Review: iLocalis, toont locatie van je iPhone op internet (Cydia)

Review van iLocalis, een applicatie waarmee je de locatie van je iPhone kunt volgen via internet. Nuttig als je bang bent de iPhone te verliezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iLocalisMet iLocalis is het mogelijk om je iPhone enigszins te beveiligen tegen diefstal. Niet preventief, maar mocht het toch gebeuren dat je iPhone gestolen wordt, dan zou deze app je kunnen helpen bij het opsporen van het toestel. iLocalis draait op de achtergrond en is onzichtbaar. Via internet is te zien waar je iPhone uithangt. De locatie-update-interval is in te stellen op 15, 30 of 60 minuten; dit kun je wijzigen via de iPhone en de site.

De instellingen zijn pas actief zodra de iPhone verbinding heeft gezocht met de site. Je kunt de locatie-update ook instellen op Realtime & Smart Tracking: de eerste optie voert continu een update van je locatie uit; een echte battery drainer. De tweede optie (Smart Tracking) maakt het mogelijk om je locatie alleen te updaten indien die gewijzigd is. Een handige optie voor de iPhone 2G. Immers, deze is minder nauwkeurig en wijzigt minder snel van locatie dan de iPhone 3G, waar de locatie dankzij GPS continu kan worden bijgewerkt.

Het interval om je iPhone verbinding te laten maken kun je ook handmatig instellen, met een minimum van 5 minuten. Hierbij haalt de iPhone de laatste instellingen op en kijkt naar openstaande commando’s. Met deze commando’s kun je via internet op de iPhone een SMS versturen, een telefoontje plegen of een berichtje weergeven (alert). Tevens is het mogelijk om vrienden (die ook iLocalis draaien) toe te voegen en onderling berichtjes sturen en de locatie van hen bekijken. Hierbij krijg je ook een melding als één van je vrienden in de buurt is of je uitgenodigd heeft om vrienden te worden.

Misschien wel de handigste optie van het programma indien je telefoon is gestolen, is dat je met een andere telefoon een SMS kunt sturen naar je telefoon, die vervolgens stiekem de locatie van de telefoon doorgeeft of je stiekem terugbelt, waardoor je het telefoonnummer van de dief (die misschien wel zijn eigen SIM-kaart er in heeft gestopt) kunt achterhalen. Je kunt de inhoud van deze SMS’jes zelf instellen in de opties.

Het programma is tien dagen te gebruiken en daarna wordt er een ‘donatie’ verlangd van minimaal €5. Hiermee koop je een licentie van een jaar.

Conclusie

Er zijn nog wat zaken die bij iLocalis niet helemaal lekker werken. Zo werkt het versturen van een SMS via internet op de iPhone niet helemaal goed en wordt de locatie niet ververst indien deze hetzelfde is gebleven (hier wordt momenteel wel wat aan gedaan).
De batterij heeft het zwaar te verduren bij de meest frequente locatie-updates. Iedereen zou zelf moeten uitvogelen wat voor hem/haar de beste instellingen zijn.
De app draait stabiel op de iPhone en de functies werken prima. De 10 dagen trial is ideaal, want daarmee heb je de kans om de applicatie te testen voordat je beslist of je het wilt houden. €5 is dan niet veel voor een applicatie zoals deze. Daarbij komt dat deze functionaliteit weinig kans heeft om in een App Store-applicatie te worden aangeboden, omdat Apple verbiedt dat apps op de achtergrond draaien.

Info: iLocalis

  • Applicatie: iLocalis
  • Installeren via: Cydia
  • Cydia-source: ModMyi.com
  • Prijs: donatie vanaf €5
  • Overig: 10 dagen proberen, €5 na 10 dagen voor 1 jaar
  • Cijfer: 8

Deze review werd geschreven door Stephan Osseweijer (SossieNL).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 1:04
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen diefstal, kwijt, locatie, Navigatie, verlies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.