Pokémon Go viert éénjarig bestaan met grote events

Pokémon Go gaat flink uitpakken om het éénjarig bestaan te vieren. Allereerst komt er een nieuw Solstice Event, waardoor je meer Vuur- en IJs-Pokémon vangt. Ook worden er evenementen in Europa en Amerika georganiseerd.

Pokémon Go bestaat bijna één jaar en om dat te vieren is er weer een nieuw evenement in aantocht. Om mee te beginnen gaat op 13 juni het Solstice Event van start, waarin je meer Pokémon van het type Vuur en IJs tegen komt. Ook treft Pokémon Go de nodige maatregelen om zich voor te bereiden op nieuwe functies, zodat je Pokémon Go met mensen samen kunt spelen. Tot slot heeft de ontwikkelaar nieuwe real-life events voor Amerika en Europa aangekondigd.

Solstice Event: meer Vuur- en IJs-Pokémon

Het Solstice Event in Pokémon Go gaat van start op 13 juni aanstaande. Tijdens dit nieuwe evenement vang je meer Vuur- en IJs-Pokémon. Denk bijvoorbeeld aan Charmander en Lapras, maar ook enkele Pokémon uit de tweede generatie. Ook ontvang je verhoogde XP-bonussen voor een perfecte worp met een Pokéball en krijg je korting voor Lucky Eggs in de in-game shop. Het is nog niet bekend hoeveel bonussen je krijgt en wat de korting precies inhoudt. Ook de einddatum van het evenement is nog niet bekendgemaakt, maar vanaf 13 juni kun je dus in ieder geval los gaan met het vangen van nieuwe Pokémon.

Vlak na dit event verschijnt er een nieuwe update waarin de focus gelegd wordt op het samenspelen met andere spelers. Volgens de ontwikkelaar speel je Pokémon Go dan op nieuwe manieren. Wel waarschuwen ze alvast dat Gyms voor een korte periode gesloten worden. Het is daardoor dus niet mogelijk om gevechten aan te gaan. Meer informatie over de nieuw speelwijze volgt.

Real-life Pokémon Go events in Amerika en Europa

In Amerika wordt op 22 juli het Pokémon Go Fest Chicago gestart. In downtown Chicago worden allerlei evenementen rondom Pokémon Go georganiseerd, maar je moet hiervoor wel kaartjes kopen. Vanaf maandag 19 juni vind je meer informatie op de website van Pokémon Go. Geen zin om af te reizen naar Chicago? Voor Europese spelers heeft Pokémon Go ook goed nieuws, want vanaf juni tot en met september worden er ook allerlei evenementen georganiseerd. Pokémon Go werkt hiervoor samen met winkelcentra van Unibail-Rodamco. In Nederland zijn dit onderstaande winkelcentra:

  • Almere — Citymall Almere
  • Amsterdam — Stadshart Amstelveen
  • Zoetermeer — Stadshart Zoetermeer
  • Leidschendam — Winkelcentrum Leidsenhage

De exacte details van deze evenementen in Europa zijn nog niet prijsgegeven. Eerder werkte Pokémon Go al samen met Europese winkelcentra, waaronder dus in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 12:19
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.