Apple-Watch-Charger

Concept: snoerloze Apple Watch-lader wordt werkelijkheid

Het lange snoer van de Apple Watch-oplader is niet bepaald handig als je deze vaak met je meeneemt. Hoog tijd dus voor een alternatief, dachten deze ontwerpers. Hun creatie wordt misschien werkelijkheid.

Apple-Watch-Charger
Als je een Apple Watch hebt, ben je er vast al achter gekomen dat het snoer van de oplader aan de lange kant is. Handig als je hem van een stopcontact naar je nachtkastje wilt leiden, maar minder fijn als je hem met je meeneemt. Dit concept laat een lader zien waarbij helemaal geen snoer meer te bekennen is.

De ontwerpers van InnovationBox zien de Apple Watch-lader in ieder geval liever zonder snoer. Het kenmerkende witte cirkeltje waar je de Watch op legt zit direct vast aan de USB-oplader die je dus direct in het stopcontact-blokje kunt pluggen of in je Mac kunt stoppen.

Alternatief voor onderweg

Caner Yildirim van InnovationBox legt tegenover CultofMac uit dat het idee voor het concept ontstond toen hij de oplader met zich mee wilde nemen.

“Toen kwamen we erachter dat de lader niet compact is, wat het lastig maakt om met je mee te nemen. Omdat de accu van de Apple Watch beperkt is, zou er een alternatief moeten zijn dat je zo in je broekzak stopt”

Apple-Watch-lader-concept

De creatie van InnovationBox is specialer dan hij er op het eerste gezicht uitziet. Zo is niet alleen de kabel verwijderd, maar is er ook een klein knopje toegevoegd waarmee je de cirkel los klikt en vastzet. Hierdoor kun je de Watch gewoon neerleggen, maar ook op zijn kant wegzetten en opladen, wat goed van pas komt als WatchOS 2 de Nighstand-modus introduceert.

Echt in productie

Volgens Yildirim zijn er serieus plannen om de oplader te gaan produceren. Wij hebben er in ieder geval oren naar, omdat het inderdaad een gedoe is om de Watch snel onderweg op te laden met die lange draad. De lader van InnovationBox zouden we standaard in onze rugzak stoppen, terwijl de bijgeleverde Apple Watch-oplader dan een vaste plek krijgt op ons nachtkastje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2015, 11:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen concept, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.