Pokémon Go AR+.

Pokémon Go krijgt langverwachte ruilfunctie

Twee jaar nadat de game een wereldwijde hype was gaat een lang gekoesterde wens van Pokémon Go-spelers in vervulling. Binnenkort is het mogelijk om Pokémon te ruilen met andere spelers.

Pokémon Go ruilfunctie

Niantic maakte de nieuwe functie bekend op de gamebeurs E3. Om onderling Pokémon te ruilen moeten beide spelers wel bij elkaar in de buurt zijn. Het is nog niet mogelijk om op afstand de ene Pokémon tegen een andere te ruilen. Ook moeten spelers level 10 of hoger hebben bereikt om de ruilfunctie te kunnen gebruiken. Bovendien kost het een bepaalde hoevelheid Stardust. Nadat de ruil heeft plaatsgevonden verschijnt de Pokémon op de smartphone van de andere speler. Hij of zij kan de Pokémon vervolgens een andere bijnaam geven.

Vriendenlijsten in Pokémon Go

De nieuwe functie wordt onderdeel van een grote update in de zomer. Daarin zal ook een nieuwe vriendenlijst te vinden zijn, die noodzakelijk is voor de ruilfunctie. Om een vriend toe te voegen moet je beschikken over de unieke trainer-code van een speler. Accepteert iemand jouw verzoek dan komt de persoon in jouw lijst te staan. Er geldt een maximum van 200 vrienden, maar dat kan nog veranderen.

In 2016 beloofde Niantic al dat er ooit een ruilfunctie in de game zou komen, maar het is nu pas het geval. “We wilden zeker weten dat we het goed hadden gemaakt”, legde Niantic-ontwikkelaar Kirsten Koa uit aan de media. “We hopen dat we het op een manier hebben gedaan die natuurlijk en leuk is”.

Bij elke vriend staat een level, die je kunt verhogen door samen gym battles en raids uit te voeren en elkaar cadeautjes te geven. Spelers kunnen die cadeautjes oppikken bij een Pokéstop en vervolgens weggeven aan vrienden. Sommige items zijn alleen op deze manier te verkrijgen, zoals nieuwe 7 km-eieren met daarin de unieke Alolan Pokémon. Hoe hoger je vriendlevel, hoe meer beleningen je kunt verdienen.

Pokemon Go ruilen

Voor spelers met een account met ouderlijk toezicht is het aanvankelijk nog niet mogelijk om Pokémon te ruilen. Ook geldt de beperking dat spelers vlak bij elkaar moeten staan om te kunnen uitwisselen. Dit is gedaan om het sociale aspect van de game te versterken en om te voorkomen dat spelers hun Pokédex volledig vullen door te ruilen. Niantic wil je nog steeds stimuleren om zelf op pad te gaan.

“Het heeft ons twee jaar gekost om de functie te bouwen – zo moeilijk was het”, geeft Niantic toe. Het moest veilig blijven voor jongere spelers en de kern van de game mocht niet worden aangetast.

https://www.iculture.nl/gids/pokemon-go-events/

Later deze week zou de update moeten verschijnen. Het ruilen zal ook een centrale rol spelen in het eerstvolgende grote Pokémon Go-event, dat op 30 juni plaatsvindt in Dortmund (Duitsland). Meer hierover lees je in ons artikel over Pokémon Go events.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.