Reacties voor: Overstap MobileMe naar iCloud gestart, bestaande gebruikers krijgen 25 GB opslag

Apple heeft de overgang van MobileMe naar iCloud in gang gezet voor ontwikkelaars. Wie al MobileMe-klant was krijgt straks 25 GB opslag tot 30 juni 2012, als MobileMe officieel stopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Uitgezonderd family members, die hebben gewoon 5GB.

  2. Zo dat is gebeurt en werkt prima!!

    Alleen nog even kijken naar die icloud control panel want die wil niet echt installeren.

  3. Geniaal, nu nog hopen dat we straks kunnen betalen met ons Apple ID, zoals bij iTunes en de Appstore. Ik heb geen creditcard en zal die ook niet hiervoor aanschaffen.

  4. Zo, move gedaan en werkt perfect 🙂

  5. Ik krijg alleen dat icloud control panel niet aan de praat. hij wil hem niet installeren op de imac (lion)
    een mooi geel uitroep tekentje bij de harde schijf.
    en het mobileme control panel werkt nu niet meer…

    iemand een oplossing??

  6. Als nieuwe iCloud-member krijg je dan ook een e-mailadres? Dat vind ik nog beetje onduidelijk.

  7. Wat nou als ik nu een testaccount afsluit bij MobileMe? Hou je dan ook die 20gb?

  8. Origineel geplaatst door Ivo
    Als nieuwe iCloud-member krijg je dan ook een e-mailadres? Dat vind ik nog beetje onduidelijk.

    Gewoon @me.com.

  9. Wat heb je nou aan die 20GB of ander extra opslag? Met MobileMe had je nog iDisk waarmee je je eigen bestanden kan opslaan. Maar dit kan met iCloud toch niet meer en iDisk wordt niet meer ondersteund.

  10. Ik kon ook zonder developer account migreren naar iCloud.

  11. Kan iemand mij het voordeel van de iCloud uitleggen? Eigenlijk zie ik van die iCloud het nut niet in als je een NAS of b.v. een Pogoplug hebt. Hiermee heb ik een eigen cloud van 1Terrabyte waarop ik documenten, muziek, films enz. kan plaatsen en streamen naar mijn Iphone. Pogoplug heeft zelfs een handige app hiervoor. Volledig van mezelf en niet afhankelijk van Apple.
    Dus voor extra opslag tav ICloud betaal je uiteindelijk toch teveel aan Apple.

    Wellicht ben ik te achterdochtig. De tijd zal het leren.

    Reden 1: ZIe de afhankelijkheid van internet tav de nieuwe internet-abonnementen. Iedereen wil natuurlijk altijd bij zijn ( in de extra ruimte, buiten de 5 Gig die men nu krijgt) muziek, documneten enz.
    Eerst reclame maken voor iets en het “bijna “voor niets aanbieden en later veel geld er voor vangen. Doen drugsdealers het ook niet zo? (klinkt wel zwaar deze vergelijking.) Maar toch….. Iets om over na te denken.
    Waarom geeft Apple iets gratis weg? Voor niets gaat bij dit bedrijf de zon op.

  12. Origineel geplaatst door batumulia
    Wat nou als ik nu een testaccount afsluit bij MobileMe? Hou je dan ook die 20gb?

    MobileMe is toch gesloten voor nieuwe gebruikers?

  13. Ik begin het langzaam een beetje te verliezen denk ik. Hoe zit het nu exact?
    Ik ben developer en heb een Apple ID en ik heb een apart Mobile Me account. Nu is mijn Apple ID al gereed gemaakt voor iCloud. Zojuist via MobileMe gekeken en ik heb m’n MobileMe account ook over gezet naar iCloud.
    Ik heb nu dus twee iCloud accounts maar kan ik er ook meerdere instellen? Volgens mij heb je namelijk maar 1 iCloud account wat in te stellen valt.
    Vind het nu allemaal dubbelop en steeds verwarrender worden. 🙁

  14. @Michael: Je kan je Apple ID blijven gebruiken als developer, en je MobileMe voor je mail etc. Als het goed is kan je er in mail etc. meerdere instellen.

