Reacties voor: PCMag: ‘iPhone 5 is snelste smartphone van dit moment’

PCMag heeft diverse benchmark-tests uitgevoerd met de iPhone 5 en concurrenten van Motorola en Samsung. De iPhone 5 bleek de snelste smartphone op de markt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 80 reacties

  1. Top, kan niet wachten totdat ik ‘m heb!

  2. Deze weekjes zijn altijd een hel.. Kan niet wachten tot het vrijdag is. volgend jaar haal ik hem gewoon in Duitsland!

  3. Verbaasd me inderdaad dat kennissen met Samsungs vragen hoe lang Apple nog met tragere hardware denkt voor te kunnen blijven. Ik zeg dan dat de processor niet alles is, maar ook de software etc.

  4. Waar kan ik de iPhone 5 los kopen in Nederland zo snel mogelijk?

  5. Net 2 bestelt! Ben benieuwd!

  6. Waar ik op hoop:

    Met een nieuwe iOS update alsnog nieuwe awesome features voor de iPhone 5. Zal de mond van alle critici wel snoeren haha.

  7. De Sunspider-test is bedoeld om de prestaties van JavaScript in de browser te testen. De score van de iPhone 5 is niet de hoogste, maar volgens de testers laadt de iPhone pagina’s bijna tweemaal zo snel als de concurrent.

    Bij sunspider hoe lager de score, hoe beter:

  8. Super! Ik kan echt ni meer wachten! Hoop dat ik hem vrijdag krijg.

  9. Tot nu toe heb ik op mijn iphone4s nog geen app gehad wat mijn iphone liet kraken.Ik heb nog geen app gezien wat lange tijd nodig heeft om te laden.(op de internet pagina na)dat duurt wat langer. In filmpjes start de 4s zelfs sneller op dan de iphone5. En ja,zo is de 5 sneller,maar voor wat? Ik ben nog niet onder de indruk .

  10. @Peter: Op dit moment is de hardware ook beter dan de Samsung g3.

  11. Ik heb hem nu 2 dagen in gebruik. Heerlijk toestel. Besteld in duitsland met pre-order. En dan maandag de collega’s met een SIII even met de specs inwrijven.

  12. is men zeker de lg optimus G vergeten in de vergelijking

  13. @boxerip: Jawel joh! ipv 0,006 seconden doet de 5 er slechts 0,0034 seconden over. Dat merk je helemaal niet maar het is wel zo.

  14. @Bjorn: De galaxy S# krijgt oktober een flinke update. Ik zou de collega’s niet te veel inwrijven.Het kan dan nog wel eens anders uit de hoek gaan komen. En kijk maar uit als je een ring draagt,hij is zo bekrast.

  15. Origineel geplaatst door Bjorn
    Ik heb hem nu 2 dagen in gebruik. Heerlijk toestel. Besteld in duitsland met pre-order. En dan maandag de collega’s met een SIII even met de specs inwrijven.

    Ja moet je zeker doen.. Vergelijk dan ook even de sftware mogelijkheden van de s3 met het verouderde ios dat er al jaren hetzelfe uitziet. Looool ja het is de snelste smartphone op de markt. Is ook niet moeilijk, als het systeem dat erop draait veel lichter is dan android

  16. Precies, de s3 is hier getest met android 4.0. Met 4.1 in bijvoorbeeld Geekbench wordt een hogere score neer werd gezet dan met met de iPhone 5.
    Benchmarks uitvoeren die software afhankelijk zijn zijn dan ook niet betrouwbaar en niet goed met elkaar te vergelijken is mijn mening.

  17. @Rebbelx: Blabla . De s4 zal de iphone 5 verslaan, en de 5s/6 zal de s4 verslaan enz. En ti’s niet aleen de snelheid die telt hè. het oog wil ook wat en daar kunnen ze overal nog heel veel leren van Apple

  18. gelukkig heb ik hem al 🙂

  19. @Tokke: vins jij de galaxy mooier dan die strakke mooie iphone? Ik vind de galaxy maar niks kwa uiterlijk om eerlijk te zijn. Heb je wel een die 2 naast elkaar gezien dan zie je duidelijk dat de iphone beestend mooi is

  20. Origineel geplaatst door Tokke
    Blabla . De s4 zal de iphone 5 verslaan, en de 5s/6 zal de s4 verslaan enz. En ti’s niet aleen de snelheid die telt hè. het oog wil ook wat en daar kunnen ze overal nog heel veel leren van Apple @Rebbelx:

    Ik verkies nog altijd een geavanceerd mobiel systeem boven een alu casing. Ik heb de iphone 5 hypen nu wat zitten volgen en veel rondgelezen op forums. De reactie die vrijwel iedereen geeft op waarom ze nu een nieuwe iphone kopen is: “hij ziet er toch zo mooi uit. En ok de software is mss niet zo vernieuwend maar deze stond al goed op punt” tja dan zijn we uitgepraat veronderstel ik. Maw de hoofdreden waarom iedereen een nieuwe koopt is omdat hij er mooi uitziet. Nou dat is voor mij hetzelfde als een pc kopen van 2500 euro en ee vervolgens windows 95 opzetten

    Origineel geplaatst door wierdsmits
    @tokke vins jij de galaxy mooier dan die strakke mooie iphone? Ik vind de galaxy maar niks kwa uiterlijk om eerlijk te zijn. Heb je wel een die 2 naast elkaar gezien dan zie je duidelijk dat de iphone beestend mooi is

    I rest my case. U koopt dus maw een gsm die er het mooiste uitziet, niet diegene met de meeste mogelijkheden. Kan je ondertussen op deze iphone al ontvangstberichten krijgen of kunnen ze dat nog altijd niet? Of ze er al een fm radio ontvanger in? Lol dat zit op gsms van 50 euro maar niet op een 700 euro kostende iphone. Belachelijk

  21. Ik wist het!

  22. Ik mis die goedkope smartphone van Xioami, die is zeker weten sneller dan de SGSIII en misschien ook wel dan de iPhone 5. Kan niet wachten tot ik die van Xiaomi in m’n handen heb.

