Apple nu groter dan RIM, 1 op 3 telefoons in Amerika is een smartphone

comScore heeft gisteren weer cijfers bekend gemaakt over de marktaandelen van de verschillende mobiele platformen en telefoonfabrikanten. Hieruit blijkt dat Apple voorbij BlackBerry-maker RIM is geschoven, en dat bijna 70 procent van de onderzochte mensen hun mobiel gebruiken om SMSjes te sturen.

iPhone versus BlackBerrycomScore heeft gisteren weer cijfers bekend gemaakt over smartphone-gebruik en de verkopen ervan in Amerika. Hoewel dat voor ons Europeanen misschien niet geheel van toepassing is, geven deze cijfers toch een mooi kijkje in de huidige ontwikkelingen. Zo blijkt dat Apple de tweede plaats van RIM heeft overgenomen, nadat de laatstgenoemde een daling van 4,2 procentpunt moest incasseren. Daarnaast steeg Google’s Android met 5,1 procentpunt en had ook Microsoft te maken met een vermindering van het marktaandeel.

Google zit nog steeds stevig in de zadels met een marktaandeel van 38,1 procent. Op nummer twee staat Apple, die nu met 26,6 procent RIM heeft ingehaald. Palm neemt de laatste plaats in, met een aandeel van 2,4 procent. Kijken we naar de verdeling van het aantal telefoons die de verschillende producenten zoals LG, Samsung en Motorola maken maken, dan is het plaatje heel anders ingedeeld.

Marktaandelen mobiele platforms comScore

Hier staat Samsung bovenaan met 24,8 procent, gevolgd door LG en Motorola. Apple staat nog steeds op plaats 4, met een aandeel van 8,7 procent. Ook hier is de BlackBerry-fabrikant RIM gedaald, en staat nu onderaan op de lijst.

comScore verzamelde ook gegevens over het gebruik van de mobieltjes. Hieruit blijkt dat SMSen nog steeds de populairste bezigheid is: bijna 70 procent van de onderzochte mensen had het apparaat gebruikt om een tekstbericht te versturen. De grootste stijging zit in het downloaden van applicaties, het spelen van spelletjes op de mobiel en het gebruikmaken van sociale netwerken via de mobiel. Dit laatste wordt door zo’n 28,6 procent van de onderzochte mensen gedaan.

comScore gebruik mobiele telefoons

Ook interessant is het gegeven dat nu 1 op de 3 Amerikanen een smartphone bezit. Dat zijn zo’n 76,8 miljoen slimme mobieltjes, van de in totaal 234 miljoen verkochte mobiele telefoons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2011, 11:23
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, markt, onderzoek, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.