De Neuroon is een slim slaapmasker met bijbehorende iPhone-app.

Apple onderzoekt speciale sensoren voor slaapanalyse

Met de Apple Watch kun je ook je slaap meten, al heb je er wel speciale slaapapps voor nodig. Een nieuwe patentaanvraag laat zien dat Apple speciale sensoren voor slaapanalyse overweegt.

Het is eigenlijk vreemd dat de Apple Watch nog geen standaard slaapfuncties bevat, maar misschien gaat daar verandering in komen in watchOS 6. Daarvoor zouden speciale piëzo-sensoren gebruikt kunnen worden, zoals beschreven in het patent. Deze beschrijft een zogenaamde “piëzo-sensor met meerdere elementen, die fysiologische metingen in bed uitvoert”. Leg je een apparaat met deze sensoren in bed, dan kan het de bewegingen van een gebruiker nauwkeurig volgen. De sensoren genereren meerdere elektrische signalen. Ook worden de vitale waarden uit verschillende punten van het lichaam opgevangen.


Apple’s oplossing om slaap te meten zou twee vormen kunnen aannemen. De eerste is een dunne strip die je op borsthoogte in bed ligt. De andere oplossing is een raster van sensoren voor het complete bed. Je zou met zo’n systeem ook de lighouding kunnen meten en kijken waar de meeste druk wordt uitgeoefend op bed.

Slaapsensor patent

Eigenlijk heeft Apple al een oplossing voor slaapanalyse in huis, namelijk Beddit. Dit accessoire kwam in handen van Apple door een overname. Het gaat om een 150 euro kostend, dun en flexibel matje die je op bed legt. Je hoeft dus niets aan je lichaam te dragen. Deze slaapmat werkt samen met een app die je coacht om beter te slapen.

Slaapsensor patent

Daarbij wordt niet alleen je slaaptijd gemeten, maar ook je hartslag, ademhaling, temperatuur, beweging, snurken en meer. Omgevingsfactoren zoals kamertemperatuur en luchtvochtigheid worden ook meteen meegenomen. Het nieuwe patent zou betrekking kunnen hebben op een nieuwe versie van Beddit, maar we hebben zo onze twijfels of Apple het product wel verder gaat ontwikkelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2018, 19:10
Bron Bron AppleInsider
Categorie Apple
Onderwerpen sensor, slapen
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.