Reacties voor: Navigatie-app benut Apple Watch om bestuurders zo min mogelijk af te leiden

Zorgt een Apple Watch nu voor meer of minder afleiding in het verkeer? Er zijn verschillende meningen over, maar ontwikkelaar PeopleNet denkt dat hun app minder afleidend is dan een navigatie iPhone-app.
Lars Paymans -

Reacties: 4 reacties

  1. Als ik navigeer met de Apple maps app, krijg ik toch al tikjes op mijn pols van mijn watch wanneer ik naar links (6x) of rechts (2×3) moet? Wat is hier nu nieuw aan?

  2. Ik rij en bel al maanden in de auto met m’n Apple Watch en het is net zo veilig als bellen via een handsfree set.

  3. “Handsfree” bellen heeft niets meer te maken heden ten dagen met veiligheid. Ooit toen er geen smartphones waren kon je spreken van een verbetering in veiligheid. Nu ontvangen we sms, telefoon, tweets, en al wat niet meer. De mens van origine een nieuwschierige aap en wil dus zien wat er is. Dit is afleiding, of je dit nu handsfree ontvangt of niet. De afleiding zorgt voor de onveiligheid. In een auto ben je bezig met verkeer en overige gebruikers, alle overige zaken leiden af en zorgen voor onveiligheid.

    Per definitie is “handsfree” dus niet veilig, de term en regelgeving is ingehaand door de techniek met al zijn mogelijkheden.

    Er is maar 1 veiligheid, parkeren en dan de andere zaken.

  4. Via de Apple kaarten app navigeren gaat al door middel van tikjes op je pols vanuit de Apple watch, en jullie praten er over alsof het iets nieuws is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.