSTE is alles wat men weet. Cook gaat de iPhone 5 echt niet aankondigen als ‘de 6e generatie’ iPhone.

    Wat mensen prima volgen is iPhone 5 met iOS 6. Zie 4s met iOS 5 🙂

  54. Stoer hoor IPhone 5M
    Of anders zoals vermeld
    iPhone 5SJ mag best deze ode^_^”
    Su6

  55. Ik denk dat het apparaat een andere naam krijgt die de lading beter dekt. Mensen kopen een iPhone niet om alleen te bellen, maar om te browsen, e-mail te checken etc, etc.

    Ik zou hem iMobile noemen.

  56. “IPhone Beam” zou pas leuk zijn, maar zeer onwaarschijnlijk

  57. Origineel geplaatst door Daejji
    @Sezgin: Denk dat 99 procent van de mensen wel weet dat hij in elk geval geen iPhone 4G gaat heten..no way.

    Fijn voor hen dan. En knap dat je iedereen dat hebt nagevraagd. Maar ik weet voor 99,9% wel zeker dat de volgende iPhone de “iPhone 4G” zal gaan heten.

    Marketingtechnisch gezien is dat ook de beste benaming voor de nieuwe iPhone. En zijn opvolger wordt de “iPhone 4GS”.

    Op een “iPhone 5, 6 of 7” etc moet je echt niet gaan wachten. Apple gaat de iPhone niet nummeren.

  58. Het zal absoluut geen Nieuwe iPhone (New iPhone) worden.
    Aangezien ze met de iPad een nieuwe trend gaan beginnen. “een iPad mini of hoe hij ook gaat heten”
    Met de iPhone lijn gaan ze geen nieuwe trend beginnen. daarom zal het de iPhone 5 worden.

    Dit is uiteindelijk wel een mening gebaseerd op de trends van apple. Ze hebben mij ook verrast met The new iPad dus ik kan het altijd fout hebben.

    ik stem : iPhone 5 !

  59. iPhone 4GS

  60. iPhone GTI

  61. İk denk dat ze de iphone zo moeten gaan noemen:
    İphone İknow of İphone İonely of İphone İam 😉

  62. Of ‘İphone Rules’ of ‘İphone İrule’

  63. Okey laatste dan omdat alles zo snel moet gaan en ook gaat op de iphone wordt het:

    The İfast 😉

  64. Ik denk dat het de iPhone 5 gaat heten want dat is het meest logische

  65. iPhone 5 = i5

  66. Origineel geplaatst door peter
    iPhone 5 denk ik. Voor de 4 was ook niet een speciale reden toch? en omdat het nu weer een nieuw model is ligt het voor de hand om door te tellen.

    De 4 heette 4 omdat het de 4e iPhone was. Om nu door te tellen met 5 is totaal onlogisch aangezien het de 6e iPhone is!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.