Reacties voor: Philips brengt gezondheidshorloge van 250 euro uit

Philips heeft de Health Watch aangekondigd, een 250 euro kostend horloge met hartslagmeter en stappenteller.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Allemaal leuk en aardig, maar zoals met meerdere producten van Philips ben ik bang dat ook dit product niks gaat doen in de markt.
    Philips is goed met dingen aankondigen en daarna rustig een jaar wachten om het uit te brengen of ondertussen gewoon cancellen, ik heb het vaak genoeg gezien bij Philips. En dan een healtwatch uitbrengen met een e-inkt? scherm zonder touch? Met een accuduur van niet meer dan 4dagen? voor 250 Dollar? En dan vragen ze zichzelf af hoe het toch komt dat het zo slecht gaat met de consumenten producten. Mijn advies, cancellen diehandel.

  2. Goed, de eerste gezondheidsmeting is gedaan, ik heb een hartstilstand van de prijs. 😳

  3. Ik vraag me soms serieus af van welke planeet de mensen van Philips komen. Hoe in hemelsnaam kun je zoiets uitbrengen?!? Van een ooit glorieus bedrijf wat stond voor een eigen identiteit met kwaliteits producten tot een plastic chinees nikszeggende organisatie.

    Ze moeten zich echt alleen bezig houden met de profesionele medische apparatuur en zich niet meer mengen in de consumenten elektronica. Zonde zonde. Ook dit zal falen.

  4. @Gaudi: Wat is er mis met een E-ink scherm en een langere batterijduur dan alle andere smartwatches (op Pebble na)?

    Als ik Philips was had ik hier direct een normale smartwatch van gemaakt. Apps voor Philips Hue, Afstandbediening voor tv’s, instellen van Philips Wakeup light. Dat zijn gemiste kansen. Verder lijkt het op het eerste gezicht toch best een goed product voor een redelijk goede prijs?

  5. … het is een no-nonsense horloge …

    😂 Een no-nonsense horloge van €250 ?! 😂

    Sinds Apple’s prijsverlaging heb je (als KPN klant tenminste) voor maar €86 meer de watch!
    Keus lijkt mij simpel – zeker voor iCulturisten 😄

  6. Origineel geplaatst door Ferryman

    … het is een no-nonsense horloge …

    😂 Een no-nonsense horloge van €250 ?! 😂

    Sinds Apple’s prijsverlaging heb je (als KPN klant tenminste) voor maar €86 meer de watch!

    Keus lijkt mij simpel – zeker voor iCulturisten 😄

    Hoe?

  7. Het grote verschil met andere health watches is dat deze watch is goedgekeurd door de FDA [bron]

    Dat betekent dat deze metingen daardwerkelijk te gebruiken zijn voor medische toepassingen. Bij alle andere health devices is dat echt niet de bedoeling eigenlijk.

  8. Minder fashionable?

    Als de Apple Watch mij en vele anderen ergens in tegenviel toen deze uitkwam, is dat het design. In plaats van een modieuze accessoire werd het een gadget voor liefhebbers.

    Juist het minimalistische ronde ontwerp van dit klokje maakt waarschijnlijk dat veel meer mensen ermee gezien zouden willen worden.

    Niet dat iemand zoveel neertelt voor zo’n beperkte functionaliteit.

  9. @Meneer Aart: Hoop dat dit mag volgens de spelregels 😏:
    Ze zijn met de basisprijzen al een paar euro onder de officiële prijs gaan zitten (sport 38mm: €361 ipv 369, 42mm 420 ipv 429) en geven daarbovenop nog €25 korting aan hun eigen klanten.

    Daarmee was voor mij iig de drempel laag genoeg geworden 😃

  10. Er staat dat artsen ze sneller voorschrijven dan bv fitbit……

    Je kan mij niet wijsmaken dat er ook maar 1 is/word voorgeschreven door een arts.

    Zowel, dan graag een link want dat wil ik dan graag lezen.

  11. Zoals met veel andere ‘slimme’ produkten in de laatste 30 jaar… Philips was wel degelijk een van de voorlopers op dit gebied met de Directlife uit 2009, een activity monitor die je in je zak of om je nek kon dragen in combinatie met coaching via website.

  12. … Ik mis in het rijtje de Garmin ! Uitstekende fitnesstracker, Phillips lijkt de Connect Mobile App gewoon gekopieerd te hebben …. Garmin is ook waterdicht en meet hartslag en slapen en …voor € 111 (Decathlon) .
    Ik ben overigens huisarts en adviseer de apparaatjes soms om bijvoorbeeld slaapproblemen inzichtelijk te maken . Op recept is echter (nog) niet mogelijk …😃

  13. Persoonlijk ben ik benieuwd naar de Philips Health Watch. Hoewel veel meer activity tracker en smartwatches inzicht geven in hartslag en hartslag in rust is met name de “clinical validation” interessant.

    Tevens zet Philips net als de andere spelers Garmin, Polar, Fitbit, etc. een platform neer met o.a. een weegschaal. Echter Philips gaat nog een stapje verder met bloeddruk meters en boort daarmee ook een specifieke doelgroep aan.

    Leuk artikel over 24×7 HR data.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.