Reacties voor: Philips kondigt nieuwe usb- en zonnelader voor iPhone aan

Philips heeft op de IFA-beurs in Berlijn twee laders voor de iPhone aangekondigd. Een daarvan werkt met zonneënergie, de andere gewoon via het stopcontact.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Op zich is het wel handig voor op vakantie. Stel dat je in een bus zit heb je vaak geen 12v lader. Dan is dit een prima (echter dure) oplossing.

  2. Voor niks heb je de zon

  3. Bij de uitleg hoe de batterijen werken staat er direct opeenvolgend tweemaal ‘via het’.

  4. Het duurt *minstens* een dag om die interne batterij op te laden. Variotek heeft een handiger oplossing voor korte reizen, met enkel een 5000mAh batterij inclusief veel adapter stekkers, goed voor een paar dagen.

    Voor de trekkers die lang op pad gaan heeft ASolar rugtassen met zonnepanelen maar ook losse systemen.

  5. Jammer dat ze geen combi leveren: zonnelader/netlader en 3000mAh.
    Heb zelf een messenger solarbag van A-solar met een batterij die ook via het net opgeladen kan worden, dus ook beiden, ideaal.

  6. Duur ding heb er zelf een van 24,95 en werkt ook prima en is voor meerdere toestellen te gebruiken
    Je betaald dus weer extra voor de naam…Jammer

  7. Philips heeft dit toch al tijden in hun assortiment zitten? Volgens mij zelf grotere accu’s waarmee je zelfs laptops van wat extra enrgie kan voorzien…

  8. Origineel geplaatst door bartjuhhh: Duur ding heb er zelf een van 24,95 en werkt ook prima en is voor meerdere toestellen te gebruiken
    Je betaald dus weer extra voor de naam…Jammer

    Je betaalt niet alleen voor de naam hoor. Ik heb zelf zo’n merkloze externe accu gehad, wat eenkutding was dat zeg. Liep leeg waar je bijstond. Hij gaf mijn iPod Classic maar 2 (!) uurtjes meer speeltijd voor de muziek, terwijl het apparaat 1900 Mah was. Lijkt me toch dat 2 uurtjes errug weinig is.

    Je betaalt dus niet alleen vor het merk, maar ook voor kwaliteit en prestaties. Hetzelfde verhaal als met een Mac; prijzig, maar erg prestatiegericht en erg mooi.

  9. Kan je beter deze kopen.
    12000 mah dan kan je hem wat vaker opladen dan 1,5 keer.

  10. @Gonny van der Zwaag: Was ook geen aanval ofzo, maar vroeg het me gewoon af. (dacht namelijk dat ze van philips waren, maar echt zeker wist ik niet meer…)

  11. @#$% klotezon @#$%

  12. Het idee is wel aardig, alleen jammer dat het van Philips komt. Na weer een keer zo stom te zijn geweest Philips nog een kans te geven met een harddisk recorder die totaal niet functioneert komt er bij mij nooit meer iets in van deze prutsers. Hopelijk neemt een betere fabrikant het idee over, op zich lijkt het me wel handig namelijk!

  13. Wel fijn zo’n zonnelader nu de zon definitief is gestopt met schijnen… Leuk een jaartje in je la bewaren…

  14. Origineel geplaatst door Killer-sam
    Wel fijn zo’n zonnelader nu de zon definitief is gestopt met schijnen… Leuk een jaartje in je la bewaren…

    Ik denk dat de zon niet meer terug komt :'(

    Voor festivals en trekkersplaatsen zonder stroom op campings vind ik zonneaccu’s wel heel erg handig. Had ik afgelopen jaar al zo’n lamp, wil ik voor komend jaar ook iets voor mijn iPhone. Nu de zon zelf nog, want als je die ook nog moet aanschaffen wordt het wel heel erg duur, denk ik.

  15. Ik gebruik een ‘Mobile Powerbooster’ van Eneloop (Sanyo). Hier stop je twee Eneloop oplaadbare AA’s in die mijn iPhone 3Gs ruim 1 keer opladen. Het voordeel is dat je zoveel AA’s mee kunt nemen als je nodig hebt. En de Powerbooster is tevens als USB lader te gebruiken voor de Eneloop AA’s. Mocht je zonne energie willen gebruiken dan zoek je een zonnelader voor AA’s.
    Ik ben erg content met mijn Powerbooster.

  16. Ik vind het een schitterend idee. Ik had vroeger al een zonnelader om mijn AA’tjes op te laden. We gingen elk jaar me de tent naar Spanje. Koken op een gasvuurtje en voedsel koud houden in een koelbox met een blok ijs. Maw geen electriciteit dus. Dit noem ik dan ook echte vakantie. Niet afgeleid worden door TV of andere gadgets, enkel maar door je familie. Als je dan je iphone netjes kunt opladen heb je ineens electriciteit voor je walkman (iPod), fototoestel (camera app), gps (TomTom of Navigon) en telefoon. De enige toestellen die ik bij zou willen hebben. Geweldig toch.

  17. Zie ze al een tijd op ebay staan voor heel wat minder met veel meer mAh’s. Je betaalt echt wel voor de naam want die van Ebay zijn kwalitatief net zo hoog maar je moet ze er wel tussenuit vissen.

    Maarre de zon schijnt toch de hele dag? :S Of werkt dit princype weer anders?

  18. Apple moet alleen een beter baterij hebben simples

  19. @apple_nerd waar zie jij zon schijnen? zolang ik weet nederland en zon gaan niet echt samen , vooral nu lkkr 10 maandjes regen en wolk , heb je niks aan zn ding

  20. Heb voor 19,95 een zonneoplader met oplaadbare interne batterij en mini ledzaklampje.Bij voldoende zonlicht laad die mijn iPhone en interne batterij tegelijk op zitten voldoende stekkers bij en oplaadduur is ook prima.Misschien kwalitatief iets minder dan de Philips(hoewel dat nog maar de vraag is) maar daar is de prijs dan ook na en dat neem ik graag op de koop toe..Merkloos hoeft zeker niet altijd slechter te zijn.