  23. Origineel geplaatst door Rebbelx
    Origineel geplaatst door wierdsmits@tokke vins jij de galaxy mooier dan die strakke mooie iphone? Ik vind de galaxy maar niks kwa uiterlijk om eerlijk te zijn. Heb je wel een die 2 naast elkaar gezien dan zie je duidelijk dat de iphone beestend mooi isI rest my case. U koopt dus maw een gsm die er het mooiste uitziet, niet diegene met de meeste mogelijkheden. Kan je ondertussen op deze iphone al ontvangstberichten krijgen of kunnen ze dat nog altijd niet? Of ze er al een fm radio ontvanger in? Lol dat zit op gsms van 50 euro maar niet op een 700 euro kostende iphone. Belachelijk

    Ik wed voor een iphone dat jij niet een functie kan noemen die IK mis die een iphone niet kan. De galaxy SIII kan ik niet synchroniseren met icloud. Dat is 1 reden. Daarnaast is hij minder mooi afgewerkt en zwaarder. Het scherm is te groot en daardoor wil ik hem niet in mijn broekzak. Hij gaat snel kapot.

    Genoeg reden om een iphone te verkiezen boven een SIII. Al die kleine dingetjes die SIII met android wel kan, die de iphone niet kan boeien me niet zo. Ik zou serieus nog eerder bij mijn iphone 4 blijven dan een SIII kopen.

    EDIT VERKEERDE QUOTE

  24. Kan me allemaal niks schelen. Ik heb vandaag een besteld ter vervanging van mn 3 GS. Kan niet wachten!!!

  25. Origineel geplaatst door Kaj Laurent
    Ik wed voor een iphone dat jij niet een functie kan noemen die IK mis die een iphone niet kan. De galaxy SIII kan ik niet synchroniseren met icloud. Dat is 1 reden. Daarnaast is hij minder mooi afgewerkt en zwaarder. Het scherm is te groot en daardoor wil ik hem niet in mijn broekzak. Hij gaat snel kapot. Genoeg reden om een iphone te verkiezen boven een SIII. Al die kleine dingetjes die SIII met android wel kan, die de iphone niet kan boeien me niet zo. Ik zou serieus nog eerder bij mijn iphone 4 blijven dan een SIII kopen.EDIT VERKEERDE QUOTE

    – rapporten
    – fm radio
    – widgets
    – google maps + goedwerkende turn by turn navigatie

  26. Ik ga toch nog even wachten op de Lumia 920. Waarom een iphone met 32 gb nou in hemelsnaam 789 euros met kosten?? Daar heb je twee laptops voor. Veel duurder dan een veel grotere ipad.

  27. Kan niet wachten tot vrijdag!!!
    Btw ieder zijn eigen ding toch? Ik neem de iphone omdat alles met elkaar top syncroniseert (apple tv, ipad, iphone van vriendin) werkt allemaal top! Heb nu al 5 jaar een iphone en ik denk de meeste hier. De grootste reden voor mij om geen android telefoon aan te schaffen is dan ik dan geen sync meer heb met de rest van mijn gadgets! Vind apple nog steeds 1 van de beste gadget fabrikanten ter wereld en hou van het design.

  28. Is er eigenlijk iets substantieel dat je nog niet kan met een 4s en wel met een 5?

  29. @bas: Dat klopt niet helemaal. Ik heb gisteren de galaxy s2 van een vriend van mij gekoppeld aan mijn apple tv. Een app downloaden en klaar. Werkt zeer goed. Moet je eens anders om proberen.

  30. @Rik: Haha 2 laptops…. Dan moet je niet kijken wat voor laptops voor dat geld koop je nog niet eens 1 fatsoenlijke laptop

  31. Origineel geplaatst door Rebbelx
    Of zit er al een fm radio ontvanger in? …

    Een wat???

    FM is überhaupt al zwaar achterhaald natuurlijk. 🙂
    En op een telefoon hoort het al helemaal niet thuis.

  32. @jorne antoni: Ik ben gistermiddag nog naar Oberhausen gecrosst.
    Maar hij was net die middag uitverkocht, balen.
    Ik deel je gevoelens 🙂

  33. Als Android alle Apps had die iOs had, dan was het makkelijk over stappen.

    Helaas is dat gewoon niet het geval.
    Flitsmeister is een geniale Flitspaal App. Geen enkele Android app die daar aan kan tippen.

    Ook heb ik nog geen vervangbare app voor: hours tracker, ja er zijn wel apps, maar die zien er niet uit, of werken gewoon niet net zo lekker.

    Overigens werkt geheel Android niet net zo lekker als iOS, dat merk ik vooral als ik in de auto zit en een adres moet invoeren voot navigeren het vaker mistypen is.

    Of als je een app download, bij Apple staat ie gewoon op de eerste lege plek. Paar keer naar links swipen, gevonden en verplaatsen. En maar 1 knop ipv drie om dingen voor elkaar te krijgen.

    Heb nu een Samsung Omnia wp7.5 hier liggen. Fijn telefoontje, en werkt super. Ook de games, alleen ook erg beperkt aan apps. En erger nog, die drie buttons zijn zwaar irritant bij het games, doordat je ze per ongeluk aanraakt.

    Ondersteuning voor ios blijft toch stukken beter:

    Real Racing 3 staat al klaar voor de iPhone.

    De S3 heeft dan wel leuke specs, maar de ondersteuning van Android…

    Ben benieuwd wanneer zulke kwaliteits spellen voor android uitkomen. Je loopt altijd toch achter met android.

    Zoek maar eens een ODB2 app om autogegevens uit te lezen. Appstore zijn het er maar 5. Bij Andorid maar 1! (torque).

