Over-the-air updates in iOS 5 ook via 3G-netwerk

Updates van iPhone-firmware iOS 5 zullen niet alleen over-the-air via Wi-Fi te downloaden zijn, maar ook via 3G. Dat blijkt uit gelekte code uit een testversie van het iOS 5-systeem.

Over-the-air updates iPhone 5Updates van de systeemsoftware iOS 5 op de iPhone en iPad kunnen niet alleen via Wi-Fi draadloos gedownload worden, maar ook via 3G. Het zou echter niet opgaan voor alle over-the-air updates, maar voor kleinere updates. Dat meldt de website 9to5Mac, die nog niet heeft kunnen uitpuzzelen waarin het onderscheid tussen een grote en kleine update zal zitten. Bij aanvang van een systeemupdate krijg je een waarschuwing in beeld dat de iPhone nog [zoveel percentage] batterij en minstens 500 MB vrije schijfruimte moet hebben.


De gevraagde 500 MB schijfruimte is niet de grootte die een update zal innemen, maar is tijdelijk nodig voor de installatie ervan, meldt de website. Vermoedelijk is het bestand dat gedownload moet worden voor de update, flink kleiner dan 500 MB. Apple vermeldde op de WWDC 2011-conferentie dat alle systeemupdates delta-updates zijn. Dat betekent dat het kleine toevoegingen aan het systeem zijn en geen nieuwe en grote firmwares. Apple handhaaft al een tijdje een grens van 20 MB voor het downloaden van applicaties op een 3G-netwerk. Het is onduidelijk of systeemupdates per definitie kleiner zullen zijn dan 20 MB.

Over the air updates iOS 5 code

Volgens 9to5Mac zijn niet alle systeemupdates echter via 3G te downloaden. Dat blijkt uit een stuk code met de waarschuwing ‘Deze update vereist een Wi-Fi verbinding om te downloaden’. Het is voorlopig gissen of dat geldt voor een update van bijvoorbeeld iOS 5.1 naar iOS 5.2, of van iOS 5 naar iOS 6. Updates die hoogstwaarschijnlijk altijd op het 3G-netwerk kunnen worden uitgevoerd, zijn achter-de-punt updates, van bijvoorbeeld iOS 5.1.1 naar iOS 5.1.2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.