  21. Ik heb een iwalk gekocht voor €49. Is 5400 MaH. Kan im mijn 3gs een keer of 4 mee opladen.

  22. P.s is ook te gebruiken als normale netadapter voor als de zon niet schijnt 😉

  23. Origineel geplaatst door geenhater
    @apple_nerd waar zie jij zon schijnen? zolang ik weet nederland en zon gaan niet echt samen , vooral nu lkkr 10 maandjes regen en wolk , heb je niks aan zn ding

    Achter de wolken schijnt altijd de zon 😉

    Nee, serieus, je hebt echt geen stralend zonnetje nodig om met een zonnepaneel(tje) uit de voeten te kunnen hoor. Natuurlijk levert hij minder stroom bij minder zon maar zelfs met een bewolkte lucht werkt ‘t gewoon.

  24. Origineel geplaatst door wolf
    Heb voor 19,95 een zonneoplader met oplaadbare interne batterij en mini ledzaklampje.Bij voldoende zonlicht laad die mijn iPhone en interne batterij tegelijk op zitten voldoende stekkers bij en oplaadduur is ook prima.Misschien kwalitatief iets minder dan de Philips(hoewel dat nog maar de vraag is) maar daar is de prijs dan ook na en dat neem ik graag op de koop toe..Merkloos hoeft zeker niet altijd slechter te zijn.

    Ik heb een paar belachelijke rommelproducten van Philips gezien. Genoeg om nooit meer iets van philips te kopen (recentste voorbeeld, een telefoonset met drie handsets, waarbij de gemiste geprekken -per handset- worden opgeslagen (kan je dus je huis door om al die dingen leeg te maken na elk gemist gesprek)

  25. Origineel geplaatst door nibs
    Apple moet alleen een beter baterij hebben simples

    Binnen het volume dat de batterij in de iPhone inneemt zijn er volgens mij geen betaalbare batterijen die beter zijn. Een betere batterij in de iPhone betekent in de praktijk een dikkere iPhone. En daar heeft Apple gelukkig niet voor gekozen. Door de overige onderdelen te minimaliseren heeft Apple overigens in de 4 toch weer een iets grotere batterij kunnen plaatsen.

  26. Hier in Berlijn schijnt de zon wel 🙂

  27. Die zonne adapters leveren stuk voor stuk tegenvallende ervaringen (van wat ik er tijdens mijn studie voor mijn vakantie over heb gelezen), of deze zou ineens een stuk beter moeten zijn.
    Ik heb een 3G Juice, een kleine accu (half zo groot als de iPhone) die je iPhone ruim 2 x helemaal kan opladen, en na lange tijd niet gebruiken nokkie vol blijft en zijn volle spanning en kracht blijft houden. Kost wel wat, maar is nog steeds de helft van deze producten.

  28. Ik gebruik al een jaar de P-flip van Dexim. Kijk hier naar de review. Weliswaar geen zonnecellen, maar wel een handige, opvouwbare dock met een tweede iPhone-lading (2Ah).

  29. Ik heb pas deze gekocht: http://bit.ly/b8yGnk voor €39. Moest hem daar wel halen want kreeg ineens ‘de ingeving’ om een zonne-oplader voor mijn iPhone mee te nemen een dag voor vertrek naar Portugal. Dus helaas geen tijd voor goedkopere opties via eBay.

    Fijn apparaatje om bij je te hebben, laadt zowel op via de zon als via lichtnet of USB en geeft vol geladen ruim 2x een volle iPhone.

    Alleen heb ik gemerkt dat… ik de iPhone op vakantie bijna niet gebruikte dus had eigenlijk geen portable lader nodig. Waarom?

    Omdat ik in de praktijk de iPhone voor 95% gebruik voor internet blijkbaar (mail, www en apps). Aangezien roaming

  30. (oeps vorige bericht werd per ongeluk al verzonden doordat ik te snel op ‘plaats reactie’ drukte…)

    Anyway… roaming is gewoon belachelijk duur en ook met mijn ’25 MB op reis’ van Vodafone voor €10 deed ik maar één dag (wat is nou 25 MB met een iPhone???). Verder dus maar niet ‘geroamed’.

    Ik wil hier alleen maar mee aangeven dat je eigenlijk geen portable oplader nodig hebt voor je iPhone, want om muziek af te spelen als iPod kun je hem dagen gebruiken zonder extra stroom…

  31. @michael: Van waar heb je die gekocht? (iwalk voor 50 euro)
    Ik heb ook een 3gs en 4x laden is ook nodig voor mij 😛

  32. @Ruben Vandenbussche: Hmm.. ik heb het gevoel dat die site niet helemaal hoe je met decimalen werkt. Hij zou behalve 12000 mAh te leveren ook 1,6 kilo wegen…. Ik denk dat je van beide een 0 kunt weglaten. 🙂

  33. @Remco – Klopt, daarom staat er ook ‘nieuwe’ in de titel en niet “Philips introduceert voor het eerst acculaders”. Dit zijn nieuwe producten die ze op IFA laten zien.

  34. @Piet – Dus je gaat eerst een paar batterijen opladen, die je vervolgens weer gebruikt om je iPhone op te laden? Klonk in eerste instantie wat omslachtig. Maar heeft wel als voordeel dat je een pak van 10 oplaadbare batterijen op zak kunt steken en een week lang op vakantie kan, zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.