SAP heeft al 1.000 iPads zakelijk in gebruik

SAP heeft al 1000 iPads in gebruik en gaat nog meer uitrollen. De medewerkers gebruiken SAP CRM en Business Intelligence-tools op het apparaat. Het zou de grootste iPad-uitrol tot op heden kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sap ipadSoftwarebedrijf SAP heeft misschien wel de grootste zakelijke bestelling voor iPads tot op heden doorgevoerd: ze hebben 1.000 iPads aangeschaft voor de medewerkers. Volgens ZDNet heeft zelfs Apple niet zoveel iPads ingezet in de bedrijfsprocessen. Uiteindelijk krijgt maar een klein gedeelte van de 48.000 wereldwijde medewerkers een iPad, maar dat aantal zal de komende maanden verder groeien, zo beloofde SAP’s CIO Oliver Bussmann in een tweet.


In tegenstelling tot Lloyd’s, waar de iPads zonder verdere extra’s aan de medewerkers worden uitgedeeld, heeft SAP voor een heel andere aanpak gekozen. SAP levert elke iPad met e-mail, VPN-toegang tot serverappplicaties dankzij Citrix-software en er zitten ook business intelligence-tools van BusinessObjects op. Natuurlijk krijgen ze de Mobile Sales-applicatie voor SAP CRM van moederbedrijf Sybase er ook meteen bij. Sybase werkt bovendien samen met SAP om een mobiele SDK voor nog meer bedrijfsapplicaties te maken, bedoeld voor externe partijen.

De iPad-gebruikende medewerkers zijn niet geconcentreerd in SAP’s thuisland Duitsland, maar bevinden zich over de hele wereld zodat er op brede schaal ervaring kan worden opgedaan. Volgens Apple is de helft van de Fortune 100-bedrijven bezig om de iPad te testen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:32
Categorie
iDevices

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.