Opnieuw nepapplicatie goedgekeurd door Apple: Word 2012

Apple heeft opnieuw een nepapplicatie goedgekeurd. Deze keer belooft de 7,99 euro kostende Microsoft Word 2012 een tekstverwerker te zijn, zoals Word. Gisteren kwam nepapp Cydia in het nieuws.

word 2012 fakeDe ene nepapplicatie (Cydia) is nog maar net verdwenen uit de App Store, of de volgende dient zich alweer aan. Microsoft Word 2012 bevat op het moment van schrijven de toelichting “All features of the MAC version on your device. Intuitive navigation and familiar interface.” Twee screenshots moeten de naïeve iPhone-bezitter overhalen om €7,99 neer te tellen voor een tekstverwerkingsapp. De app is (uiteraard) niet ontwikkeld door Microsoft, maar door een onbekende ontwikkelaar met de naam Super Racing Real Games en biedt uiteraard ook geen toegang tot de vertrouwde Microsoft Word-functies.

De nepapplicatie Cydia is inmiddels weggehaald door Apple. Bij Microsoft Word 2012 is dat nog niet het geval. De ontwikkelaar wil ongetwijfeld meeliften op de geruchten dat Microsoft Office in november op iOS beschikbaar komt. Door de werking van Apple’s reviewproces zou het uitbrengen van nepapps wel eens erg lucratief kunnen zijn: heel wat mensen kopen de app per ongeluk of tegen beter weten in (om te kijken “of het wat is”) en Apple reageert vele uren of dagen later pas, terwijl de ontwikkelaar de poen al binnen heeft. Door de hoge prijs van deze nepapp (€7,99) is het een absolute afrader om voor de lol te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2012, 14:41
Categorie Achtergrond
Onderwerpen fake, microsoft, microsoft word

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.