Spraakherkenning iOS 5 van Nuance in nieuwe screenshots

De spraakherkenning in iOS 5 van Nuance is nu in nieuwe screenshots duidelijker gemaakt. Je moet op een knop naast de spatiebalk drukken om de functie te activeren.

microfoon-nuanceApple is van plan om spraaktechnologie van Nuance in iOS 5 te integreren. Wie nog niet daarvan overtuigd was, kan een blik werpen op nieuwe screenshots die het moeten aantonen. Op de screenshots is te zien hoe ver Apple is gevorderd met het integreren van spraak-naar-tekst. Je klikt op een microfoon-icoontje naast de spatiebalk en begint te praten. Zodra je op de toets klikt, verschijnt een pop-up met microfoon. Stop je met praten, dan begrijpt de app dat hij met de verwerking moet beginnen.

ios 5 nuanceDe ingesproken tekst verschijnt vervolgens in een tekstveld. Uit eerdere screenshots bleek dat Apple oorspronkelijk van plan was om de spatiebalk ingedrukt te houden, om de Nuance-spraakherkenning te starten. Dit is nu veranderd in een speciale toets. Het heeft voor- en nadelen: de functie is duidelijker aanwezig, maar voor mensen die wel eens moeite hebben om de juiste toets te raken (of linkshandig zijn) kan het een probleem zijn. Bovendien wordt de spatiebalk op het toch al kleine toetsenbordje nog kleiner. Op de iPad is meer ruimte, maar het lijkt erop dat integratie van Nuance-spraaktechnologie aanvankelijk alleen op de iPhone en iPod touch beschikbaar komt.

De spraakfunctie bevindt zich in de betaversie van iOS 5 en kan dus nog verdwijnen als Apple later van mening is dat de kwaliteit niet goed genoeg is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2011, 13:53
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen nuance, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.