Overzicht: Samsung heeft veel meer patenten dan Apple

Een opmerkelijke grafiek laat zien dat Samsung in de Verenigde Staten en Europa over veel meer patenten beschikt dan Apple. Zelfs Google heeft na de overname van Motorola nog niet zoveel octrooien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Patenten van Apple headerChetan Sharma Consulting, een bedrijf dat strategieën ontwikkelt voor bedrijven, heeft een bijzonder overzicht gepubliceerd. Daarin staat het aantal Amerikaanse en Europese patenten van allerlei spelers die betrokken zijn bij de markt van mobiele telefoons. Daarbij is niet gekeken naar de waarde van de patenten, maar puur naar de hoeveelheid. Wat blijkt? Waar Apple nog geen 1000 patenten voor mobiele telefonie toegekend heeft gekregen, beschikt Samsung er over bijna 12.000!

Duizend octrooien tussen 1993 en 2011 op het gebied van mobiele telefonie. Het klinkt wat weinig, gezien de vele berichten over nieuwe Apple-patenten die de publiciteit halen en ook op iPhoneclub de revue passeren. Toch baseert Chetan Sharma haar cijfers op het aantal patenten dat is toegekend door de Amerikaanse patentenorganisatie USPTO en het European Patent Office. Zowel Samsung als het bedrijf uit Cupertino hebben flink meer patenten lopen via de Verenigde Staten dan via Europa trouwens. Bij Apple is meer dan driekwart van het aantal octrooien toegekend vanuit het thuisland.

Grafiek met aantal patenten Apple en Samsung

In de grafiek (klik voor vergroting) is ook te zien dat Motorola over meer dan 5000 patenten beschikt. Google nam de fabrikant van mobiele telefoons deze week naar verluidt vooral over om stevig te staan in de patentenstrijd tussen haar Android-besturingssysteem en Apple. Het feit dat Google die stap maakte terwijl Samsung zelf over veel meer patenten beschikt dan Motorola en Google bij elkaar, laat zien dat de waarde van de patenten zich niet laat uitlezen in kwantiteitscijfers.

Via GigaOm

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:41
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, google, motorola, patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.