Pod2g vraagt hulp bij ontwikkeling jailbreak iOS 5.1 (jailbreak)

De hacker pod2g van het Chronic Dev Team schakelt de hulp in van de iOS gemeenschap bij de zoektocht naar kwetsbaarheden die gebruikt kunnen worden om iOS 5.1 untethered te jailbreaken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Verzamelen van crash rapportagesDe hacker pod2g van het Chronic Dev Team schakelt de hulp in van de iOS gemeenschap bij de zoektocht naar kwetsbaarheden die gebruikt kunnen worden om iOS 5.1 untethered te jailbreaken. Eerder bracht het team de Chronic Dev Crash Reporter uit waarmee crash-rapportages automatisch verzameld konden worden, waarmee in totaal meer dan 10 miljoen crash-rapportages werden verzameld. De verzamelde gegevens bleken echter niet genoeg: het team moet ook weten hoe de crashes gereproduceerd kunnen worden.

In een recente blogpost legt pod2g nogmaals uit wat er allemaal nodig is om tegenwoordig een jailbreak te produceren. Ten eerste is er een code injection vector nodig, dat wil zeggen een eerste aangrijppunt voor een jailbreak die tot gevolg heeft dat er arbitraire code kan worden uitgevoerd. Vervolgens is een privilege escalation vulnerability nodig om aan de sandbox van Apple te ontsnappen. De kernel van iOS moet ook op kernel-niveau worden gepatcht om ongesigneerde code toe te staan, waarvoor een kernel vulnerability noodzakelijk is. Tot slot is er een untethering vulnerability nodig, aangezien een iPhone na een reboot geen ongesigneerde code zal toestaan. Er moet daarom een code injection vector gevonden worden in de services of applicaties die standaard door iOS worden opgestart.

Gegevens van crashes

Om een jailbreak van iOS 5.1 te realiseren heeft het team daarom hulp nodig om crashes in standaard applicaties (zoals Safari en Mail) of de kernel op te sporen die herhaald kunnen worden. Een crash van de kernel is eenvoudig te herkennen, aangezien het een reboot van het toestel tot gevolg heeft. Het Chronic Dev Team is specifiek op zoek naar crashes die herhaalbaar zijn waarbij de Exception Type van één van de volgende drie typen zijn: SIGILL, SIGBUS of SIGSEGV. Je kunt specifieke crash-rapportages bekijken via de optie Diagnose en gebruik in het via het menu Instellingen, Algemeen, Info, Diagnose en gebruik. Bugs in de grafische interface van iOS zijn voor dit doeleinde niet interessant, een herhaaldelijke crash als gevolg van het bezoeken van een bepaalde URL of het openen van een bepaald PDF-bestand wél.

Heb jij een crash gevonden (bij voorkeur op iOS 5.1) die aan deze criteria voldoet? Je kunt pod2g dan e-mailen op ios.pod2g@gmail.com met de crash-rapportage en de stappen om de crash te reproduceren.
Zorg er in dat geval voor dat je crash-rapportages met betrekking tot potentiële kwetsbaarheden niet automatisch naar Apple verstuurd via de optie Stuur niet in het menu Instellingen, Algemeen, Info, Diagnose en gebruik.
Update: als gevolg van het grote aantal niet bruikbare crash-rapportages die pod2g naar aanleiding van zijn verzoek heeft ontvangen heeft hij gebruikers inmiddels gevraagd om te stoppen met het versturen van deze rapportages.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 11:30
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, ios 5, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.