Paypal vs Apple Pay

Paypal opent aanval op Apple Pay met paginavullende advertentie

Paypal heeft de aanval op Apple-betaaldienst Apple Pay geopend in een paginavullende advertentie. In de reclame noemt Paypal de iCloud-hack.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Paypal wilde volgens vroege berichten dolgraag meewerken aan Apple’s betaaldienst Apple Pay, maar uiteindelijk ging deze samenwerking niet door. Dat Apple Pay en Paypal nu concurrenten zijn, blijkt wel uit een nieuwe advertentie van Paypal. Hierin worden gebruikers herinnerd aan de recente iCloud-hack, met als boodschap dat “je geld beter beveiligd moet worden dan je selfies”.

Onderstaande reclamebanner werd op een volledige pagina van de New York Times afgedrukt, aldus PandoDaily. Hoewel Apple niet bij naam wordt genoemd, is de referentie wel duidelijk. Er is immers maar één bedrijf dat kampt met een fotolek én een betaaldienst heeft aangekondigd.

Paypal vs Apple Pay

Dit soort advertenties zijn uiteraard niks nieuws voor Apple: concurrenten zoals Samsung openen al jaren de aanval op Apple in reclameplaatjes en video’s. Met de komst van Apple Pay schaart Paypal zich bij deze aanvallers. Bijzonder is dat Paypal op het moment nog wel deels afhankelijk is van Apple. De dienst heeft immers een iOS-app, waarmee het sinds kort ook mogelijk is om in Nederlandse winkels te betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 12:02
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, paypal

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.