Reacties voor: Originele iPad bestaat vandaag twee jaar

De iPad bestaat vandaag twee jaar. In april 2012 bracht Apple voor het eerst de iPad op de markt. De 3G-versie volgde een paar weken later. De iPad kreeg bij de lancering kritiek, maar groeide uit tot een succesvol product.
Lees het complete artikel → Originele iPad bestaat vandaag twee jaar
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ook ik werk dagelijks nog vele uren op de eerste generatie iPad 32GB Wi-Fi. Heb hem altijd bij me. Mijn laptop staat bijna nooit meer aan. Twijfel nu nog over de aanschaf van de new iPad, maar zie nog geen grote voordelen. Gebruik hem vooral voor mail, inloggen op de zaak, internetten en presentatietool bij klanten.

  2. En nog steeds blij!!! Hij heeft tot de dag vandaag niet uitgestaan. 🙂

  3. zelfde twijfel hier, iPad 32 gb wi-fi 3G werkt nog perfect… new iPad is wel erg snel en mooi qua beeld maar (nog) niet de moeite om de oude in te ruilen 🙂

  4. @Arjen: niet meer twijfelen, gewoon kopen die nieuwe! ik ben ook overgestapt van de 1e gen naar de 3e gen en het scherm zorgt voor een hele andere ervaring 😉

  5. Ik heb lang met 1 oog gekeken naar de iPad van mijn broer(tje) die hij al enige tijd had. Ik vond het destijds ook maar een grote iPhone. Toch nam ik de stap toen de iPad 2 uitkwam. Na er even mee gespeeld te hebben heb ik hem verkocht en een iPad 1 gekocht. Ik vind de vormgeving mooier bij de 1 en het geluid van de speaker resoneerde op de tafel bij mijn iPad 2. Nu ben ik nog steeds een blijde gebruiker al twijfel ik wel stiekum of ik de “3” moet halen vanwege het mooie scherm. Dit is eigenlijk het enige minpunt van mijn huidig model.

  6. Hoera hoera hoera al twee jaar eigenaar en fan

  7. “Vooral de goedkoopste en duurste modellen zijn populair bij de kopers, zo blijkt regelmatig uit statistieken”

    Volgens mij is het bij de nieuwe iPad juist het midden model dat populair is. De 32 GB versie is bijna overal uitverkocht. 🙂

  8. Na de update naar IOS 5 voelt de iPad 1 erg verouderd aan. De iPad is tergend traag geworden en Safari + andere programma’s klappen er regelmatig uit.

  9. Origineel geplaatst door AaifoonNa de update naar IOS 5 voelt de iPad 1 erg verouderd aan. De iPad is tergend traag geworden en Safari + andere programma’s klappen er regelmatig uit.

    Dat ervaar ik dus ook! Jammer! (en hetzelfde ook op m’n oude iPhone 3gs)

  10. Sinds mijn liefje The New iPad van mij heeft gekregen heb ik mijn originele iPad eindelijk terug.
    Wat hou ik van dat ding. Die kreeg ik toen van haar 😉

  11. Ios 5 was inderdaad minder op de iPad 1 maar met 5.1 zijn bij mij alle problemen opgelost. Dat de 16 gb versie bij de drie minder verkoopt is niet vreemd. Alle Apps verdubbelen in mb door het nieuwe scherm. Hierdoor is 16 nu toch wel krap.

  12. Origineel geplaatst door AaifoonNa de update naar IOS 5 voelt de iPad 1 erg verouderd aan. De iPad is tergend traag geworden en Safari + andere programma’s klappen er regelmatig uit.

    Ervaar dat precies hetzelfde (ook met 5.1). Ik heb inmiddels voldoende Apple producten gehad om hierin een trend te ontdekken. Als je Apple product twee generaties oud is, ben je het bokje en kun je beter niet meer updaten naar nieuwe firmware, tenzij je toch je hardware al wilt upgraden… Tergend traag. Gold voor iPhone, iPhone 3G en nu in het extreme voor iPad 1.

  13. iPad1 ook al weer 2 jaar in huis en werkt eigenlijk nog redelijk naar behoren, maar soms een beetje traag. Het scherm en de snelheid van de nieuwe iPad hebben me toch overgehaald om te upgraden en dus een 16GB wifi model besteld. Gebruik hem voornamelijk om te surfen, mailen, facebooken en twitteren en dan is die magere 16GB echt meer dan genoeg.

  14. Dan is het morgen al weer 2 jaar geleden dat ik ‘m voor het eerst in mijn handen had. Wat gaat de tijd toch langzaam…. voor mijn gevoel bestaad de iPad al weer 5 jaar!
    Ik hoop dat er de komende twee jaar nog veel mooie innovaties aan de iPhone / iPad zullen worden toegevoegd en blijf het ‘spul’ zeker kopen!

  15. Ik ben nog steeds heel tevreden over de eerste versie. Ook bij mij werd de iPad trager, totdat ik er een aantal toch niet gebruikte programma’s afgegooid heb. Sindsdien heb ik behalve dat er af en toe eens een programma uitklapt nergens last van, ik heb dan wel de 64gb 3G versie.
    Omdat ik veel fotografeer is een new iPad wel wenselijk, maar ik wil nog geen afstand doen van de oude, omdat ik er veel plezier aan heb. Ik wil toch eerst de Canon 5d MK III aanschaffen en dat doet heel erg veel zeer in de portomennee. Gelukkig kan deze nog wel een jaartje mee. Volgend jaar dan maar.

  16. Ah, is meneer Strubbe overleden? Ik heb destijds van hem genoten in de twee bekende iPad-video’s.

    Ook ik dacht dat de iPad gewoon een grote iPhone was en heb er zelfs nog hardop om gelachen. Tegen de tijd dat de iPad2 uitkwam, was ik echter al lang om. Wat een apparaat, die tweede versie. Vrienden die er niets mee hebben, lachen om mijn enthousiaste demonstraties. Maar ik merk wel dat ze steeds meer geïnteresseerd luisteren en meekijken. 🙂

    Nu alleen nog die Foxconn-zaken op orde, dan blijven we fan.

  17. Oooh lekker

  18. Bijna niet (meer) voor te stellen dat de iPad ‘pas’ twee jaar bestaat! Voor mij is het privé een volledige vervanger van mijn desktop PC. Deze gebruik ik dan ook voornamelijk als media-/fileserver om video/foto’s op de iPad te kunnen bekijken of door te streamen naar m’n Apple TV. Er is vrijwel niets wat ik niet kan op de PC wat ook op de iPad kan. Heb ook nog steeds de iPad 1 en bevalt nog steeds perfect. Misschien ooit eens upgraden naar de ‘nieuwe’ iPad 3 maar voorlopig nog geen behoefte aan. Ja de iPad was en is een revolutie op PC-gebied!

  19. De oude Ipad kenmerkt zich in negatieve zin tov zijn opvolgers vooral op 1 manier: En dat is dat ie veel te weinig werkgeheugen heeft.

    256 mb is veel te weinig en ik kan mij niet voorstellen dat Apple zich dat destijds ook niet gerealiseerd had. Daarom crasht de boel veel vaker aangaande de apps en firmware groter en/of meer van de hardware vragen. Wel of niet meer werkgeheugen inbouwen zal wel met de kostprijs te maken hebben gehad oid.

    Maar een opvolger vind ik tot nu toe niet innovatief genoeg om aan te schaffen. Dus blijf ik maar even doorgaan met de oude meuk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.