Philips brengt gezondheidshorloge van 250 euro uit

Philips heeft de Health Watch aangekondigd, een 250 euro kostend horloge met hartslagmeter en stappenteller.

Philips maakt al lang niet meer alleen scheerapparaten en gloeilampen. Het bedrijf loopt ook al jarenlang voorop met medische toepassingen. Daarom is het eigenlijk vreemd dat ze nu pas een eigen gezondheidswearable op de markt brengen. De Philips Health Watch heeft een heel andere insteek dan de Apple Watch en ziet er dan ook een stuk minder fashionable uit: het is een no-nonsense horloge waarmee je aan je gezondheid gaat werken.


Philips Health Watch app

Philips Health Watch

De Health Watch is onderdeel van een serie digitale gezondheidsproducten die Philips wil gaan uitbrengen, waaronder een bloeddrukmeter en weegschaal. Allemaal werken ze in combinatie met een iPhone-app. De app geeft gebruikers persoonlijk advies over hun gezondheid. Ook kun je gezondheidsdoelen instellen, die je vervolgens met de accessoires kunt meten. De accessoires werden vorig jaar september al aangekondigd en nu is het eerste onderdeel van de serie klaar voor de markt: de Health Watch.

Philips Health App met voedingsanalyse

Fabrikanten zoals Withings, Fitbit en iHealth brengen al veel langer digitale weegschalen en wearables op de markt, waardoor Philips rijkelijk laat is. Maar toch zou die achterstand wel eens in het voordeel kunnen uitpakken: de concurrentie heeft moeite moeten doen om een relatief nieuw gebied te ontginnen, terwijl Philips meteen kan beginnen met oogsten. Wearables zijn inmiddels zo doorgedrongen tot gewone consumenten dat je niet meer hoeft uit te leggen wat een gezondheidshorloge doet. Bovendien heeft Philips het voordeel dat ze al goed thuis zijn in de medische wereld, waardoor artsen misschien sneller geneigd zijn om ze eerder voor te schrijven dan het ‘consumentenspul’ van Fitbit en Withings.

Philips Health App met calorieëndoel

Misschien dat er bij de Philips Health Watch daarom ook voor zo’n simpel uiterlijk is gekozen. Krijg je zo’n horloge mee om je hartklachten in de gaten te houden, dan moet het er vooral functioneel uitzien en robuust zijn. Philips heeft gekozen voor een horloge met E-Ink-scherm dat niet aanraakgevoelig is. Wel kun je de schermrand aanraken om bepaalde functies te bedienen. Het horloge is voorzien van Gorilla Glass en waterdicht. Je kunt het gebruiken als hartslagmeter en stappenteller, maar ook voor het meten van slaapactiviteiten.

Philips Health App met afslankadvies

Vanaf augustus is de Health Watch in de Verenigde Staten te koop voor 250 dollar. Europa volgt daarna met een prijs van 250 euro. De prijs ligt wat ons betreft wel aan de hoge kant, omdat je voor de helft van het geld een fitnessarmband met dezelfde functies kunt aanschaffen. Die zien er bovendien wat modieuzer en minder opvallend uit.

Philips Health Bloeddrukmeter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2016, 10:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, philips, wearable
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.