Stripliefhebbers blijven van papier houden, ondanks hoge resolutie van nieuwe iPad

Volgens Arstechnica zijn stripliefhebbers nog niet overtuigd door het hoge resolutiescherm van de nieuwe iPad en lezen ze hun stripboeken en comics liever op papier.

Stripliefhebbers blijven van papier houden, ondanks hoge resolutiescherm van de nieuwe iPadOndanks het feit dat stripboeken er stukken beter uitzien op de nieuwe iPad dan op andere tablets, is dat voor veel stripliefhebbers geen reden om papieren albums aan de kant te zetten. Dat concludeert Charles Jade van Ars Technica in een uitgebreid verhaal over stripboeken op de iPad. Hoewel de grote stripmerken vertegenwoordigd zijn op iPad zoals Marvel, DC en BOOM! Studios is er nog niet al te veel animo voor digitale stripboeken.

De prijzen van digitale stripboeken zijn nagenoeg gelijk aan de papieren edities. Hoewel digitale edities geen ruimte in je boekenkast in beslag nemen, hebben veel stripfanaten liever papier in hun hand. “De meeste hardcore-lezers lijken niet al te veel te geven om digitale stripboeken”, laat de topman Jeremy Tarney van de Ultimate Comics stripwinkels weten. “Ze vinden het eerder lastig omdat nieuwe edities worden geseald zodat ze niet geopend kunnen worden in de winkel zelf.”

Stripboeken kunnen zo niet worden ingescand en op internet worden gezet. “Voor mensen die wel eens ooit een stripboeken lezen is de ervaring op de tablet goed genoeg, maar de tablet lijkt het fysieke stripboek voorlopig nog niet te kunnen vervangen”, aldus Tarney. De nieuwe iPad lijkt dus vooral stripboekenlezers aan te trekken die incidenteel een comic lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2012, 21:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.