    En leuk dat NFC, ze hebben in de VS nu al de treinkaartjes ermee kunnen hacken. Binnenkort is de telefoon zelf aan de beurt. Maar wat hebben we hier in europa er eigenlijk aan? Oftewel, je kan wel van alles in een telefoon stoppen, maar Apple komt met 4G, en alle providers rllen nu 4G netwerken uit. Dat is wat Apple voorn elkaar krijgt.

  34. Ik heb begrepen dat er wel een fm ontvanger/chip inzit maar dat deze niet gebruikt wordt. Heb er verder geen verstand van 🙂

  35. Origineel geplaatst door Peter
    Verbaasd me inderdaad dat kennissen met Samsungs vragen hoe lang Apple nog met tragere hardware denkt voor te kunnen blijven. Ik zeg dan dat de processor niet alles is, maar ook de software etc.

    En nu kan je zeggen dat de iPhone 5 krachtiger is dan Samsung’s Galay S III – zowel op CPU als GPU gebied. 😉

  36. De iPhone 5 is wel de hoogste in de sunspider test

  37. Het Samsung PR team is lekker bezig op de Nederlandse fora zeg.

  38. Lekker belangrijk welk sneller is of mooier dat heet persoonlijke voorkeur die van mij gaat naar de iphone en hoop hem ook vrijdag te kunnen halen anderen willen en s3! Maak je niet druk als de hele wereld een iphone 5 heeft is toch ook nogal saai of niet?

  39. Snelste ..?
    Zoek maar eens op -> ‘Xiaomi mi2’ :))

  40. Of LG Optimus?

  41. Voor hen die hem deze week krijgen, geloof me het is een top toestel heb hem vrijdag gehaald in Duitsland.

  42. Het zal ongetwijfeld waar zijn dat de iphone5 verreweg de snelste smartphone is. Dat was de iphone4S al in praktisch gebruik. Razendsnel. Safari start op in een onderdeel van een seconde. Maar wat moet je met nog meer snelheid op een smartphone? Voor de meeste toepassingen is het m.i. supoptimalisatie.

    @Rebbelx: Goedwerkende turn bij turn navigatie is juist alleen goed geregeld op iOS. En dat al jaren! Je moet er alleen wat voor willen betalen. Wil je niets betalen dan is Waze een goed gratis alternatief. NB. Wat bedoel je overigens met “rapporten”?

    @AlexT: Zou het niet een goed idee zijn om op de iphoneclub een iphone app verplicht te stellen? Dan wordt het Samsung PR team verplicht om iphones te kopen. Ben je ook gelijk af van de fandroids op dit forum.

  43. @Rick Kerkhof: Als je Xiaomi hebt gekocht dan heb je niet zo goed nagedacht.
    1. Niemand wil dat merk, niemand kent het, niet in de winkels.
    2. Wie wil er nou zo’n lelijk design.

    Check dit maar. Zelfde chipset + 3 GB RAM. Laat iPhone 5 maar komen.

  44. De Sunspider-test is bedoeld om de prestaties van JavaScript in de browser te testen. De score van de iPhone 5 is niet de hoogste, maar volgens de testers laadt de iPhone pagina’s bijna tweemaal zo snel als de concurrent.

    Let op: juist voor de Sunspider test geldt: lower is better, zie ook deze tekst onder die kolom!!!
    Het is al eerder opgemerkt maar tussen het heen en weer gepis dreigt dat onopgemerkt te gaan.

  45. Grappig… Bij de meest verwachte / gewilde functies op iPhone5 scoorde een FM radio hoog. Zit het er niet op, dan vinden mensen het toch niet erg.

    @ “ik wed om een iphone” functies die je misschien wel mist: een alarm dat werkt als je telefoon uitstaat. Of als hij zacht staat, toch een hard alarm geeft.

    Verder NFC. Maar zoals zo vaak: je mist iets pas als je het eerst ervaren hebt en vervolgens niet meer hebt. Heb je het nooit gehad, dan mis je niks.

  46. Origineel geplaatst door Henk
    Goedwerkende turn bij turn navigatie is juist alleen goed geregeld op iOS. En dat al jaren! Je moet er alleen wat voor willen betalen. Wil je niets betalen dan is Waze een goed gratis alternatief. NB. Wat bedoel je overigens met “rapporten”?@Rebbelx:

    Excuseer ?! Eerst zat google maps volledig geintegreerd in ios maar weigerden ze er gratis navigatie bij te geven waardoor je eerst een iphone moest kopen en vervolgens nog eens mocht gaan dokken voor een gps app. Ik heb ooit een iphone gehad (de 4) en dan is het toch wel jammer dat je eerst dik 500 euro mag dokken en vervolgens nog een rond de 80 voor een tomtom app. Ondertussen is google maps verwijderd van de iPhone met ios 6 en nu ineens kan er wel turn by turn navigatie standaard opzitten. Alleen…en dat hebben verschillende reviews al uitgewezen…werkt dit totaal niet goed. Op mijn android zit google maps + navigatie volledig gratis en werkt perfect!

    Mijn conclusie is dus:
    A – oorspronkelijk zat er prima software op (google) en weigeren ze er turn by turn gratis bij te steken.
    B – nu verwijderen ze google maps en vervangen dit door eigen software en is de turn by turn navigatie crap.

    Jouw reactie dat turn by turn navigatie goed geregeld is in IOS is dus bullshit. Dit is goed geregeld in een app die je (betalend) kan installeren op je ios. Standaard op ios is het dus NIET goed geregeld.

    Wat betreft rapporten, dit zijn bevestigingen die je krijgt wanneer de sms die je verstuurd naar iemand ook effectief is aangekomen. Dit zit dus ook niet in ios of je zou er telkens een code moeten voortypen bij elke sms die je verstuurd. Toch gemakkelijk niet ?!

