Paniekvoetbal rond Intel Moorestown in toekomstige iPhone

Een security-onderzoeker waarschuwt dat de iPhone minder veilig wordt als Apple de Intel Moorestown-chip gaat gebruiken. Maar zover is het nog lang niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone-beveiligingAls Apple daadwerkelijk van plan is om een Intel Moorestown-chip in de toekomstige iPhone te gebruiken, levert dat extra beveiligingsrisico’s op, zo meent de onafhankelijke security-onderzoeker Dino Dai Zovi. Hij zei dit op de Hack In The Box-beveiligingsconferentie. De huidige iPhone gebruikt de ARM-processor en daar zijn malware-makers en hackers niet zo vertrouwd mee, waardoor de kans op aanvallen niet zo groot is. Als rond 2009 of 2010 de Intel Moorestown-chip beschikbaar komt, een goedkope en energiezuinige x86, verandert de situatie drastisch. Maar is er echt reden tot paniek?

Apple heeft nog helemaal niet aangegeven dat ze daadwerkelijk de Intel Moorestown-chip in toekomstige iPhones willen gaan gebruiken. De Moorestown is speciaal is ontworpen voor smartphones en andere draagbare appraten. Intel zou graag zien dat Apple voor Moorestown kiest, maar afspraken zijn er nog niet gemaakt.

Het is waar dat malware-makers al jarenlang vertrouwd zijn met de x86-processor en met de zwakheden daarvan, maar zolang er nog geen plannen voor een iPhone met Moorestown-processor zijn, is het te vroeg om te beginnen met de bangmakerij. Intel wilde dan ook niet reageren op de uitspraken van Dai Zovi, maar gaf aan dat elke discussie over een Moorestown-gebaseerde iPhone puur hypothetisch is. Bovendien zou Intel nooit uitspraken doen over producten van andere fabrikanten – ze hebben geleerd van de kritiek die medewerkers een paar weken geleden uitten op de huidige iPhone-processor.

Dai Zovi is vooral bekend van een hackwedstrijd waarin hij vorig jaar samen met Shane Macaulay een MacBook Pro-laptop hackte en met een prijzenpot van $10.000 naar huis ging. Hij wilde daarmee aantonen dat Mac OS X niet zo veilig is als iedereen denkt. Volgens Dai Zovi komt er nu wel een einde aan de mythe dat Mac OS X door het lage aantal gebruikers niet zo interessant is voor hackers. Zeker nu Apple meer mobiele telefoons dan RIM heeft verkocht wordt het een interessant platform en omdat er in de desktopversie van Mac OS X veel meer beveiligingsfuncties aanwezig zijn dan op de afgeslankte versie die op de iPhone te vinden is.

Via: PC Advisor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2008, 17:13
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.