‘Philips voegt lampen LightStrips en Bloom toe aan Hue-assortiment’

Philips breidt het Hue-assortiment uit met de vernieuwde LightStrips en Bloom lampen. Dit ontdekte The Verge vandaag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Philips BloomPhilips gaat nieuwe Hue-lampen uitbrengen in de vorm van lichtstrips (Hue LightStrips) en speciale Bloom-lampen (Hue Bloom). Tot nu toe was je bij Hue beperkt tot de standaard LED-lampen die Philips verkoopt in de Apple Store. De nieuwe lichtbronnen kunnen net als de al uitgebrachte lampen worden bediend vanuit de bijbehorende iOS-app, als je een Hue-basisstation op je thuisnetwerk hebt aangesloten. De lichtstrip is twee meter lang, waardoor hij lang genoeg is om bijvoorbeeld rond een kleine lijst te worden bevestigd, en de Bloom-lamp kan op zichzelf ergens in huis worden neergezet.

Van beide nieuwe lampen verkocht Philips al langer modellen, maar dan zonder de iPhone-connectiviteit via het Hue-basisstation. Volgens The Verge zullen de nieuwe Hue-lampen over een paar weken in de Apple Store worden verkocht. De Hue LightStrips wordt verkocht voor $89,95, terwijl de Hue Bloom een prijskaartje van $79,95 krijgt. Het lijkt aannemelijk dat de prijzen in Nederland komen te liggen om €89,95 en €79,95.

Om de Bloom en LightStrips op je netwerk aan te sluiten heb je een basisstation nodig, dat wordt verkocht in een 200 euro kostend pakket met drie lampen in de Apple Store. Het is nog niet bekend of er een nieuw basispakket met alleen de Bloom of LightStrips en een station zal verschijnen.

De Philips Hue-lampen kunnen met een algemene app worden bediend, maar er zijn ook een hoop alternatieve applicaties die op slimme wijze op de lampen inhaken. Afgelopen maand bracht Philips nog een eigen, officiële Ambilight-app uit die werkt met bepaalde Philips-televisies.

Philips Hue LightstripPhilips Hue Bloom

In de Amerikaanse Apple Store zijn de Hue Bloom en Hue LightStrips inmiddels te koop. In Nederland is nog geen teken van de nieuwe lampen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2013, 16:55
Categorie Accessoires
Onderwerp philips hue

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.