    Ik lees hier ook in een reactie van Karel-Willen dat een FM ontvanger totaal niet thuishoort op een gsm ? WTF dit zit standaard op elke gsm behalve op de iPhone. Dan lijkt het mij eerder dat apple tegendraads doet ipv android fabrikanten. Dat zoiets geen nut heeft of geen zin heeft is volledige onzin, veel mensen gebruiken dit. 1 reden heeft dit waarom het niet op een iPhone zit. Het gebruik en aankopen van mp3s op iTunes. Als ze er een fm radio insteken gaat de verkoop van mp3s vanop itunes wsl iets achteruit, wat dan weer lagere inkomsten betekend! Niks meer, niks min.

  47. Jammer dat de Nokia Lumia 920 nog niet uit is. Waarschijnlijk maakt de Lumia 920 gehakt van de iPhone 5! Maar ja dat zal de iPhone gebruiker niet snel toegeven.

    Ik ga zelf overstappen van de iPhone 4 naar de Nokia Lumia 920. Voornaamste reden:
    – Interface
    – NFC
    – Draadloos laden (leuke extra)
    – Groter & scherper scherm (Ik weet nog niet of de grote lekker in de hand ligt).
    – Windows Phone 8 gast nog veel mogelijkheden bieden!

    Na anderhalf jaar werkt mijn iPhone 4 niet meer naar wens, Homebutton hapert erg. Apps crashen, reageert langzaam. En dat voor een toestel van €640,-! Belachelijk!!

    Wat ik misschien ga missen is de uitgebreide aanbod in de AppStore, maar als Windows 8 uitkomt zal dat wel goed komen!

  48. Weg met die android meuk hier!!

  49. Er draait trouwens een geweldige reclame voor de S3 hier (in de vs) op de tv.

    Zie je allemaal mensen in de rij voor de AppleStore wachtend op de release van de iPhone 5, dan ineens komen er mensen voorbij met een Samsung Galaxy S3 welke net de functies gebruiken die apple niet heeft.

    Dan zegt er een knul uit de iPhone wacht rij. “ach die functies krijgen wij vast ook wel met de volgende iPhone, ……… of die erna”

    En laat dat nou precies weer geven hoe een iOS gebruiker tekortkomingen goed praat. De iPhone is een prachtig ding, doet alles wat hij kan goed maar de concurrentie is er al overheen, daar gaat een snelle processor niet voor helpen. Zoals het artikel al aangeeft de gemiddelde consument geeft daar niets om zolang het maar soepel werkt (Wat de highend Android gsm’s tegenwoordig ook doen)

  50. @Donstil: En welke functies zijn dat dan allemaal wel niet??
    NFC?? Houdt toch op, het is punt 1 niet veilig, en punt 2 is het nog lang niet iets wat door iedereen gebruikt wordt.
    In Nederland heb je er nog niks aan.

    FM radio. Als je dat perse wilt neem je toch een ander toestel? Ik mis het totaal niet, spotify of 1 van de vele andere radio apps (TuneIn bijvoorbeeld)
    Veel meer radiozenders, zoeken veel makkelijker.
    En gebruikt haast niks van mijn bundel.

    Android gebruikers kunnen het maar niet bevatten dat velen gewoon liever een iPhone hebben.
    Niks meer, niks minder.
    Wij vinden de iPhone veel gebruiksvriendelijker, lekkerder werken, mooier, mooiere apps, meer apps etc. etc. etc.
    Deal with it.

  51. Origineel geplaatst door Daejji
    @Donstil. En welke functies zijn dat dan allemaal wel niet?? NFC?? Houdt toch op, het is punt 1 niet veilig, en punt 2 is het nog lang niet iets wat door iedereen gebruikt wordt. In Nederland heb je er nog niks aan.FM radio. Als je dat perse wilt neem je toch een ander toestel? Ik mis het totaal niet, spotify of 1 van de vele andere radio apps (TuneIn bijvoorbeeld) Veel meer radiozenders, zoeken veel makkelijker. En gebruikt haast niks van mijn bundel.Android gebruikers kunnen het maar niet bevatten dat velen gewoon liever een iPhone hebben. Niks meer, niks minder. Wij vinden de iPhone veel gebruiksvriendelijker, lekkerder werken, mooier, mooiere apps, meer apps etc. etc. etc. Deal with it.

    Alle populair apps op iPhone zijn tegenwoordig uit voor android. De android versie is dan zelfs nog gratis op de koop toe. En iedereen zit maar bezig over die gebruiksvriendelijkheid. Als ik een mp3 heb, sluit ik mijn telefoon aan via usb aan mn pc en sleep ik deze gewoon op mn telefoon. Een iPhone gebruiker mag dus eerst iTunes installeren, vervolgens deze mp3 in zijn bibliotheek zetten en tot slot zijn telefoon syncen. Waarom de apple manier van werken dan ineens gebruiksvriendelijker is, is mij altijd een raadsel geweest. Ik dacht net de de definitie van gebruiksvriendelijkheid was: iets zo snel mogelijk, zo makkelijk mogelijk en zo open mogelijk aanbieden.

  52. Waarom rijden mensen in een Audi? Een Ford is veel goedkoper en er zitten standaard meer functies op?
    Sorry Android fanboys maar ik wil een toestel wat ALTIJD werkt. Nu al bijna 3 jaar zonder 1 keer een vastloper. DAT is de functionaliteit die ik wens! Zolang android dat niet heeft mogen jullie lekker verder hobby-en met één van de 50 varianten waarop 99% werkt. En ja ik heb ook androids gehad.
    Al die onzin dingen hierboven slaan echt nergens op. Ontvangsberichten kan b.v. al vanaf het begin (! ervoor)?? Navigatie: Je kan “gewoon” bv navfree downloaden een volledig gratis navigatie (ook al gratis varianten allang) die het perfect doet?! Ik heb ook een losse tomtom maar nooit nodig omdat navfree top is. FM ontvanger? Waarom slecht ontvangst terwijl ik vaak bv shoutcast icm 3g gebruik om een buitenlandse zender te luister die ik nu beter ontvangen dan als ik in het buitenland ben. NFC: Waar kan ik dat gebruiken? Bij de AH?