  15. Ik vind deze ontwikkeling geen vooruitgang. Het is een afname van de functionaliteit en als klant heb ik niet het gevoel hier een keuze in te hebben. Graag zou ik iSync, iWeb en Gallery behouden tegen betaling. Vooral mijn iDisk ga ik missen en die is zodanig ingericht dat ik hiermee altijd toegang heb tot mijn digitale documenten. Ook mijn instelingen in mijn sleutelhanger en bureaublad ga ik verliezen als ik op meerdere locaties werk?
    Ik vind het al met al een rommelig verloop en mis de houding van Apple om vanuit de klant te denken en daarna te handelen zoals ik van ze gewend ben.

    Jammer

  16. @Djdj: Wat is er zo geniaal aan?

  17. Ik vind het jammer dat die instellingen synchroniseren enzo veranderen.. kan je bij een nieuwe mac, waar ik niet alles van mijn oude op wil hebben, alles weer opnieuw instellen.

    Tevens ben ik ook bang voor wat Michael zegt.. ik wil niet liefste 1 iCloud account. maar als ik het zo begrijp krijg ik er dus twee, een mobile me en eentje waar ik apps op aanschaf ofzo.

  18. Wie kan in Jip en Janneke taal uitleggen wat er nu gaat gebeuren? Ik gebruik nu mijn iDisk voor opslag van al mijn documenten zodat ik ze overal kan benaderen. iDisk vervalt, dus moet ik alle documenten nu via iworks.com gaan uploaden voor 30 juni 2012? Op mijn iMac thuis gebruik in Office voor Mac. Moet ik nu iWorks aanschaffen zowel op mijn iMac als IPad? Wie helpt mij? Thx!

  19. WAT?! Géén iSync meer? Dat was nu juist DE reden voor een MobileMe account!!! Hoe ga ik dan straks mijn zakelijke afspraken realtime synchroon houden tussen kantoor en enkele iphones? Hierdoor zijn aardig wat dubbele afspraken voorkomen. Straks dus alle afspraken weer onder voorbehoud maken. Ik dacht dat Apple het MKB vooruit wilde helpen?
    Bedankt! Erg fijne actie dit… NOT!

  20. @a-no-nie-mus: maak je geen zorgen.

  21. @a-no-nie-mus
    Voor je zakelijke accounts kun je ook gewoon imap gebruiken. Zo heb je altijd je accounts synchroon. Doe ik al jaren.

  22. @a-no-nie-mus: Lees het artikel nog eens een keer….

  23. gebruiken er nog mensen iSync dan?

  24. @a-no-nie-mus: iCloud houdt alles up-to-date (ja, realtime) als je deze ook instelt op je apparaten, zolang je gewoon je iCloud-account gebruikt voor alles hoef je niet meer over dubbele afspraken te piekeren.

  25. Oké, gelukkig, was even in de veronderstelling dat het synchen onder 1 account op meer apparaten kwam te vervallen. Geldt dat naast contacten en iCal ook nog voor bookmarks btw?
    Dank voor de reactie’s! Scheelt weer een hartverzakking van een MKB’er! 😉

  26. Waar zet ik mijn gegevens over van mobiele naar icloud, als ik met m’n gegevens inlog wordt er aangegeven, ga naar me.com op u computer om u gegevens naar icloud over te zetten.
    Kom gewoon in mn normale mobileme overzicht terecht.

    Snap van apple onderhand de ballen meer

  27. Mss overbodige vraag maar ik weet het even niet:

    Ik heb een apple id met een e-mail adres @zeelandnet.nl
    ik heb een mobileme account met adres @me.com

    Ik heb gisteravond ios5 beta7 geinstalleerd en als ik icloud wil activeren op de iphone moet ik inloggen met mijn apple id dus mijn @zeelandnet.nl adres en dat wil ik dus niet.

    Hoe kan ik mijn me.com adres gebruiken voor icloud?

    Dank je

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.