Pictionary Air verpakking

Pictionary Air laat je in de lucht tekenen met AirPlay

Met de nieuwste Pictionary ga je in de lucht tekenen. Het bekende familiespel krijgt nu een digitale variant gekregen die met augmented reality en AirPlay werkt.

Pictionary Air

Als je bordspellen maakt is het lastig om nog iets nieuws te verzinnen. Bij Pictionary Air is dat gelukt. In plaats van een gewone pen en papier gebruik je een grote pen waarmee je in de lucht schrijft. De tekening is gelijktijdig via AirPlay of Chromecast op je tv-scherm of op het scherm van een mobiel apparaat te zien. Het spel ligt vanaf 1 juli wereldwijd in de winkels voor een prijs rond de 20 euro.


Mattel liet het nieuwe spel zien tijdens de Toy Fair in New York, een grote speelgoedbeurs. De spelers worden verdeeld over twee teams en gebruiken om beurten de lichtpen.

Pictionary Air-pen

Er zijn meerdere spelvarianten om uit te kiezen. Ook kun je aangeven hoe lang de tijdslimiet moet zijn om het woord te raden. Er zit ook een optie in om de tekeningen op te nemen, zodat je ze later kunt delen met anderen. De uitdaging is dat je zelf je schets niet kunt zien. Het is alleen te bekijken in de app.

Pictionary Air verpakking

Pictionary met AR en AirPlay

Mattel probeert met deze nieuwe benadering kinderen zover te krijgen dat ze niet langer naar het scherm staren, maar van de bank af komen en een fysiek spelletje spelen, ook al komt daar weer techniek bij kijken. Een internetverbinding is niet nodig, alleen een stapel kaarten, de app en de tekenpen. Je drukt op een knop op de pen om in de lucht te gaan tekenen en het lampje verandert van rood naar groen.

Dankzij het succes van AR-games zien makers van spelletjes opeens nieuwe mogelijkheden. Zo gaat LEGO Hidden Side uitbrengen, een serie speelsets die tot leven komen als je er via de iPhone-camera naar kijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2019 om 8:30
Onderwerp
Categorie
Accessoires
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.