  53. @rebbelx:Een heel lang “reclame”verhaal van rebelx (?!) met het noemen van allerlei “feiten” zonder dat u in gaat op de argumenten.

    “A – oorspronkelijk zat er prima software op (google) en weigeren ze er turn by turn gratis bij te steken.”
    1. Met “ze” bedoelt u waarschijnlijk Google? Ik kan me voorstellen dat Google aan het traineren was voor iOS.
    2. Er was al uitstekende gratis software nl. van WAZE. Google maps heb je helemaal niet nodig!!
    3. Echt goede betaalde navigatie op IOS heb je al voor 15- 20 Euro voor de Benelux (Sygic met TomTom kaarten. Met een vertraging van 3 jaar “Nu ook voor Android!”).
    Die 80 Euro van U is een beetje fandroid-gekleurd.
    B. De turn bij turn applicatie op iOS is dus helemaal geen crap.
    Al jarenlang is er voor elk gebruik een al of niet gratis app. Voor de Google fans zelfs google maps via de webbrowser.
    NB1. Bevestiging van een sms is m.i. suboptimalisatie. Hij komt in 99 % van de gevallen aan en zoniet dan krijg ik het wel te horen. (net als bij mail)
    NB2. FM? Kun je ook via de appstore (gratis) downloaden. Waarom moet Apple al die “features” standaard installeren? Ik heb liever zelf de VRIJHEID welke extra features ik belangrijk vind. De appstore voor iOS is er niet voor niets

  54. @rebbelx: het klinkt alsof je iedere keer Itunes moet installeren, zo is het natuurlijk niet. Ik vind het plaatsen van nieuwe albums in specifieke afspeellijsten best prettig werken, ook voor de thuisbibliotheek. En het gaat razendsnel.

  55. Origineel geplaatst door Henk
    Een heel lang “reclame”verhaal van rebelx (?!) met het noemen van allerlei “feiten” zonder dat u in gaat op de argumenten. “A – oorspronkelijk zat er prima software op (google) en weigeren ze er turn by turn gratis bij te steken.” 1. Met “ze” bedoelt u waarschijnlijk Google? Ik kan me voorstellen dat Google aan het traineren was voor iOS. 2. Er was al uitstekende gratis software nl. van WAZE. Google maps heb je helemaal niet nodig!! 3. Echt goede betaalde navigatie op IOS heb je al voor 15- 20 Euro voor de Benelux (Sygic met TomTom kaarten. Met een vertraging van 3 jaar “Nu ook voor Android!”). Die 80 Euro van U is een beetje fandroid-gekleurd. B. De turn bij turn applicatie op iOS is dus helemaal geen crap. Al jarenlang is er voor elk gebruik een al of niet gratis app. Voor de Google fans zelfs google maps via de webbrowser. NB1. Bevestiging van een sms is m.i. suboptimalisatie. Hij komt in 99 % van de gevallen aan en zoniet dan krijg ik het wel te horen. (net als bij mail) NB2. FM? Kun je ook via de appstore (gratis) downloaden. Waarom moet Apple al die “features” standaard installeren? Ik heb liever zelf de VRIJHEID welke extra features ik belangrijk vind. De appstore voor iOS is er niet voor niets @rebbelx:

    Opnieuw…de turn by turn standaard navigatie die nu in de apple maps zit is aangetoond dat deze NIET goed werkt. Google maps werkte een pak beter. Dus infeite van een telefoon uit te brengen die beter is (wat toch normaal is met een nieuwe versie, krijg je infeite minder voor je geld.) Het klopt dat de sygic app 3 jaar later uitkwam voor android. Mijn vraag is echter. Waarom zou ik op deze moeten wachten ? Ik heb standaard op mijn gsm al gps zitten met google maps integratie die fantastisch werkt en altijd up to date is. Infeite vind ik het ook vrij schaamtelijk dat u geen bevestigingsrapporten kan krijgen op u 700 euro kostende telefoon. U uitleg daarvoor is van een typische apple fanboy: “Ik heb dit niet nodig” Dat is hun uitleg voor alles wat wel in android zit en niet in IOS. Vervolgens komt het IOS alternatief er na jaren dan toch waarop iedere apple boy dit weer toejuicht.

  56. @Tokke: @rebbelx: Huilen ook op Samsung-websites.

    @rebbelx: Als ik een CD inleg wordt die na een bevestigingsklik automatisch door itunes geconverteerd naar AAC (beter dan de beste MP3). Als ik een AAC heb, dan sleep ik hem gewoon naar afspeellijst voor mijn iphone en wordt hij en alle andere songs automatisch gesynchroniseerd. En als ik hem aanklik in de appstore staat hij er ook automatisch op. Kan het eenvoudiger?

  57. Het is alsof een stel Linux freaks een Windows forum komen overspoelen om te roepen dat Linux sneller, stabieler, je er meer mee kan en gratis is.

    Windows gebruikers willen Windows een GEEGN LINUX.
    Zelfs als het gratis is willen windows gebruikers het niet.

    Dus waarom zou een zeer tevreden iOS gebruiker android willen?

  58. @rebbelx: ik lach ook met al die androidgebruikers die geen support meer krijgen na 1,5 jaar. Bij android loop je altijd maanden achter met de nieuwste software en mag je blij zijn als je de nieuwste versie al krijgt.
    De kwaliteit van apps bij android is ook heel laag en redelijk veel apps (vooral games) komen niet of pas veel later naar android.
    Ik ben mij ook bewust dat android op sommige dingen wel beter is dan iOS. Maar voor mij persoonlijk is iOS een pak beter. Ieder zijn ding zeker?

  59. @rebbelx: Als ik een onbeduidende Android-feature beschrijf als volledig onnodig, verwijt u me subjectief gedrag. Maar als u 3 jaar moet wachten op een echte navigatie-app, vindt u als fandroid dat volledig onnodig. Want u heeft al een perfecte oplossing van Google. (?!!) Waarom kopen dan zoveel fandroids die “volledig onnodige oplossing?” Of zou het ook iets te maken kunnen hebben met prestaties en dreigende dataconnectierekeningen? Wel eens uw fantastische Google-app in Belgie uitgeprobeerd?

