Chimei Innolux kan geen beeldschermen voor iPad 3 maken

Fabrikant Chimei Innolux heeft moeilijkheden met het maken van het hoge resolutie-scherm voor de iPad 3. Daarom gaat Apple daarvoor niet in zee met het bedrijf dat nu beeldschermen voor de iPad 2 levert.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Beeldscherm van de iPad 2 glanstChimei Innolux, samen met Samsung de partij die door Apple is ingezet om meer beeldschermen voor de iPad 2 te maken, voldoet niet aan Apples vereisten om het scherm voor de volgende generatie iPad te produceren. Daarom gaat Apple daarvoor niet in zee met het bedrijf. Dat meldt DigiTimes. De iPad 3 zou een 9.7″ scherm moeten krijgen met een verviervoudigde schermresolutie ten opzichte van de huidige iPads. Chimei zou niet kunnen voldoen aan de pixeldensiteit van het zogenoemde Retina-display met de 2048 x 1536 pixels-resolutie.

Het eerste teken van leven van de hogere schermresolutie in de volgende iPad werd gegeven door een stuk code uit een vroege versie van Apples aankomende besturingssysteem iOS 5, maar al in januari ging het gerucht dat Apple de resolutie van het scherm zal verdubbelen verviervoudigen.

De iPad 1 en 2 hebben een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het bedrijf uit Cupertino haalde hetzelfde trucje uit bij de overgang van de iPhone 3GS naar de iPhone 4. Het scherm bleef 3.5″ in formaat, maar de resolutie steeg van 480 x 320 naar het dubbele 960 x 640 pixels.

De verwachting luidt dat de iPad 3 in het begin van 2012 op de markt komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 14:44
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.