Reacties voor: Microsoft wil Outlook voor Mac vervangen door uitgebreide webversie

Microsoft werk volgens geruchten aan een universele web-app voor Outlook die je in de browser kunt gebruiken. Deze vervangt de losse software voor de desktop, zoals Outlook, Mail en Calendar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het is te hopen dat ze ein-de-lijk eens de kalender- en mailfunctie uit elkaar halen.

  2. Dat zou dus betekenen dat al je mail accounts via de Microsofts servers lopen. Vraag me af hoe bedrijven daar tegen aan kijken. Of kun je via JavaScript ook al pop3, mapi of exchange mail servers benaderen?

  3. Ik gebruik het niet. Voor mij niet fijn in gebruik.

  4. Oei, dan kan Apple geen graantje meer meepikken in de winst? Gaan we dezelfde discussie te horen krijgen zoals bij de game streaming services?
    Of zit hier een andere bedoeling van Microsoft achter?

  5. Het betekent uiteindelijk vooral dat Microsoft iedereen min of meer dwingt tot een maandabonnement op Office ipv een aangeschafte licentie waarvoor je slechts eenmalig betaalt..

  6. Origineel geplaatst door Wim
    Oei, dan kan Apple geen graantje meer meepikken in de winst? Gaan we dezelfde discussie te horen krijgen zoals bij de game streaming services?

    Of zit hier een andere bedoeling van Microsoft achter?

    Het scheelt Microsoft de ontwikkeling van de Mac versie. 1 browserversie maken is makkelijker. Daar gaan ze naar toe.

  7. Origineel geplaatst door Remco
    Het is te hopen dat ze ein-de-lijk eens de kalender- en mailfunctie uit elkaar halen.

    Daar zijn de meningen over verdeeld. Op iPhone fijn dat het los is. In Outlook echt een enorme handigheid dat het bij elkaar zit!

  8. Origineel geplaatst door Wim
    Oei, dan kan Apple geen graantje meer meepikken in de winst? Gaan we dezelfde discussie te horen krijgen zoals bij de game streaming services?

    Of zit hier een andere bedoeling van Microsoft achter?

    Van welke winst? De office apps (outlook, word etc) zijn gratis en je de abonnementen worden al rechtstreeks bij MS afgesloten. Dus waar zou Apple dan omzet verliezen?

  9. De mensen van Microsoft zien een belangrijk aspect over het hoofd: met deze oplossing is een actieve internetverbinding een noodzaak en die is lang niet in elke situatie en op elk tijdstip beschikbaar of het brengt extra kosten met zich mee. Zeker in landen waar men op dat gebied nog veel te ontwikkelen heeft. Met een applicatie kan men in ieder geval eerder ontvangen en verzonden mails bekijken en afspraken in de agenda raadplegen als je offline bent. Mischien niet helemaal up to date, maar beter dan niets. Die mogelijkheid wordt ons met dit plan ontnomen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.