Reacties voor: Phil Schiller stopt met Instagram, geeft Android de schuld

Apple-topman Phil Schiller heeft zijn Instagram-account gewist. Hij vindt dat de hoeveelheid ruis groter is geworden en ziet de Android-versie niet zitten.

Reacties: 21 reacties

  1. Moet hij weten..vind het zelf wat overdreven als hij het doet omdat het ook naar Android gaat.
    Genoeg mooie foto’s die er nu ook op staan van Android gebruikers..en heb genoeg verschrikkelijke foto’s gezien van mensen met een iPhone.
    Als hij het doet omdat het nu te groot wordt (wat al een beetje raar is aangezien het op de iPhone ook al zeer groot was) kan ik het me nog voorstellen.

  2. Inderdaad Daejji een beetje overdreven, zijn genoeg toestellen met Android die ook goede camara’s hebben.

    En de foto’s met een 3GS zijn ook niet de mooisten.

  3. Ik kan mij er wel in vinden. Meestal als een app massaal gebruikt gaat worden, haak ik ook af. Veelal games zoals Wordfeud en Draw Something. Dat zijn goede voorbeelden.

    Hoewel het voor mij nog niet zover is voor Instagram. Ik blijf het leuk vinden om zoveel mogelijk Likes te krijgen per foto.

  4. Instagram nu facebook. Apple en fb geen vriendjes. Apple-mensen liever niet meewerken aan succes Instagram/fb? Android als excuus ipv reden? Just a thought…

  5. Origineel geplaatst door michel
    Inderdaad Daejji een beetje overdreven, zijn genoeg toestellen met Android die ook goede camara’s hebben.En de foto’s met een 3GS zijn ook niet de mooisten.

    Dit artikel heeft dus niks met de kwaliteit van de camera’s te maken, maar wel van de foto’s qua inhoud. Men vreest dat het niveau zal dalen.

  6. Vind dat hij wel een punt van waarheid raakt.
    Elke maar dan ook ELKE android telefoon kan op dit platform, dus ook de <100€ hier zit gewoon geen goede kwaliteit in, dit haal zo een platform naar beneden klaar.

  7. Hij doelt er op dat het met de gang naar Android een stuk groter is geworden.. Eerst was de applicatie populair bij mensen die echt van foto’s maken hielden en t leuk vonden om die te delen.. Nu zitten er ook een boel tussen die alleen maar foto’s maken om er bij te horen waardoor de kwaliteit achteruit gaat. Dit staat los van het besturingssysteem..

  8. @ikke: Niet elke android telefoon kan instagram draaien. Er zijn eisen zoals welke android versie (OS) er draait en ondersteuning van opengl 2.0. Hierdoor vallen oudere telefoons al vrij snel af. De meeste camera’s van nieuwere modellen zijn in ieder geval beter dan de oudere iphone modellen. Kwaliteits probleem lijkt mij niet echt een issue, misschien alleen de onkunde van de fotografen zelf. Maar dat zie je ook genoeg bij iphone gebruikers 😉

  9. Grappig dat android bezitters zich verbazen over het autoritaire gedrag van de iPhone gebruiker.
    Hoelang kan je je ergens over verbazen? Dit is toch nog nooit anders geweest!

    En dan heb ik het niet uitsluitend over instagram maar over iPhone vs. Android in het algemeen.

  10. Ik had best leuke vrienden opgebouwd die ik niet kende maar zeer talentvolle fotografen waren… Ik denk dat je dat nu minder snel zal vinden. Ook al was de app voor alle iPhone gebruikers binnen bereik gebruik je de app met mate (alleen voor de beste van je beste foto’s) ik hoop niet dat dat nu vervuild word door de kinderen met android

  11. Wat een onzin! Het gaat volgens mij om wie de foto maakt en niet om welk toestel wordt gebruikt!

  12. Wat een onzin / aanstellerige argumenten.
    Heft zijn Facebook ook op omdat het massaal is geadopteerd? En zijn iPhone ook nu zelfs schooiertjes zon ding hebben? Ik gooi m’n Apple spullen toch ook niet weg omdat het clubje Apple gebruikers exponentieel gegroeid is de afgelopen jaren?
    Wat een nep huilie.

