Air Micro maakt van je iPhone een microscoop

Air Micro heeft een microscoop voor de iPhone ontwikkeld, die via Wi-Fi werkt. Je gebruikt daarbij de iPhone als monitor, zodat je alles goed ziet.

air-micro-wireless-iphone-ipad-microscope-2De iPhone-microscopen die we tot nu toe hebben gezien, waren niet altijd even praktisch. Je kon er wel planten en ander materiaal uit de natuur mee bestuderen, maar als je jezelf onder de microscoop wilde leggen, lukte dat niet. Bovendien moest je door een erg klein gaatje kijken. In Japan hebben ze nu de Air Micro uitgevonden, een iPhone-microscoop die makkelijker in gebruik is en waarbij je de iPhone als monitor gebruikt. Het ziet eruit als een lichtgevende haarföhn.

Het ziet er misschien uit als speelgoed, maar het prijskaartje vertelt een ander verhaal: deze microscoop kost bijna $1200 en is daarmee flink duurder dan een hobbymicroscoop, die je voor minder dan 100 euro kunt kopen. De Air Micro iPhone Scope werkt via Wi-Fi en kan tot 400x vergroten. Een los verkrijgbare gratis app toont alles wat je onder de microscoop legt. Je hebt daarbij ook de mogelijkheid om videofilmpjes in QVGA-resolutie te maken met een framerate van 15fps.

air-micro-wireless-iphone-ipad-microscope-1Als voorbeeld op de website toont Japan Trend Shop het uitvoeren van een huidonderzoek, bijvoorbeeld om te kijken naar een moedervlek. Misschien is het handig voor doktoren, maar als leuke hebbedingetje iets te duur.

Ben je bezig met microscopen (of telescopen), dan is de Magnifi misschien interessant. Deze iPhone-houder zorgt voor bevestiging op een microscoop of telescoop. Het was ooit een Kickstarter-project, maar de houder is nu voor $80 gewoon te koop. Een eenvoudige iPhone-microscoop kun je ook zelf maken met een knutseltip die we ooit publiceerden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2012, 15:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen japan, microscoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.