  60. Origineel geplaatst door Dan
    Flitsmeister is een geniale Flitspaal App. Geen enkele Android app die daar aan kan tippen.

    Flitsmeister heb je ook voor Android..

  61. @Dan: “waarom zou een zeer tevreden iOS gebruiker android willen?”
    Omdat ze zien dat een iphonegebruiker in tegenstelling tot een Androidgebruiker veel te tevreden is en dus “bekeerd” moet worden voordat het te laat is. Want als mensen eenmaal over zijn gestapt naar iOS zijn ze bijna niet meer terug te winnen naar het “ware” Android-geloof. Kijk maar eens op de Android websites en ervaar het fanatisme. (ook door de desbetreffende journalisten!)

  62. Origineel geplaatst door Henk
    @rebbelx: Als ik een onbeduidende Android-feature beschrijf als volledig onnodig, verwijt u me subjectief gedrag. Maar als u 3 jaar moet wachten op een echte navigatie-app, vindt u als fandroid dat volledig onnodig. Want u heeft al een perfecte oplossing van Google. (?!!) Waarom kopen dan zoveel fandroids die “volledig onnodige oplossing?” Of zou het ook iets te maken kunnen hebben met prestaties en dreigende dataconnectierekeningen? Wel eens uw fantastische Google-app in Belgie uitgeprobeerd?

    Waar haal je dat toch allemaal ? Ik woon in belgie. Heb een 1GB 3G abonnement en per maand zeker een aantal keer met de standaard navigatie app. Heeft altijd perfect gewerkt. Of ik nu in de stad rijd of erbuiten. En dat verbruikt op 1 route mss 5 a 6 mb meer niet

  63. Origineel geplaatst door Henk
    @Dan: “waarom zou een zeer tevreden iOS gebruiker android willen?” Omdat ze zien dat een iphonegebruiker in tegenstelling tot een Androidgebruiker veel te tevreden is en dus “bekeerd” moet worden voordat het te laat is. Want als mensen eenmaal over zijn gestapt naar iOS zijn ze bijna niet meer terug te winnen naar het “ware” Android-geloof. Kijk maar eens op de Android websites en ervaar het fanatisme. (ook door de desbetreffende journalisten!)

    Straks gaan ze me nog vertellen dat ik Linux ipv windows moet gebruiken ;). Die is helemaal GRATIS MAN! En tig miljoenen kan het nog steeds geen reet schelen.

    Get the point?

  64. @Henk: klopt. Ik was vroeger fan van android. Ik heb een galaxy s en een htc sensation gehad. En toen vond ik ook dat iOS “beperkingen” had zonder dat ik het ooit had gebruikt. Omdat veel dingen mij toch stoorde aan android (weinig updaten, veel lag, plastic behuizingen, kwalitatief slechte apps,…) probeerde ik de iPhone 4s eens. En ondanks dat iPhone en iOS ook nadelen heeft ben ik een pak meer tevreden over iOS dan over android. Je kan pas echt oordelen als je zowel iOS als android een keer gebruikt hebt. De meeste fanboys hebben dat echter nog niet gedaan. Een perfect besturingssysteem bestaat niet. En welk beter is, is subjectief.

  65. Origineel geplaatst door Henk
    @Dan: “waarom zou een zeer tevreden iOS gebruiker android willen?” Omdat ze zien dat een iphonegebruiker in tegenstelling tot een Androidgebruiker veel te tevreden is en dus “bekeerd” moet worden voordat het te laat is. Want als mensen eenmaal over zijn gestapt naar iOS zijn ze bijna niet meer terug te winnen naar het “ware” Android-geloof. Kijk maar eens op de Android websites en ervaar het fanatisme. (ook door de desbetreffende journalisten!)

    Eerlijk gezegd, ik heb de iPhone 3G gehad en nadien de 4. Van beide gsms ben ik altijd heel tevreden geweest. Wat heeft mij dan doen overschakelen ? Op een dag ben ik gaan lunchen met 2 collega’s van me. Hadden allebei de laatste versie van android. We begonnen dan wat te praten over gsm’s enz. Toen we de androids naast de iPhone 4 legden begonnen ze mij gewoon uit te lachen met de beperkte aantal features die daar maar opzaten. Ik kon ze niet anders dan gelijk geven op dat moment dat mij iPhone 4 gewoon veel meer beperkingen had dan hun android. Ze hadden het noticifation center, widgets, ringtones apart voor mail, sms, live wallpapers etc. En ik dacht met wat kan ik me verweren. Kwam ik ook af met de goede gebruikservaring van ios enz. Maar toen ik het android systeem zag moest ik toegeven dat het er gewoon keigaaf uitzag. Bij android had ik hetzelfde gevoel als ik een paar jaar geleden had bij ios. Namelijk:”Dit is iets nieuws, dit ziet er heel goed uit” Nu heb ik zelf een android en heb er nog geen moment spijt van gehad. Enige waaropm ik een iPhone nog zou nemen is omdat ze er heel mooi uitzien. Maar uiteindelijk neem je een gsm omwille van zn functies niet omdat ie een alu casing heeft.

