Plex voor iOS

Plex voor iOS krijgt filmtrailers en aanpassingen voor AirPlay en Chromecast

Als betalend gebruiker van Plex voor iOS kun je nu ook filmtrailers kijken. Daarnaast gaat de app nu anders om met streams via AirPlay of Chromecast.

Plex voor iOSDe populaire mediaspeler Plex heeft een update gekregen waarin enkele nieuwe functies zijn toegevoegd, al moet je daarvoor wel betalend Plex Pass-gebruiker zijn. Eén daarvan is de toevoeging van filmtrailers, die je vanuit de app kunt bekijken. Voordat je in Plex een film kijkt, kun je in het informatiemenu de trailer van een film vinden. Die open je door met je vinger op een film te tappen en ingedrukt te houden. Handig als je in gezelschap een film wilt kijken en mensen je vragen wat voor film het is. Ook gaat de app nu anders om met AirPlay- en Chromecast-streams.

Met de functie ‘Cinema Trailers’ is het zelfs mogelijk om meerdere trailers te laten afspelen. Alsof je echt in de bioscoop zit. Een andere toevoeging is die van slimme afspeellijsten voor muziek en video’s op basis van onder meer genre en collectie.

Een belangrijke verandering in versie 3.5 van Plex, is het verdwijnen van de ingebouwde AirPlay-functie in het hoofdmenu van de app. Dit vanwege verschillende problemen waarvoor kennelijk geen oplossing gevonden kan worden. AirPlay wordt nog steeds ondersteund door Plex, maar kan nu alleen geactiveerd worden tijdens het afspelen van muziek, tv-programma of film. Daarnaast is het mogelijk om het AirPlay-menu van iOS zelf te gebruiken. Dit roep je op door onderin het scherm naar boven te vegen en vervolgens te tikken op ‘AirPlay’.

Een tweede wijziging heeft betrekking op de Chromecast-ondersteuning die eerder werd toegevoegd. Daarvoor heb je nu minimaal iOS 6 nodig. De ondersteuning voor iOS 5 is met ingang van de laatste update vervallen vanwege een beleidswijziging bij Google.

De filmtrailers en afspeellijsten vereisen wel de nieuwste versie van de Plex Media Server (0.9.9.13). Die wordt momenteel nog niet als update aangeboden, maar is wel als losse download beschikbaar voor onder meer Windows en Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2014, 9:06
Categorie Apps
Onderwerpen airplay, chromecast, mediaspeler, plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.