Knutseltip: iPad inbouwen in een IKEA-keukenkastje

Met een IKEA-deurtje van 14 euro en een zaag kun je een iPad-houder voor in de keuken knutselen. Je bouwt de iPad in een keukendeurtje in, waarbij de iPad ook opgeladen kan blijven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ikea keukendeurEr zijn allerlei manieren om de iPad in de keuken te bevestigen. Zo brengt Belkin een iPad-keukenhouder uit, waarmee je de iPad voor 30 euro stevig aan de koelkastdeur vastmaakt. Wie liever zelf aan de slag gaat vindt bij IKEA Hackers een mooie tip: inbouwen van de iPad in een keukenkastje van IKEA. Mocht het mislukken, dan koop je voor 14 euro bij IKEA een nieuwe deur. Je hebt vier stukken aluminium T-profiel nodig, een zaag en een afdekplaatje voor de achterkant. Het is een mooie oplossing om een oude iPad die toch niet meer gebruikt wordt, nog nuttig te maken voor het lezen van recepten of het bekijken van de weersverwachting.

In de instructie op IKEA Hackers wordt gebruik gemaakt van een APPLÅD-keukendeurtje, die je bijvoorbeeld in een FAKTUM IKEA-keuken kunt gebruiken. Met wat zaagwerk zorg je voor een opening waar de iPad precies inpast. Aan de achterkant laat je een oplaadkabel naar de iPad lopen, zodat deze altijd opgeladen is. Totaal mislukt of het ziet er niet uit? Dan kun je bij IKEA voor 14 euro een nieuw deurtje halen.

ikea ipad keukenHet mooie van deze oplossing is dat de iPad volkomen vlak in het deurtje is verwerkt en er geen kans is dat de iPad eruit valt (op voorwaarde dat je de opening aan de achterkant goed afdekt). Bovendien kost het bijna niets.

Meer info: IKEA Hackers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2012, 18:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen houder, ipad, keuken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.