  13. Het ging hem niet om het besturings systeem maar om de grote groep gebruikers wie nu gewoon slechte foto’s gaan maken (staat los van besturingssysteem). Ik zelf gebruik geen instagram maar snap hem wel want sinds instagram er voor android is stroomt mijn Facebook vol met mensen die foto’s delen met instagram. En ook echt alles moet ineens instagram en de foto’s voegen totaal niks toe

  14. Dat Schiller ermee stopt nog voordat het uberhaupt ook maar duidelijk is of Instagram wordt overspoelt met ‘pauperige / goedkope’ foto’s is wel een teken aan de wand. Een premature beslissing.

    Doet Apple krampachtig haar best om ‘hip’ over tekomen, terwijl iPhones tegenwoordig meer iets is wat je moeder ook gebruikt?

    Of is Apple bang dat iPhonegebruikers in hun gecontrolleerde softwareomgeving binnen Instagram worden geconfronteerd met de vrijere Android-omgeving en de voordelen van deze OS?

    Mijn iPhone 3Gs maakt trouwens hopeloos lelijke foto’s in vergelijken met mijn ‘pauper’ Android.

  15. Maar een aantal reageerders hierboven zien waar het daadwerkelijk om gaat. Hij is niet tevreden met de weg die Instagram inslaat. Het draait hem niet puur om het OS. Als alle iOS-bezitters lid zouden worden zou de kwaliteit net zo goed afnemen.

  16. Wat een onzin, hij laat weten gestopt te zijn met Instagram omdat de community te groot geworden is. En de kwaliteit van de foto’s is ook aanzienlijk afgenomen. Ik kan me goed voorstellen dat hij daardoor afhaakt. En dit heeft niks te maken met Android of de overname door Facebook.
    Ik ben vorige week ook gestopt, ik zat al bijna anderhalf jaar op Instagram en heb het vanaf het begin meegemaakt. Van een paar duizenden gebruikers tot en met 30 miljoen gebruikers. Het begon met een leuke hobby community waar mensen hun mooiste foto’s delen. Dit motiveerde mij ook om nieuwe manieren van fotografie te proberen en heb er ook heel veel plezier mee gehad. Maar nu Instagram main stream is geworden, is het een hele andere community geworden. Kijkje op de popular wall, dan moet iedereen toch toegeven dat het grotendeels waardeloze foto’s zijn die worden gepost? Iedereen volgt elkaar in de hoop terug gevolgd te worden en zo veel likes te krijgen. Je krijgt een heleboel ghost followers die geen een foto liken.
    De Android app en de overname door Facebook Heeft Instagram nog populairder gemaakt en nu gebruikt een hele grote groep Instagram zonder enige interesse te hebben in fotografie. Maar dit was al een dik halfjaar gaande.
    Dus ja, heel logisch dat Phil gestopt is. Ik ben van de week begonnen op http://www.pixoto.com, het heeft helaas (nog) niet een iPhone app. Maar het geweldige aan deze site is dat de score van je foto’s puur gebaseerd is op de kwaliteit van je foto. In tegenstelling tot Instagram heeft het aantal foto’s dat je post, aantal volgers en andere factoren geen invloed.

    @_Stephan: Apple of Phil Schiller doet helemaal niks en het heeft ook niks met belangen te maken. Het is al een halfjaar duidelijk dat Instagram wordt overspoeld met, zoals jij dat noemt, pauperige foto’s. Ook Phil heeft hobby’s en activiiteiten en als het hem niet meer bevalt dan mag hij er toch mee stoppen?
    Zelfs je iPhone 3Gs kan mooie foto’s maken mits het in goede handen is.

  17. En dat doet Phil Stiller van zijn Twitter-account? Vertel hem da maar niet dat Twitter ook op Android is…

  18. Met andere woorden: Topman van Apple is hipster.
    “het is goed totdat het populair wordt”

  19. Ook ik heb mijn instagram account verwijderd. Zowel Android als Facebook hebben dat doen besluiten. In het begin was instagram een foto community waarbij iedereen een gelijkwaardige camera gebruikte. Nu is het een plaatjes community geworden waarbij ik zelfs cartoons uit de krant voorzien van een filtertje voorbij zie komen. Inderdaad, een ongunstige ‘signal to noise ratio’.

  20. Hij heeft gewoon gelijk. Ook ik ben er van af gestapt, wat een pruts foto’s tegenwoordig. Thanks FB, hoop dat ze niet de zelfde weg opgaan met instagram als hun waardeloze FB App, ze kunnen geen Apps maken, zowel voor iOs als Andr.

  21. Als ik nu naar de top van instagram kijk zie ik alleen nog maar puistenkoppen en ander onzin.. Mooie plaatjes zijn ver te zoeken..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.