Reacties voor: Paniekvoetbal rond Intel Moorestown in toekomstige iPhone

Een security-onderzoeker waarschuwt dat de iPhone minder veilig wordt als Apple de Intel Moorestown-chip gaat gebruiken. Maar zover is het nog lang niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Zijn er eigenlijk al concrete plannen van een nieuwe generatie iPhone?

  2. Die concrete plannen zullen er vast wel zijn. Maar ik ben dan benieuwd wat de nieuwe features worden. GPS zit er al in, 128gb intern? Video opnemen? Allemaal niet echt spannend. HSDPA ondersteund hij namelijk al.

  3. HSDPA toch nog niet? (enkel 3G, geen 3.5 dacht ik zo?)

    Geheugen zal vast wel meer worden, 32GB om te beginnen. Er kan nog veel gebeuren hoor (maar vooral softwarematig: landscape sms, point to point navigatie etc.. etc..)

    Maar, denk ook een een beter scherm, snellere processor etc… En natuurlijk beter cam 😉 (en weer net wat anders design)

  4. Ik wacht wel tot de 4e of 5e generatie tot ik een nieuw haal, iig tot de kinderziektes er uit zijn en er een betere camera in zit. M’n huidige iPhone werkt nog prima, hoewel 3G ook wel handig zou zijn.

  5. Volgens de Apple site wel.

    Cellular and wireless
    UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)
    GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
    Wi-Fi (802.11b/g)
    Bluetooth 2.0 + EDR

  6. Die zijn intern al lang bekend: front camera dor iChat, 32gb geheugen, betere camera. Meer hoef je voor de volgende iteratie niet te verwachten.

    Origineel geplaatst door D.
    Zijn er eigenlijk al concrete plannen van een nieuwe generatie iPhone?

  7. Tegen wanneer zou er dan een nieuwe iPhone moete komen??

  8. neem aan dat er over 2 jaar vele abonnementen aflopen, misshien wel handig om dan iig de nieuwe iPhone klaar te hebben loggen. Veel eerder verwacht ik geen nieuw model.

    Just my 2 cents

  9. Origineel geplaatst door Jeroen Mulder
    Ik wacht wel tot de 4e of 5e generatie tot ik een nieuw haal, iig tot de kinderziektes er uit zijn en er een betere camera in zit. M’n huidige iPhone werkt nog prima, hoewel 3G ook wel handig zou zijn.

    Ik moet sowieso wachten….4 maanden van te voren verlengen + een contract van 24 maanden – 3 maanden in bezit = nieuwe iPhone over 25 maanden. Mits hij kapot gaat ondertussen en ik een nieuwe haal ergens in het buitenland….

  10. Origineel geplaatst door Jeroen Mulder
    Ik wacht wel tot de 4e of 5e generatie tot ik een nieuw haal, iig tot de kinderziektes er uit zijn en er een betere camera in zit. M’n huidige iPhone werkt nog prima, hoewel 3G ook wel handig zou
    zijn.

    Die camera die er in zit is anders hartstikke goed.
    Weinig Megapixels zegt niks over de kwaliteit…

    De foto’s zijn echt haarscherp!

  11. Onzin, kamer is gewoon dramatisch. Je zou verwachten dat in de iphone een fatsoenlijke camera zit maar niets is minder waar. En het aantal megapixels zegt wel degelijk iets over de kwaliteit. Ook vind ik het absurd dat er geen flitser op zit.

  12. Camera is prima, je kunt gewoon niet fotograferen. Kijk eens op Flickr: prima foto’s. @Bob

  13. helemaal mee eens als je de foto’s neemt met genoeg (buiten)licht zonder te shaken heb ik al prachtige foto’s gemaakt.
    Er werd ook bij de voorstelling van de 3g gezegd dat hij langer zijn waarde hield dan de vorige ben eens benieuwd hoeveel ik hier nog van krijg als de volgende uitkomt?

  14. Loos, PA Semi…

  15. Sorry, maar ik snap de strekking van dit artikel niet.
    Het hacken vereist toegang tot de processor, die (tenzij je het toestel in je hand hebt) afgeschermd wordt door de beveiliging op OS-networking niveau.
    Ben je daar eenmaal doorheen, dan kan je overal dus ook op de ARM met het meest simpele scriptje de grootste ellende aanrichten.
    Dus of er nu Intel, PA Semi of ARM op staat – wat maakt dat uit ?
    En omdat het iPhone OS een subset van OSX is, mag je verwachten dat de beveiliging (vanaf het moment dat Apple dat serieus gaat nemen) snel op hetzelfde niveau als OSX is.
    En dan hebben we het over SSH, PERL, firewalls en andere Unix stuff waarvan elk lekje onmiddellijk gepubliceerd wordt, al jarenlang trouwens.
    Dus waar moeten we nu zo bang voor zijn..?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.