  66. @rebbelx: notification center heeft android nu ook (duidelijk gestolen wel natuurlijk 🙂 )
    Widgets vond ik persoonlijk geen echt toegevoegde waarde aangezien ik bij android ook meestal gewoon de app opendeed, dat doe (moet) ik bij iphone nu ook. Maar net zoals die live wallpapers zijn widgets gewoon energieslurpers. En aparte ringtones voor email, tweets, berichten,… kan ook op ios. Op ios kan je zelfs een aangepast trilsignaal maken voor elk van die dingen, of voor elk contactpersoon afzonderlijk.
    Ik kan me trouwens geen enkele functie voor de geest halen die android heeft, die ik (echt)mis op mijn iphone. Integendeel zelfs. Het hele apple ecosysteem is iets dat ik niet zou kunnen missen. Net de iphone 5 gekocht. En automatisch stond alles van apps, wallpaper, instellingen, berichten, contacten, muziek,… terug op de plaats zoals ze stonden op mijn iphone 4s. Foto’s die ik neem met mijn iphone komen automatisch op mijn pc of ipad te staan.
    Zelfs accesoires voor een iphone zijn overal te vinden. Voor android is dat al moeilijker.
    Je krijgt bij apple zeker 3 jaar support, bij android mag je al blij zijn dat je 1.5 jaar krijgt. En je loopt op elk moment een paar maanden achter tov de laatste softwareversie.

  67. @Stijn: Een jaar later ja.
    Android wordt steeds beter gelukkig, maar toch werkt het minder fijn impulsief als iOS.
    Als je eraan gewend bent, maar dat is met alles. Maar ook ondersteuning geven aan iOS gebruiekrs is fijner.
    Bij Android: Welke telefoon heeft u? Wat geen Galaxy S1/2/3? uhm welk OS versie? Wat nopg geen ICS?
    Ice Cream Sandwich, nee geen ijsje, het is de naam van het OS.

    Komop alleen de vragen al di3e je moet stellen voordat je iemand met zijn telefoon kan helpen..

  68. @rebbelx: Als u in België woont moet u natuurlijk even naar Nederland gaan en daar uw navigatiekunsten uitproberen. Ik denk dat u uw fantastische Google navigatie heel snel gaat uit zetten. Tenzij u dol bent op leuke datatransmissierekeningen?

  69. Origineel geplaatst door Henk
    @rebbelx: Als u in België woont moet u natuurlijk even naar Nederland gaan en daar uw navigatiekunsten uitproberen. Ik denk dat u uw fantastische Google navigatie heel snel gaat uit zetten. Tenzij u dol bent op leuke datatransmissierekeningen?

    Why the fuck zou ik naar nederland willen komen ?

  70. Origineel geplaatst door Didier
    @rebbelx: notification center heeft android nu ook (duidelijk gestolen wel natuurlijk ) Widgets vond ik persoonlijk geen echt toegevoegde waarde aangezien ik bij android ook meestal gewoon de app opendeed, dat doe (moet) ik bij iphone nu ook. Maar net zoals die live wallpapers zijn widgets gewoon energieslurpers. En aparte ringtones voor email, tweets, berichten,… kan ook op ios. Op ios kan je zelfs een aangepast trilsignaal maken voor elk van die dingen, of voor elk contactpersoon afzonderlijk. Ik kan me trouwens geen enkele functie voor de geest halen die android heeft, die ik (echt)mis op mijn iphone. Integendeel zelfs. Het hele apple ecosysteem is iets dat ik niet zou kunnen missen. Net de iphone 5 gekocht. En automatisch stond alles van apps, wallpaper, instellingen, berichten, contacten, muziek,… terug op de plaats zoals ze stonden op mijn iphone 4s. Foto’s die ik neem met mijn iphone komen automatisch op mijn pc of ipad te staan. Zelfs accesoires voor een iphone zijn overal te vinden. Voor android is dat al moeilijker. Je krijgt bij apple zeker 3 jaar support, bij android mag je al blij zijn dat je 1.5 jaar krijgt. En je loopt op elk moment een paar maanden achter tov de laatste softwareversie.

    Ik ben gestopt met lezen dat android het notification center duidelijk gestolen heeft. Android was hier al maanden mee op de markt en apple heeft het gewoon overgenomen

  71. @rebbelx: Ook bekeringen naar het Android platform zijn mogelijk. Vooral als je onder de indruk bent van volstrekt onbelangrijke features. Lees nog eens rustig door waar jouw enthousiasme voor Android is ontstaan. o.a. Ringtones apart voor mail, SMS etc. Je collega’s moeten zich hebben begierd over zo’n makkelijke bekeerling. NB. Zelfs bij de “oude” iOS versie bepaalde je zelf welke apps welke notificaties door mogen geven. Bij mij komen daar ca. 50 apps voor in aanmerking. Door een touchbeweging zie je per app per tijdstip de notificaties met een korte meldingstekst. Door het aanklikken van zo’n melding krijg je ogenblikkelijk de uitgebreide informatie te zien van het mailtje, het berichtje, de weermelding, de forummelding, de TV gids, Schiphol, data usage etc. etc. Niet dat je hierdoor “bekeerd” moet worden, maar bij iOS (en OSX) is echt over de procesgang nagedacht.

  72. Leuk…dat zijn dus allemaal zaken die jullie sinds een paar maanden kunnen en die iedere android gebruiker al maanden daarvoor had.

  73. Ik woon in London en moest even testen hoe snel ie is. OMG echt zelfs in HD foto’s maken is ie zooo snel! Echt niet normaal. Je kan echt blijven drukken op de foto knop en hij kan direct een nieuwe maken. Zonder HD nog sneller. Ook is ie echt ontzettend licht vergeleken met de 4 32GB die ik heb.

    Het toestel voelt echt goed aan. Kan niet wachten om er een te hebben.

    Hopelijk krijg ik de mijne snel verkocht om zo een nieuwe te kopen. O2 biedt 145 pond cash back…

  74. @rebbelx: ik bedoelde dan ook dat apple dit gestolen had… excuses. In mijn eerste zin waar android staat moest apple staan.

  75. Is er rekening mee gehouden met het feit dat er in de USA de SIII wordt geleverd met een andere (dualcore) processor dan in Europa?

