PDF Patcher 2 beveiligt iPhone, iPod touch en iPad tegen PDF lek

Of je nu een jailbreak uit hebt gevoerd of niet, élke iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1 tot en met de beta's van iOS 5 is kwetsbaar voor de PDF-exploit waar JailbreakMe.com gebruik van maakt. Met PDF Patcher 2 kun je jezelf per direct beschermen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

PDF Patcher 2Of je nu een jailbreak hebt uitgevoerd of niet, élke iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.2.1 tot en met de beta’s van iOS 5 is kwetsbaar voor de PDF-exploit waarmee de volledige controle over deze iDevices te verkijgen is. Voorlopig maakt alleen JailbreakMe.com gebruik van het lek dat aanwezig is in alle meest recente iOS-versies, maar volgens beveiligingsexpert Stefan Esser is het een kwestie van tijd totdat ook tools zoals CANVAS en Metasploit gebruik van het lek zullen maken. Gebruikers die toegang hebben tot Cydia kunnen zichzelf per direct beschermen met PDF Patcher 2 van comex.


Op de website JailbreakMe.com gaat comex expliciet in op eventuele gevaren van het lek in de PDF FreeTypy library. De hacker benadrukt dat hij de kwetsbaarheid niet heeft gemaakt, maar alleen heeft gevonden. De kwetsbaarheid is al een lange tijd aanwezig en kan dus ook al langer door kwaadwillenden misbruikt worden. Door JailbreakMe.com uit te brengen wordt Apple gedwongen om zelf op korte termijn met een patch te komen in de vorm van een nieuwe firmwareversie die de kwetsbaarheid oplost. Tot die tijd zijn gebruikers die de PDF Patcher 2 installeren veiliger dan gebruikers zonder jailbreak.

PDF Patcher 2 is gratis te installeren via de repository van BigBoss.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.