Parkalert-button

ParkAlert-knop waarschuwt bij betaald parkeren

ParkAlert biedt een wat andere insteek dan je bij andere parkeerapps gewend bent. De app werkt met een knop en waarschuwt wanneer je op een plek staat waar betaald parkeren geldt.

ParkAlert is geen parkeerapp

ParkAlert bestaat eigenlijk al een paar maanden, maar vandaag vindt de officiële introductie plaats. Deze app moet voorkomen dat je vergeet de parkeeractie te starten of te beëindigen. Op die manier voorkom je een boete en blijf je ook niet doorbetalen, als je al lang bent weggereden. De oplossing bestaat uit een app en een bijbehorende knop, die je op het dashboard plakt. De knop is in feite een beacon, die via Bluetooth kan herkennen of de bestuurder in de buurt van de auto is. Je krijgt dan een waarschuwing als je in een gebied bent waar betaald parkeren geldt.

Parkeren met een knop

Kom je terug bij de auto dan geeft de app een notificatie dat je de parkeeractie moet beëindigen. Negeer je die melding, dan krijg je een tweede melding om te stoppen met betalen. Dit keer komt het signaal uit de ParkeerAlert-knop op je dashboard. Je kunt de oplossing ook gebruiken om je geparkeerde auto terug te vinden. En de knop zou ook de veiligheid moeten verhogen, omdat je niet meer tijdens het rijden in parkeerapps gaat kijken of er nog steeds een parkeeractie loopt. Omdat we de knop niet konden testen, konden we ook niet nagaan met welke Nederlandse parkeerdiensten en -apps het precies werkt.

ParkAlert-app iPhone

Volgens de bedenkers van de knop kun je er jaarlijks 150 euro mee besparen, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van de vraag waar en hoe vaak je parkeert. Wie continu in het centrum van de grote steden moet zijn zal sneller iets besparen dan wanneer je vooral in kleine dorpjes moet zijn of het liefst bij hotels en restaurants langs de snelweg afspreekt. De fabrikant richt zich vooral op fleet owners (bedrijven met grotere wagenparken), verzekeraars en autodealers, maar ook als gewone automobilist kun je zo’n knop bestellen. Rest alleen nog de vraag: durf je het aan om de knop op het dashboard van je Ferrari te plakken, of ben je bang dat er lijmresten achterblijven?

De knop kost €17,50 plus €2,95 verzendkosten en daarnaast moet je voor €12,50 per jaar een abonnement afsluiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2018, 11:15
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.