Oral-B Genius X 20100S Titanium Grey Luxury tandenborstel

Oral-B geeft je persoonlijk poetsadvies met Genius X

Oral-B heeft in Barcelona een nieuw type tandenborstel aangekondigd, de Oral-B Genius X. Die zorgt met kunstmatige intelligentie ervoor dat je gebit nog schoner wordt. De tandenborstel ligt deze zomer in de winkel.

Oral-B met toekomstvisie op de beurs

Tijdens MWC 2019 worden vooral nieuwe smartphones aangekondigd, maar er zijn toch ook wel wat ‘connected’ accessoire te vinden. Zo bevindt Oral-B zich in de Digital Planet Hall, samen met andere accessoiremakers. De tandenborstelfabrikant laat op de beurs een toekomstvisie rondom mondverzorging zien. Voor jezelf zorgen moet onderdeel worden van je dagelijkse routine en daar kunnen intelligente tools bij helpen. Bijvoorbeeld met een connected tandenborstel.


Oral-B laat op MWC 2019 het Biometrische Gezondheid Tracker Concept zien, waarbij tandheelkundig professionals en onderzoekers (zowel van Oral-B zelf als daarbuiten) samenwerken om de mondhygiëne te verbeteren. Uiteindelijk moet dat leiden tot een betere algemene gezondheid, want de mond is volgens de fabrikant de poort naar gezondheid.

Oral-B Genius X met kunstmatige intelligentie

Oral-B had al diverse connected tandenborstels, bijvoorbeeld de onlangs besproken Oral-B Genius 10000N. De Oral-B Genius X gaat nog een stapje verder. Dit apparaat moet je in de toekomst alles gaan vertellen over je persoonlijke gezondheid. Ook moet het mogelijk worden om relevante informatie meteen door te spelen naar je tandarts of mondhygiënist. Als gebruiker word je realtime op de hoogte gebracht van je gebitsstatus.

De Genius X is Oral-B’s meest geavanceerde tandenborstel tot nu toe en is ook deze keer weer ontworpen in samenwerking met tandheelkundige professionals. Nieuw is dat het de kennis van poetsstijlen van duizenden mensen combineert om jouw beste stijl te bepalen. Je wordt daarbij gecoacht om beter te leren poetsen.

Oral-B Genius X 20000 Rose Gold tandenborstel

Meestal geeft een tandhygiënist je wel tips om beter te poetsen, maar zodra je de tandartspraktijk uit stapt ben je dat alweer vergeten. Deze nieuwe tandenborstel moet ervoor zorgen dat je ook tussen de controles door werkt aan je poetstechniek. De tandenborstel onthoudt waar je daadwerkelijk hebt gepoetst en geeft persoonlijke feedback wat je kunt verbeteren. Op de beurs kun je de Genius X alvast bekijken.

Verkrijgbaarheid Oral-B Genius X

Je kunt kiezen uit de kleuren wit, zwart, rosé (rosegold) en antracietgrijs (titanium grey). Er zijn twee uitvoeringen: de basisuitvoering Genius X Base (20000) met een adviesprijs van €299,99 en de uitgebreidere Genius X Luxury (20100S) die voor een adviesprijs van €319,99 tot €329,99 in de winkel ligt. Ze worden vanaf 15 juli 2019 verwacht bij de winkeliers.

De Oral-B app is onlangs al aangepast voor de Genius X-functies. Meer info vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.