    Tevens, de heren die iOS tov Android verouderd vinden: ik heb m’n XPeria P, ruim 6 maanden nadat het uitkwam geüpgrade naar ICS. En wat is het verschil met 2.3? Ongeveer het zelfde als tussen iOS 5 en 6. Weinig dus. En dat nog afgezien van het feit dat slechts 15% van de ios toestellen op ICS draait. de rest draait (op 1% Jelly been na) op oudere versies. Ik heb een iPad 2 en 3 en een iPod touch 4. En geloof me iOS en Android verschillen niet veel. Het is puur een zaak van voorkeur. En iOS is zeker niet verouderd. En WP8 moet zich nog maar bewijzen. WP7 heeft ook niet voor een aardverschuiving gezorgd .

  76. @rebbelx: Nee deze functionaliteit van Notifications is NIET in Android beschikbaar. Daar wordt alleen gemeld dat er een notification is. Er is een Android app te koop die dit zo goed mogelijk imiteert. Althans de korte beschrijving van de berichten. Deze 1,79 kostende app heet heel toepasselijk “iphone notifications”

  77. Er word vergeleken met de Samsung Galaxy S3 en de Motorola Droid Razr M, daar klopt al geen zak van want de Samsung Galaxy Note 2 is nog een stuk sneller dan deze telefoons. Deze heeft namelijk een Quad-Core processor met een snelheid van 1,6GHz.

    Daarnaast is de amerikaanse versie van de S3 uitgerust met een dual core processor. Dus die zakkenwasser die dit artikel (PCMag) heeft geschreven is kennelijk een iPhone liefhebber….

  78. Origineel geplaatst door Kleinmans
    Daarnaast is de amerikaanse versie van de S3 uitgerust met een dual core processor. Dus die zakkenwasser die dit artikel (PCMag) heeft geschreven is kennelijk een iPhone liefhebber…

    Er staat toch heel duidelijk dat ze uit zijn van de quadcore uitvoering. En PC Magazine zit niet alleen in de US hoor. Als jouw verhaal al waar is. Waarschijnlijk moeilijk te verteren?

  79. Ik ben uiteindelijk klaar met de hele lijst aan argumenten te lezen waarom iphone of waarom android..

    Erg leuk moet ik zeggen zeker omdat bij sommige de gemoederen erg hoog oplopen en zich dit persoonlijk aantrekken. (grappig:)

    Mijn conclussie..

    Letterlijk appels en peren om deze twee met elkaar te vergelijken.
    Waarom? Het zijn twee totaal verschillende toestellen qua idee, gebruik en qua looks.

    Apple:
    -Functioneel
    -Basic
    -Gesloten
    -Niet open voor verandering(ook wettelijk, bij verandering verval van garantie)
    -Telefoon/smart
    -Commercieel (oud hardware gebruiken alleen software matig dingen veranderen uiterlijk een likje en ander docking systeem, allemaal goedkope aanpassingen en daarnaast toestel duurder maken en de klant moet zich aanpassen)
    -Toestel moet overal mee gesynchroniseert worden wil het ultime gebruikt worden waar van de meeste niet eens gebruik maken of van op de hoogte zijn dat het kan.
    -Wit is wel wit in het beeldscherm(mooi)
    -Overall vind het allemaal niet zo spannend ben van mening dat als je de 4s hebt ga niet over naar de 5 want ik vind het echt weg gegooit geld voor alleen het model want echt veel meer is het niet al vind ik het nieuwe model wel mooier.

    Android:

    -Bedoeld om alles op 1 toestel te hebben(alles in 1)
    -Kleuren zijn levendig al vind ik het jammer dat er een laagje over wit heen zit zodat het niet wit wit is.
    -Multitasking systeem vooral met de note/note2 en nu ook de s3.
    -Voor mensen die van gratis houden en geen hekel hebben aan hun geld.
    -Open software
    -Toestel word zowat in elkaar gezet zodat je wat aanpassingen kan maken qua smaak en toepassingen.
    -Software waarbij je het zo simpel kan houden als apple maar ook verder kan al zou je dat willen waarbij de opties oneindig kunnen zijn.

    Ik zie het zo.. voor de mensen die een telefoon een telefoon willen houden en dus een phone willen hebben die ook wel smart is apple perfect!
    Wil je een smartphone dan kijk je naar android want dan wil je niet 1,2,3,4 systemen op zak hebben maar gewoon 1 systeem die je on the fly kan aanpassen en je kan omvormen aan je eigen wensen zonder limits.

    Android een leven voor ontdekkende mensen die meer willen en verlangen van hun toestel en hun leven.

  80. @Thomas:
    Vreemde conclusie want een aantal zaken die je aan Android toedicht zijn m.i. juist van toepassing op de iphone:
    1. Een iphone kan juist bijna alles omdat er zo veel GOEDE apps voor zijn. En dat altijd in het vroegste stadium.
    De iphone is juist niet zomaar een telefoon, maar de perfecte smartphone zonder de bijbehorende “beheersproblemen”.
    Het enige nadeel van de iphone4 is dat hij een klein scherm heeft. Maar dat kleine scherm heeft per saldo een veel hogere resolutie dan de grote Android concurrenten.(zie punt 3)
    2. Het multitasking systeem van iOS is juist indrukwekkend. Je kunt er rustig meer dan 100 apps op de achtergrond “actief” hebben, zonder batterijproblemen.
    Alleen apps die dat echt nodig hebben, gebruiken (beperkte) CPU capaciteit. Probeer dat eens met Android.
    3. Het slechte wit van Android smartphones geldt m.i. alleen voor de grotere “half-HD” types. De 720P halen ze nl alleen met de kleur groen!! Rood en Blauw hebben maar de halve resolutie!! Vandaar de kleurproblemen.
    4. Itunes biedt een uitstekende extra synchronisatieservice, maar die is NIET perse nodig.
    5. En ja, je kunt aan een iphone standaard minder rommelen / customizen, maar dat levert een hoge probleemloosheid op voor het overgrote deel van de gebruikers.
    Wil je zelf rommelen aan je smartphone dan kun je altijd nog over gaan tot jailbreak. (met de bijbehorende problemen)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.