Apple-ontwikkelaars: Seriously

Apple zoekt deelnemers voor tv-serie Planet of the Apps

De casting voor Planet of the Apps is begonnen. Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden voor de eerste tv-serie die Apple zelf gaat produceren. Planet of the Apps gaat over het dagelijks leven van appmakers, maar het is tegelijk een talentenjacht met grote prijzen.

Apple zoekt naar deelnemers die willen meespelen in de eerste tv-serie die ze gaan produceren, Planet of the Apps. Ze zoeken naar ontwikkelaars uit San Francisco, Austin, New York en Los Angeles. De tv-serie werkt zonder script en gaat over apps en de mensen die ze maken.

Planet of the Apps tv-serie

Planet of the Apps

Uitvoerend producenten will.i.am, Ben Silverman en Howard Owens willen met de serie appmakers in beeld brengen. Het moet gaan om ontwikkelaars die een toekomstvisie hebben, werkelijke problemen oplossen of anderen inspireren in het dagelijkse leven. “We kunnen echt hun verhaal vertellen, terwijl we kijken hoe apps worden bedacht, gemaakt en verder ontwikkeld”, vindt Silverman. Het doel van de serie is tweeledig: enerzijds moet het vermaak bieden voor de kijkers, maar het moet tegelijk ook een groeiversneller zijn voor ontwikkelaars die meedoen. De ontwikkelaars die in Planet of the Apps te zien zijn zullen begeleiding krijgen door “de beste experts ter wereld”, ze maken kans op $10 miljoen investeringsgeld en de app komt ook nog prominent in de App Store te staan. Om kans te maken op een flinke som geld moet je wel de finale van de tv-serie bereiken. Het lijkt er dus meer op dat het om een talentenjacht gaat.

Apple produceert de nieuwe show in samenwerking met Propagate, het bedrijf van Ben Silverman. Die is bekend van massaal bekeken tv-shows zoals The Biggest Loser en MasterChef Junior. De rol van will.i.am is nog wat onduidelijk. Hij liet zich eerder negatief uit over de Apple Watch.

Apple-ontwikkelaars: Seriously

Maximaal 100 ontwikkelaars
Maximaal 100 ontwikkelaars kunnen meedoen en er gelden uiteraard een aantal voorwaarden. Zo zijn alleen apps toegestaan die voor iOS, macOS, tvOS of watchOS zijn ontwikkeld. De app moet bovendien op 21 oktober al volledig functioneren of in betaversie beschikbaar zijn. Wil je extra veel kans maken, dan mag je ook meerdere apps indienen, of deel uitmaken van meerdere ontwikkelteams meedoen. Je hebt tot 26 augustus de tijd om je aan te melden. Voor de opnames zul je wel in Los Angeles moeten zijn, want die vinden eind 2016 en begin 2017 plaats aan de westkust.

Planet of the Apps zal Apple’s eerste tv-serie zijn die ze produceren. In maart werd bekend dat Apple bezig is met het financieren van deze en andere tv-series, waaronder Vital Signs, een show met Beats-oprichter Dr. Dre. Die tv-show is vooral bedoeld om Apple Music te promoten, terwijl Planet of the Apps gericht is op promotie van de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2016, 9:48
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen developers, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.