Parallels Desktop 18

Reacties voor: Parallels Desktop 18 is uit: beter gamen op Apple Silicon

Parallels heeft versie 18 van de bekende Windows-op-Mac-software uitgebracht. Ook nu ligt de nadruk weer sterk op ondersteuning van Apple Silicon Macs, maar ook op gaming.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Prijzen zijn wel verhoogd zeg. Ik pas.

  2. Toevallig vorige week versie 17 gedownload en Windows 11 o.a. aan het draaien op een MacBook Pro M1 pro en kan niet anders concluderen dat het allemaal heel soepel werkt. Net de nieuwste versie erop gezet, zeker de moeite waard om Parallels te gebruiken. Op mijn vorige iMac gebruikte ik VMware en Virtualbox, maar denk niet dat ik terug ga na deze ervaring. Wat mij betreft een dikke aanrader als je Windows op je M1 wilt draaien.

  3. Wat doet Parallels met het batterijgebruik? Kan mij voorstellen dat dit enorm veel resources kost en je batterij rap leegtrekt.

  4. Werkt dit ook voor M2 chips? Ik zit eraan te denken om de nieuwe MacBook Air met M2 te kopen. Voor een nieuwe opleiding die ik ga volgen heb ik echter bepaalde applicaties nodig die alleen op Windows draaien. Omdat ik liever geen Windowscomputer koop lijkt me dit een ideale oplossing, maar dan moet het natuurlijk wel werken 🙂

  5. Gamen? Bestaan er al games die compatibel zijn met Windows for ARM dan?

  6. Ik ben er nog niet zo in thuis en heb daarom een vraag. Beoaalde games zijn zowel beschikbaar voor mac als windows. Je hoort vaak dat het spel op een windows pc veel beter presteert. Als je gebruik maakt van parallels, is het dan de bedoeling dat je de windows variant van een spel koopt en op je mac installeert of kan parallels er ook voor zorgen dat de mac variant beter uit de voeten kan op je mac?

  7. Ik heb een vast abonnement op Parallels (automatische updates en upgrades etc.), maar ik heb het stop gezet. Sinds ik met pensioen ben, blijk ik de Windows wereld helemaal niet meer nodig te hebben. Ik heb nog wel MS-Office, maar dat loopt vanzelf af als mijn binding met het onderwijs wegvalt over enkele jaren.
    Het enige van MS dat op (dit moment nog even) onvervangbaar is, is Excel. Maar een nieuwe spreadsheet opzetten doe ik nu wel in Numbers. Ik heb daar ook goede controle over de presentatie ervan (voorbeeld).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.